چطور میشه تبدیل دی اکسید کربن به اکسیژن رو کاتالیز کرد؟

در سیاره زمین ، در فرایند فتو سنتز گیاهان آب را به اکسیژن و هیدورژن، و دی اکسید کربن را به گلوگز تبدیل میکنند. اما در سیاره ای مانند مریخ که گیاه ندارد چطور اکسیژن وجود دارد؟ نظراتی وجود دارد مبنی بر اینکه دی اکسید کربن در جو مریخ در اثر تابش نور خورشید به اکسیژن تبدیل میشود.

بنابراین در شهرهای که با مشکل آلودگی هوا مواجه هستند، شاید بتوان با ساخت سازهایی از ترکیبات فعال در نور خورشید دی اکسید کربن را به اکسیژن تبدیل کرد.

این موضوع بیشتر در ناسا برای سیاره‌هایی مانند مریخ مورد بحث و پی گیری است. اما با روندی که در آلودگی هوای کره زمین وجود دارد. میتواند موضوع جالبی باشد.

تبدیل دی اکسید کربن به اکسیژن

7 پسندیده

میشه منبع این قسمت رو بیارید اینجا؟
من تا به حال مطالعه ای راجع به این قضیه نداشتم اما برام این قابل قبول تر هست که: وجود اکسیژن مقدم بر دی اکسید کربن بوده باشه.

سوال
دی اکسید کربن در جو سیارات چطور ایجاد شده؟ چند درصد آلودگی شهرهای بزرگ ناشی از دی اکسید کربن هست؟

جز نور خورشید، شاید بشه با فرایند های بهتری دی اکسید کربن رو تجزیه کرد.
یه موضوع دیگه اینکه: آیا انرژی موجود در فوتون های نور قادر هست بر پیوندهای مولکول دی اکسید کربن غلبه کنه؟[quote=“z_zand, post:1, topic:1251, full:true”]
ترکیبات فعال در نور
[/quote]

نور تشکیل شده از طیفی از امواج الکترومغناطیس و ترکیب خاصی نداره. منظورتون از ترکیب فعال در نور چی هست؟

2 پسندیده

در فرآیند فوتوسنتز که توسط گیاهان، جلبک ها و سیانوباکتری ها انجام میشه، هیدروژن تولید نمیشه.
آب و دی اکسید کربن به مولکول های کربوهیدارت (مثل همون گلوکز که گفتید) تبدیل میشن و اکسیژن هم به عنوان پسماند واکنش باقی میمونه که به محیط تحویل داده میشه.

یادمه در گروه دکتر کاظمی ( شیمی الی ) پروژه یکی از بچه ها همچین چیزی بود. روی یه نوع سنتز به کمک نور و یه کاتالیزور کار میکردن که دی اکسید کربن رو به اکسیژن تبدیل میکرد ( اگه اشتباه نکنم ). چون میگفت میتونه توی تونل ها که میزان دود زیادی جمع بشه استفاده بشه و من گفتم اونجا منبع نور قوی واسه این واکنش نیست.
یه کورسویی ازش تو ذهنم مونده

ما چرا راه دور رو انتخاب کنیم؟
این همه راه تا مریخ؟
بهترین نوع تبدیل رو خودتون اشاره میکنید. ارزان. ایمن…راحت
اقا درخت بکاریم. درخت
به همین راحتی
نه ازمایشاه میخواد
نه راه سخت
وقتی یه راهی رو طبیعت بهش رسیده یعنی بهترین راه موجود بوده
الانم در اختیار ماست

2 پسندیده

درست می گید. هم لازمه درخت بکاریم و هم لازمه به روشی این دی اکسید کربن یا گازهای مضر دیگر رو با فیلتر یا با روش دیگه ای (تجزیه شیمیایی و …) اجازه ندیم که وارد جو بشه. چرا همچین تکنولوژیی هنوز تو خودروها یا کارخونه ها به صورت گسترده استفاده نمی شه؟

شاید منظورتون تبدیل اکسیدهای نیتروژن به مواد بی ضرر مثل آب و دی اکسید کربن باشه. که به کمک فناوری فتوکاتالیستی این اتفاق می افته و فعال کننده ش هم امواج فرابنفش هستن. محصولات تجاری قابل استفاده با این فناوری هم در حال حاضر هم در کشورهای دیگه و هم در ایران وجود دارن. (مثل رنگ تصفیه هوای ناکسوت)
و همون طور که گفتین یکی از فضاهایی که خیلی استفاده میشن فضاهای سرپوشیده یا نیمه سرپوشیده ای هستن که خودرو در اون ها تردد می کنه.

1 پسندیده

بهترین پیشنهاد…

هم کربن موجود در هوا رو میشه تثبیت کرد هم جلوی فرسایش خاک گرفته میشه هم جلوی آسیب های حاصل از باد های شدید هم خاکزایی هم برای منابع آبی مفید هست!!!

یه پیشنهاد دیگه هم میتونه استفاده از باکتری (سیانوباکتر ها) و انواع آغازی ها (دیاتوم ها، جلبک ها و…) باشه کاری که توی یکی از کشور های نه چندان پیشرفته (فکر کنم برزیل) مزرعه های تولید جلبک ساختن و بعد ازشون سوخت تهیه می کنن که دقیق و درستش رو یادم نیست ولی کاملن شدنیه.

1 پسندیده