آیا غریزه همون شهوت یا خوی حیوانیه؟

غریزه رو چی می دونین؟ کجاها غریزی رفتار کردین و چه تجربه‌ای در پیروی کردن ازش دارین؟
خیلی وقتا غریزه با شهوت و حتی خوی حیوانی، هم معنی دونسته میشه. چرا؟

به نظر من غریزه بالاترین و قوی ترین چهارچوبیه که هر موجود زنده بدون آموزش میتونه داشته باشه .
یه شیر آفریقایی نسبت به یه بوفالو هم جسته کوچیک تری داره هم عضلات کم تری . حتی شاخ های بوفالو از دندون شیر خیلی خطرناک تر هستن . منتها اینجا غریزه کشتن شیر بهش یه برتری میده و بوفالو رو تبدیل میکنه به یه وعده غذایی .

از طرفی همین بوفالو های قصه ما با توجه به این که هوش پایین و قدرت زیادی دارن انتظار میره مرتب با هم درگیر بشن ولی در کمال تعجب تو طبیعت بوفالو ها بدون داشتن چوپان خودشون گله تشکیل میده و از مرتعی به مرتع دیگه برای علف خوردن کوچ میکنن که اینم باز قدرت غریزه رو نشون میده .

اگر بخوام یه تعریف شیک برای غریزه بگم من اسمش رو میزارم مجموع رفتار های مفیدی که روند تکامل طبیعی تو وجود موجودات زنده قرار داده . همونطور که تکامل طبیعی جسم موجودات زنده رو تغییر میده و بنا به شرایط موجودات کارآمد تری رو خلق میکنه ( مثل تکامل زرافه برای خوردن برگ ) این تغییرات تو رفتار های موجودات زنده هم به مرور به وجود میاد ( نمونش لونه سازی پرندگان ) .

به عبارت ساده تر اگر بخوایم به زبون ما برنامه نویس ها موضوع رو بازش کنیم اگر فرض کنیم هر موجود زنده ای که به دنیا میاد یه سیستم عامل رو خودش نصب داره ( مثلا مارمولک موقع تولد تو مغزش سیستم عامل مارمولک نصبه :smile: ) به نظر من رفتار های غریزی حکم نرم افزار هایی رو دارن که همراه سیستم عامل رو مغز اون موجود نصب میشن ( مثل IE که پیشفرض با ویندوز نصب میشه ) که این نرم افزار های پیشفرض برای حیات اون موجود ضروری هستن .

همین الان !!! غریزه اجتماعی من به عنوان یه انسان بهم میگه که باید جایگاه خوبی رو تو یه جامعه برای خودت دست و پا کنی . پس ناخودآگاه الان با وجود این که خوابم میاد دارم تو پادپرس مطلب میزارم تا تو این جامعه لایک بیشتری جمع کنم :smile: تقریبا اکثر رفتار های ما رو اگر ریشه یابی کنی به یکی از غرایز ما مربوط میشن .

شهوت فقط یکی از غرایز ما آدماست ! من خیلی با این مخالفم که غریزه چیز بدی دونسته میشه .
اون چیزی که باعث میشه یه مادر فرزندش رو بدون این که دلیلش رو بدونه از جونش بیشتر دوست داشته باشه غریزه هست . این که ما همسرمون و خانوادمون رو دوست داریم غریزیه ( کروکودیل ها اینجوری نیستن به عنوان مثال !) این که ما هم نوع ها مون رو دوست داریم و بهشون کمک میکنیم یه بخشیش غریزی هست . حتی به نظر من این که ما چهارچوبی به اسم فرهنگ و اخلاق برای خودمون درست کردیم حاصل تکامل بشر هست و میشه روش اسم غریزه گذاشت .

1 پسندیده

غریزه خیلی قدرتمنده! من خودم تعجب کردم وقتی که توی خودم نمود پیدا کرد. البته شاید نشه این رو غریزه نامید اما من واقعا آدمی نیستم که هر روز این اتفاق برام بیوفته در واقع تا به حال انقدر بلند داد نزده بودم :sweat_smile:
در خیابان بودیم یک آقایی جلوی ماشین را گرفت تا اتوبوسی بتواند فضای بیشتری داشته باشد تا دور بزند ما هم قبول کردیم و ایستادیم. پشت سرمان راننده تاکسی بود که شروع کرد به بوق زدن. من از بوق بی مورد متنفرم اما خودم را خیلی کنترل میکنم. شانس بد راننده تاکسی آن روز اعصابم به هم ریخته و مشوش بود. راننده تاکسی که دوباره بوق زد دیگر نفهمیدم چه شد. از پنجره ماشین بیرون رفته بودم و جوری داد میزدم که کل خیابان مات و مبهوت به من نگاه میکردند و کسی تکان نمیخورد :sweat_smile: حتی با آن همه عدم کنترل فحش نمیدادم و فقط خشم خودم را میدیدم که به صورت فریاد های پی در پی و خطاب به راننده میگفت مگر نمیبینی که مسیر بسته است و بوق میزنی؟ خلاصه انقدر ادامه پیدا کرد که اتوبوس دورش را زد و من برگشتم به داخل ماشین :sweat_smile: بعد از آن فقط می خندیدم به این واکنشی که برای خودم غیر قابل باور بود و به این نتیجه رسیدم که غریزه فقط در بقا به انسان کمک نمیکند :sweat_smile: بقیه روزم با آرامش سپری شد و هنوز هم تاثیرات تخلیه روحی آن روز را با خودم دارم و آرامش بیشتری پیدا کرده ام :thinking:

2 پسندیده