از دید من یک آدم هم جنبههای دوست داشتنی داره، هم گاهی آزاردهنده.
و تازه همین جنبههای شخصیتی یا رفتاری این آدم از دید دیگران هم یکسان نیست.
میشه با یک سری معیارها میزان محبوبیت یا مقبولیت را سنجید، اما قبلش باید به اینجا برسیم که نمیشه همه را راضی نگه داشت، و این کاملا طبیعیه، همیشه عده ای هستند که شما را دوست نخواهند داشت. عده ای هستند که هیچوقت از شما راضی یا با شما مهربان نخواهند شد چون سطح توقعشان بسیار بالاست یا به شدت درگیر حسادت به شما هستند. یا اصلا شما با سلیقه آنها جور در نمیآیید. یا با معیارهای آنها سازگاری ندارید
وقتی نمیشه محبوب همه بود، پس منفور همه هم نیستید، پس مشکل کجاست؟
فعلا این سوالها به ذهن من اومد، نظم و اولویت خاصی در کار نیست، شاید بشه تعدادش رو کمتر و بیشتر کرد:
-
این همه حس منفی منفور بودن، واقعی است؟
-
اگر توجه جمع به من کم است، به کدام جنبه شخصیت یا رفتار من برمی گردد؟
-
آیا من شخصیت و احساسات و رفتارهای خودم را خوب میشناسم؟ ممکنه طبق عادت و آموختهها، اشتباه درک و تحلیل کنیم.
-
آیا احساسات دیگران را خوب میشناسم و خوب تحلیل میکنم؟ همه رفتارهای آدمها مطابق آنچه در ذهنشان است، نیست! واقعا بعضی آدمها احساسات واقعی خود را بروز نمیدهند، یا حتی وارونه جلوه میدهند. یا مهارت بروزش رو ندارند و دیگران جور دیگر برداشت میکنند. گاهی آدمها در بروز رفتار و برداشتی که از رفتارها میکنند خیلی آگاه و آزاد نیستند، بلکه بسیار درگیر عادات هستیم
-
آیا من ذهنیات و احساسات خودم رو خوب بروز دادهام؟
-
آیا کلام و رفتار من خواسته و ناخواسته مانع ارتباط نمیشود؟
-
مهارتهای ارتباط کلامی و زبان بدن من در مقایسه با افرادی که از دید من مورد توجه جمع هستند، در چه سطحی است؟
-
نیازها و خواستههای من از ارتباط با دیگران چیست؟
-
به طور معمول ارتباطات سالم چه حد از توجه و محبت رو نیاز دارند؟
-
آیا همه آنان که نظر من از ارتباط جمعی راضی به نظر میرسند، واقعا خوشحال هستند؟
-
چه جور جمع و ارتباطاتی من را خوشحال و راضی میکند؟
-
هدفم از ارتباط و توجه دیگران چیست؟
-
در ارتباط با جمع یا یک دوست قرار است چه ارزشهایی را به دست آورم یا چه ارزشهایی را به دیگران اضافه کنم، یا از دست بدهم؟
نظرشما و بقیه درباره پرداختن به روانشناسی شخصیت و مطالعه کتابهای معروفی مثل کتابهای تحلیل رفتار متقابل و بازیها و ماندن در وضعیت آخر چیه؟
در مورد تحلیل رفتار خودم مطالعه کافی ندارم، چون وقت پیگری خوبی نداشتم. اما احساس میکنم این مباحث به من تلنگرهای خوبی زدند، فکر میکنم که خودم وضعیت آخر را خواندم، با اینکه چند نکته برداشت و خلاصه نویسی هم کرده بودم، الان نمیتونم بگم که دقیقا چه قدر و چه طور کمک کننده است، اما دست کم خوب است که بخوانیم و بدانیم، ارتباطات آموختنی است.
راستی یک سوال دیگه؛ آدم بدی نیستم یا آدم بد یعنی چه؟