اگه سرانه مطالعه در ایران پایینه، پس چرا این همه انتشاراتی داریم؟

این همه آمار که سرانه مطالعه تو کشور ما پایینه و مقایسه سرانه مطالعه مون با بقیه کشورها و غیره و غیره. خیلی وقتا این میاد تو سرم که همه ی این حرفا یه سری بازی های تبلیغاتیه برا گرم کردن بازار کتاب. خوب اگه سرانه مطالعه کشورمون پایینه پس چرا این همه کتاب تو ایران چاپ میشه؟ اتفاقاً یه جایی خوندم که کتاب تو ایران بازار 1000 میلیاردی داره که خوب این یعنی حداقل بازار نشر و چاپ کتاب رونق خیلی خوبی داره! اگه سرانه مطالعه مون پایینه این کتابا برا کی چاپ میشه؟

3 پسندیده

شاید کتاب‌ها خریداری میشن ولی خونده نمی‌شن. من کلی از این کتاب‌ها دارم.

1 پسندیده

به نظرم لازمه مطالعه در یک جامعه روی موضوعات مختلف پخش باشه، تا بشه گفت مطالعه بالاس؛ هرچن نظرم اینه که خوندن هر مطلبی مفیده، ولی دیده میشه که کتابایی که مطالعه میشن روی عناوین و موضوعات خاصی طرفدارای بسیار زیادی دارن (روانشناسی موفقیت، فال چینی و غیره، و کتاب های مرتبط با ازدواج) و روی موضوعات دیگه مخاطبین بسیار کم.
ضمن این که موضوعات خاصی هستن که بودجه دولتی برای چاپشون در نظر گرفته میشه و به این معنی نیس که مطالعه میشن، و کتابایی هم هسن که فرهنگ و عرف داشتنشون رو لازم می کنه ولی خوندنشون رو نه (دیوان حافظ، قرآن، مفاتیح، شاهنامه و غیره).
به اضافه این که بخشی از درآمد صنعت چاپ بابت چاپ ورقه ها و فرم های اداری هس که لازمه حذف بشه.

3 پسندیده

انتشاراتیا زیاد نیستن ! و تعداد کتاباشون زیاد نیست !

انتشاراتیای دانشگاهی و تخصصی که دانشجو ها و دانش آموزا و هنرجوها مجبورا باید بگیرن !
انتشارات عمومی هم که چندتا کتاب ترجمست که میفروشن !

بقیه هم کافه کتاب و …

فرض کن تعداد لباس فروشیهارو و تعداد کتاب فروشیا ! خب سرانه واقعا پایینه !

همین تهران کلی جمعیت ولی یه میدون انقلاب همش !

1 پسندیده

بنده از یک مسئول انتشاراتی این سوال را پرسیدم ، جوابش این بود که تعدد شرکتهای نشر کتاب ملاک نیست ، صفحه اول یک کتاب را نگاه کن و ببین در چه تیراژ و تعدادی یک کتاب چاپ میشود. در شرایط فعلی به ندرت کتابی پیدا میشود که بالای 5000 تیراژ داشته باشد اما در صنعت چاپ و نشر کشورهای اروپایی شما کتابی پیدا نمیکنی که زیر 25000تراژ داشته باشد و همانطور که در اخبار می‌شنویم برخی کتابها در عرض یک ماه بیش از یک میلیون نسخه به فروش می‌رسند. اما چون در کشور خرید کتاب اندک است ، انتشاراتی‌ها کتب را در تعداد بسیار اندک (زیر 5000) منتشر میکنند و این مسئله یکی از نشانه‌های اصلی پایین بودن سرانه مطالعه است.

2 پسندیده

من این سوال رو تو نمایشگاه کتاب از آقای خضرایی که صاحب پرکارترین انتشارات چاپ کتاب در ایران هستن پرسیدم. (انتشارات متخصصان از نشرهای کارگزاره یعنی هزینه چاپ کتاب با مولف یا نویسنده س)
فکر میکنم پاسخ ایشون بتونه تو درک این موضوع کمکتون کنه:
همونطور که ما در کشورمون بیشتر از شنونده، خواننده و موزیسین داریم، به همون نسبت بیشتر از اینکه خواننده کتاب داشته باشیم، نویسنده کتاب داریم!
در ایران چاپ کتاب به شدت بار فرهنگی و شان اجتماعی داره و افراد در هر حوزه ای به دنبال دیده شدن هستن. پس به این ترتیب دستاوردها بصورت کمی شده اند تا کیفی.