آينده ی صنعت خودرو رو چه شکلی می‌بینین؟

تکنولوژی در حال پیشرفت هست و الان خودروهای هیبریدی اومدن که ادعا میشه ضررهای محیط زیستی ش خیلی کمتره، مثل این خودروی هیبریدی تویوتا.

در عین حال این تکنولوژی ها هم ایراداتی دارن از جمله تامین برق مورد نیاز این ماشین ها، مخصوصا اگه استفاده از چنین ماشین هایی زیاد شه.

به نظرتون آینده ی چنین صنعتی به چه سمتی میره؟

6 پسندیده

سلام به همه دوستان
در مورد وضعیت صنعت خودرو تقریبا مشخصه که داریم به چه سمتی میریم، البته شاید لازم باشه اینو بگم که در اولویت اینه که ما بتونیم استفاده از خودرو رو کاهش بدیم که این موضوع برمیگرده به بسترسازی برای داشتن جامعه ی الکترونیک که کارهایی صورت گرفته (البته به نظر من هنوز کامل فرهنگ سازی نشده!)
اما بعد این موضوع ساختار خود خودروهاس هستش، ینی هیبریدی شدن یا الکتریکی شدن خوردروها، به طوری که اکثر خودروسازان خارجی معتبر دارن به این سمت میرن و خودروهاشونو بروزرسانی میکنن، شرکت تسلا هم که در این زمینه پیشتازه
اما چرا به توان داخلی نگاه نمیکنیم؟ نمیدونم با آقای جمشید آرین آشنا هستین یا نه؟
ایشون چندسال پیش به این فکر افتادن وا ین گونه خودروها رو تولید کردن که متاسفانه مورد مقبولیت واقع نشده.
به نظر من برای کاهش سهم تولید آلودگی خودروها بیایم و روی این موضوع متمرکز بشیم.
یعنی حمایت از ایشون
بقیه دوستان هم اگه نظری دارن خوشحال میشم که بشنوم (:

البته مصرف این خودروی هیبریدی اونقدرها هم کم نیست. نسل آخر این خودرو به ازای هر صد کیلومتر ۴.۵ لیتر بنزین مصرف می کنه.

از طرف دیگه باتری های یون-لیتیوم که در این خودروها استفاده میشن هم هزینه ها رو بالاتر می برن و هم اثرات زیست محیطی دیگه ای به همراه دارن. باید دید که آیا کاهش سی درصدی مصرف سوخت به افزودن یک باتری که تخریب محیط زیست رو به همراه داره می ارزه یا نه.

اگه نظر من رو بخوای هر چیزی بهایی داره. اگه بخوای مصرف سوخت رو پایین بیاری حتما یه جایی یه کاری کردی که اون خودش هزینه داشته. منظورم از هزینه فقط پول نیست بلکه منابع زمینه که داره مصرف میشه.

بگذار یه مثال بزنم تا منظورم روشن تر بشه. سرد یا گرم کردن یک لیتر آب به میزان یک درجه، حداقل به چهار کیلوژول انرژی نیاز داره. مهم نیست تکنولوژی چه قدر پیشرفت کنه، هرگز یخچال و یا آبگرمکن کم مصرفی ساخته نخواهد شد.

از طرف دیگه من هیچ وقت حرف یه صنعتگر رو باور نمی کنم. چون بحث پول و قدرت در میانه و صداقت در اولویت آخر قرار داره.

5 پسندیده

فرای این جریان موجود در دنیا منظورمه. اگه دقت کنین، تکنولوژی داره رانندگی رو به سمت حذف انسان می بره:

مثلا خودروی دنده اتومات یواش یواش جای خودروی دنده ای رو گرفت، و یا خودروهای بی سرنشین که البته هنوز در مرحله ی تست و بهبود هست.

آیا این ترند به سمت حذف خود خودرو نمیره؟ به عبارتی خودروهای بی سرنشین مشابه تاکسی های دربستی با یک جای سرنشین بیشتر هستن!

برای سوخت ماشین ها چه اتفاقی میفته؟
آیا اگه به همین تعداد خودرو که الان در ایران داریم، خودروی شخصی برقی داشتیم، از پس تامین برق اون به کمک انرژی های تجدید پذیر برمیومدیم؟

1 پسندیده

نه نمیره، برعکس به سمتی میره که هیچ کدوممون بدون خودرو نمونیم! مثال عرض میکنم:

تحول گوشی ها رو یادتونه؟

از گوشی های پردکمه به سمت گوشی های هوشمند رفتن و حذف بعضی از فیچرهای ظاهری و افزودن به فیچرهای درونی، به نظرتون آیا باعث شد افراد گوشی هاشون رو بذارن کنار و یا هر کدوم الان حتما یه گوشی هوشمند در اختیار داشته باشن؟

همین اتفاق داره در صنعت خودرو میفته. و رسیدن به اون خودروی خفن هوشمند، اتفاقا خیلی هم طرفداران تکنولوژی رو مشتاق و منتظر نگه داشته. نسل اولین موتورهای خودرو این شکلی بودن:

و حالا نگاه کنین به یکی از جدید ترین موتورهای تسلاموتورز:

به نظرتون یه دیوونه ی تکنولوژی آيا دست از چنین موتوری میکشه؟

2 پسندیده

این هم خودروی جالبیه و خیلی کم مصرفه. به ازای هر صد کیلومتر ۱۶ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کنه (تقریبا معادله با ۱۶ ساعت روشن ماندن یک هیتر برقی خانگی و یا دو هفته کار کردن یک یخچال مدرن متوسط).

