آیا مردم به آن چیزی می‌رسند که شایسته‌اش هستند؟

علت موفقیت سرآمدان یک جامعه چیست؟ شانس و اقبال یا تلاش و کوشش؟

آیا این جمله دونالد ترامپ میلیاردر رئیس جمهور را باور میکنید؟ «پدرم یک وام بسیار کوچک در سال ۱۹۷۵ به من داد، و من با آن وام شرکتی ساختم که چندین و چند میلیارد دلار می‌ارزد»

نکته 1- دانشمندان می‌گویند عواطف یک نوزاد در اولین لحظه‌ها و روزهای تولدش شکل می‌گیرد، دقیقاً حین دورانی که او هیچ حق انتخابی ندارد. علاوه‌برآن، این نوزاد بیچاره هیچ‌کدام از صفاتش را «خودش» انتخاب نمی‌کند: نه خانواده، نه طبقه اقتصادی، نه محل زندگی و نه خیلی چیزهای دیگرش را. اما به سن قانونی که می‌رسد مسئول آدمی می‌شود که هست. انگار گلوله‌ای باشد که از یک توپ پرتاب شده و حالا، در میان این پرواز، از خواب بیدارش کرده باشند. چقدر می‌شود او را مسئول موفقیت یا شکست‌های زندگی آینده‌اش دانست؟

نکته مرتبط : در یونان و رم باستان مردم باور داشتند که خلاقیت (ذهن فعال = موفقیت) منشاء انسانی ندارد. خلاقیت هدیه‌ای بود از طرف خدایان که به انسانهای خاصی تعلق می‌گرفت که به آن «دیمن» می‌گفتند. افرادی مانند سقراط ، ارسطو ، افلاطون ، فیثاغورس و … همگی بهره‌مند از این هدیه‌ آسمانی بودند. (هدیه خدایان = شانس و اقبال)

با توجه به دو نکته ذکر شده ؛ آیا مردم واقعا به آنچه شایسته‌اش هستند ، می‌رسند؟ یا اینکه نقش شانس و تصادف پررنگ‌تر از تلاش و کوشش است؟

1 پسندیده

یک کودک وقتی بدنیا میاد همون روزهای اول خیلی از صفات نیاکان خودش و به ارث می بره ، این یعنی یک دانه خوب که اگر در خاک خوبی قرار بگیره رشد می کنه و این خاک وظیفه جامعه و پدر مادر هست.
ما چیزی به اسم استعداد نداریم ، ترکیب علاقه + هوش + تلاش باعث میشه که مثلا به فلانی بگند با استعداد.

بچه بدنیا میاد تو مغزش همه چیز هست جز استعداد پیانو ، بچه تازه با پیانو اشنا میشه چطور از قبل استعدادش تو سرش بوده؟
اگر مثلا یک میلیون سال ، پیانو همیشه تو زندگی افراد باشه شاید بعدا تبدیل به قسمتی از مغز بشه ، به همون صورتی که ترس از تاریکی تو مغز هر انسانی هست.

مردم به اون چیزی می رسند که انجامش میدن نه اینکه شایسته هستند.

2 پسندیده

هر دو
نمونه های زیادی داریم که با تلاش و پشتکار به جایگاهی رسیدند که لایق بودند و خیلی ها رو هم میشناسیم که یک اتفاق زندگیشون رو از این رو به اون رو کرده
و چه بسیارند کسانی که تمام عمرشون مشغول کار و تلاش بودند و در آخر در جا زدند

2 پسندیده

و گاهی هم به اون چیزی که انجامش میدن نمیرسند (:

2 پسندیده

مثل چی؟ بابا این 20 تا کاراک

هر کسی به نسبت داشته هایی که انتخابشون کرده و با تلاش بهشون رسیده و داشته هایی که انتخابشون نکرده و شانس بهش داده یه سطح شایستگی داره .

و به نظرم اگه به یه فرد چه بیشتر از شایستگیش و چه کمتر از شایستگیش بهش بها بدی دچار بحران میشه و رو به تخریب خودش میره .

مثال بها دادن بیشتر از شایستگی » بچه بابا پولداری که هر چی میخواد فراهمه و لوس و بی لیاقت بار میاد .

مثال بها ندادن نسبت به شایستیگی » نخبه ای که تنها گناهش به دنیا اومدن تو جامعه نخبه ستیز ایران بوده و تا آخر عمرش حس رضایت از زندگیش نداره .

3 پسندیده

برای شما پیش نیامده که تمام تلاشتون رو برای رسیدن به یک هدف بگذارید و نشه
کارگری رو ندید که صبح تا شب در تلاش هست و در آخر فقط میتونه از پس مخارج یک زندگی بخور و نمیر و کرایه خونه و …بربیاد
مثال زیاد هست فقط باید با دقت به اطراف نگاه کرد

2 پسندیده