پ.ن. اگه یه سفر رفت و برگشت مشهد با این خودروی کم مصرف بریم معادل اینه که یخچال خونه مون رو یک سال روشن بگذاریم.

پ.ن.۲ متوسط مصرف برق هر ایرانی در یک سال ۲۵۰۰ کیلووات ساعت هست معادل ۱۵۰۰۰ کیلومتر رانندگی با این ماشین.

3 پسندیده

نه! این روند به سمت حذف زحمت های من در خودرو میره و خودرو رو تبدیل میکنه به مکانی برای خلوت و تمرکز. یعنی شما وقتی میخوای فضای خاصی رو تجربه کنی وارد خودروت میشی و نه به دلیل نیاز به جابجایی!

1 پسندیده

با توجه به ظهور شرکت‌هایی مثل تسلا موتور و ایجاد یک تحول و جنبش جهانی در تولید وسایل نقلیه الکتریکی به نظرم آینده خودرو از همینجا شروع میشود که 1- تولید خودروی تماما الکتریکی و گذار از خودروهایی با سوخت‌های فسیلی (که همزمان منتهی به ایجاد یک موج جدید در حوزه تولید انرژی پاک برق و گذار از تولید انرژی از سوختهای فسیلی میشه ، همان کاری که کمپانی تسلا همزمان با تولید خودرو انجام میدهد). 2- حرکت به سمت خودروهای خودران 3- شاید خودروهای پرنده !! و تداوم عملی کردن تخلیاتِ انسانها.

4 پسندیده

اگر فرض رو بر این بگیریم که تکنولوژی در راستای ساده سازی زندگی انسان و از بین بردن مشکلاتش بوده و رشد کرده، روند گذر به خودروی خودران و هیبریدی قابل پیش بینیه، همونطور که دوستان اشاره کردن.

در کنارش میشه گفت کاری که تسلا کرده اینه که شرکت خودرو سازی رو به سمت یک شرکت نرم افزار تمام عیار پیش برده که بسیاری از جوانب خودرو رو به وسیله نرم افزار یا سیستم عاملی که آپ دیت میشه کنترل میکنه و به راننده گزارش میده و پیشنهاد مطرح میکنه. جالب اینکه این سیستم عامل (و خیلی خدمات دیگه داخل خودرو) قابلیت بروز رسانی و upgrade شدن داره که برای صنعت خودرو کاملا جدیده. این هم شاید برای برخی از شرکت های خودرو سازی یک روند باشه که بیشتر شبیه یک شرکت نرم افزار بشن.

4 پسندیده

اگر ی بررسی داشته باشیم با توجه ب روال حاکم خودروهای برقی داعیه دار حمل و نقل خواهند بود
خصوصا اینکه کشور دوست داشتنی چین هم روی این موضوع بشدت سرمایه گذاری کرده و با همکاری ایلان ماسک سومین ابرکارخانه تولیدی باطری های مورد نیاز خودروهای برقی رو در چین در حال پیگیری اند .
مشکل این خودروها در گذشته قیمتشون بود که الان تسلا حدود35هزار دلار قیمت زده نسل جدید خودروهاش رو و یه شرکت چینی هم یه مدل از خودروها رو در رنج 8500دلار .این یعنی مهمترین مزیت رقابتی خودروهای بنزینی که مناسب بودنشان بود هم تمام شد.
شتاب و مدت زمان سفر هم که قبلا حل شده بود صفر تا صد حدود ده ثانیه و طی مسافت 350کیلومتر با یک بار شارژ

2 پسندیده

البته تو ایران با این روال مدیریتی که از نواوری ها ان گونه ک باید حمایت نمیشه و بچه های با استعداد بصورت منفرد دارن کار میکنن خصوصا تو حوزه طراحی.
یعنی با این ایران چی چی و سی پاپا تو ایران احتمالا با مورد ذیل روبرو خواهیم بود در آینده
بخریدار پیام میدن احتمالا تو تلگرام طلایی پاشو بیا کارخونه خودروی خریداری شده نقد سال قبلتونو تحویل بگیر
بعد طرف با کلی ذوق میره کارخونه
مهندس رو میبینه کیسه به دست که میگه این وسایل کلی خودروی شماست خدمت شما برو هر جور حال کردی سرهمش کن و آپشن های جدید بهش اضافه کن اینم کاتالوگ نمونه های پیشنهادی لامبورگینی و… است.

2 پسندیده