چه جوری آب را وارد جستجوی روزانه افراد در گوگل وارد کنیم؟

این روزا آدما برای افزایش اگاهی شون بیشتر به منابع آنلاین مراجعه میکنن تا منابع آفلاین. ما هم در این نُوآ داریم تجربه‌ها و نقطه نظرهایی راجع به معضل «کمبود آب» به اشتراک میذاریم، و خوبه که در کنارش کاری کنیم که افراد بیشتری بیان و این تجربه ها و نقطه نظرها رو مطالعه کنن تا تجربه ها تاثیر بیشتری داشته باشن.

google

اگه به حجم جستجوی روزانه عبارتی مثل «کمبود آب» یا «بحران آب» در گوگل نگاه کنیم، به نتیجه ی عجیبی می‌رسیم: روزی حداکثر ۳۰ جستجوی فارسی در این زمینه!

حجم جستجوی کلمات بحران آب

من عبارات مشابه رو هم گشتم، این دو-سه مورد بیشترین جستجو رو داشتن! البته جستجوی یه عبارت چیزی رو نشون نمیده، ولی حداقل داره میگه افراد چقدر راجع به آگاهی از یه موضوع کنجکاو شدن و یا نیاز/فوریت احساس کردن که سطح دانش شون رو ببرن بالا.

به نظرتون چه جوری میشه کنجکاوی افراد رو تحریک کرد تا بیشتر به دنبال مشکلاتی از این جنس بگردن و سطح آگاهی و دانش شون رو در این زمینه خوداگاهانه افزایش بدن؟

2 پسندیده

فکر می‌کنم چنین مسائلی را باید در دانشگاه‌ها پیگیری کرد. دانشجوها نسبت به میانگین جامعه دغدغه‌مندتر هستند و زمان آزاد بیشتری برای فعالیت دارند. در هر خانواده ایرانی حتما چندین دانشجو پیدا می‌شود.

چه طور می‌توان پای این مسئله را به دانشگاه کشید؟ چه محتوایی لازم است؟

1 پسندیده

این آمار واقعا به نظر من یک دلیلش نبودن منابع کافی به زبان فارسی است. من معمولا به انگلیسی سرچ می کنم چون طبق تجربه در سرچ فارسی در خیلی از موارد به بن بست خوردم. ولی کاملا موافقم که کنجکاوی و جستجوی فارسی زبان ها (= همون ما ایرانیا) در این مورد کمه حالا جستجو به هر زبانی.

می شه اون رفتار رو بهش ارزش داد کم کم. و برای این منظور هم دارم فکر می کنم مثلا می شه از role model بازم استفاده کرد.
ولی قبل از ایجاد رفتار، سئوال: چرا باید مردم در این باره کنجکاو باشن و دنبال این مشکل بگردن؟ این آگاهی و خودآگاه بودن در زمینه مشکل آب، به چه درد مردم می خوره؟

1 پسندیده

تجربه شخصی

  • من کی رفتم تو وب در مورد مشکلات تنفسی گشتم؟ وقتی حدود دو ماه سرفه میکردم و هر دکتری میرفتم مشکلم برطرف نمیشد.

  • در چه زمینه هایی غیر از مشکلات فردی جستجو میکنم؟

    • گاهی که میخوام بدونم بعضی افراد که دنبالشون میکنم در چه حالن،
    • گاهی که راجع به یه موضوع یه چیز عجیب/باور نکردنی میشنوم، میخوام سر و تهش رو در بیارم.
    • گاهی که یه عبارتی چیزی میشنوم مربوط به کارم میشه و درک درستی از مفهومش ندارم.
    • برای پیدا کردن فیلم، موسیقی، … .
    • میخوام چیزی درست کنم و بلد نیستم.
  • کی به وب فارسی سر میزنم تو جستجوهام؟

    • برای اطلاعات پزشکی حتما از وب فارسی شروع میکنم.
    • بعضی کلمه های تخصصی‌مانند رو که معادل انگلیسیش رو نمیدونم، از فارسی شروع میکنم.
      مثلا دیروز پشه سفید رو از فارسی شروع کردم،‌ بعد دیدم منابع خاصی که دوست دارم نیست، اسم انگلیسیش رو تو همین منابع فارسی پیدا کردم و جستجوی انگلیسی کردم.
    • اگه شخص مربوطه که دنبالش میکنم فارس زبان باشه، فارسی جستجو میکنم.

تعمیم تجربه‌ها

  • مثلا میشه با بعضی آهنگ سازها و یا فیلم سازها مطرح کرد که در اسم فیلمشون حتما آب داشته باشن! افرادی که راجع به این فیلم میگردن، با یه احتمالی باقی جستجوها رو هم میبینن.

  • همون طور که گفته شد از role model ها کمک گرفت. خوبه مثلا از الون ماسک یا جرج مارتین بخوایم بعضی دیالوگایی بگن که توش آب داشته باشه! (البته با شخصیت های فارسی)

این به نظرم سوال خوبیه. با خیلی از رشته ها و تخصص ها میشه راجع به آب فکر و کار کرد. میشه با برگزارکننده های رویدادهای دانشجویی صحبت کرد و تِم بعضی رویدادها رو به آب مربوط کرد. مثلا رویدادی هست به اسم Global Service Jam که یه رویداد جهانی هست و مخاطبش دانشجوهای طراحی و طراحی صنعتی هستن. میشه تم آب داشته باشه.

البته این تعمیم هایی که دادم خیلی کلی هستن و صرفا در حد ایده پردازی کلی بودن تا کمی چیزایی که الان به ذهنم رسید رو منتقل کنم!

3 پسندیده

طبق اونچه که در ویکی پدیا اومده 38 رشت مرتبط با کشاورزی وجود داره که خب نمیدونم چندتاشون در ایران فعال هستند!
اما کمی عجیب هست با این تعداد رشته و حداقل دانشجویی که میشه براش در نظر گرفت مساله آب انقدر کم جست و جو شده

متاسفانه چون فیلتر شکن پینگ نمیداد نتونستم آمار جدید جست و جو رو چک کنم

از طرفی اگر الان جست و جو کنید “کمبود آب” یا “بحران آب” و… یا به صفحات دانش نامه ها و سایت های خبری بر میخورید و یا اطلاعاتی اسپانسر شده که برای رشد سئو سایت ها پست شدن ، مثل محله دیجیکالا
فکر میکنم وجود یک وبسایت با تمرکز کامل روی موضوع “آب” و مسائل وابسته میتونه خودش خیلی تاثیر گذار باشه.
منبعی که از تحقیقات ، تغییرات ، تحلیل ها ، اخبار ، اعمال و… در حوضه آب پر و بروزرسانی بشه تا امکان دسترسی به مجموعه اطلاعات و حتی کسب اطلاعات برای هر فردی بدون داشتن دانش اولیه فراهم بشه.
شورای جهانی آب!
مثلا این وبسایت کلی اطلاعات خوب در مورد آب و بحران آب و … داره که همه و همه در یک وبسایت جمع شده و کاربر میتونه ازش استفاده کنه
water.org
این یک وبسایت خبری نیست. اونها یک شرکت هستند که میخوام امنیت دسترسی به آب رو در جاهای مختلف دنیا فراهم کنند و در این راستا کارای مختلفی میکنند مثل پرداخت وام و در بخش اخبارش هم میشه مسائل جالبی رو دنبال کرد

از طرفی هم قطعا دیدین که در فضای شهر برخی بیلبورد ها به تبلیغات اختصاص پیدا نمیکنند. در اختیار سازمان هایی مثل فرهنگی ورزشی ، بسیج و … هستند و اطلاعیه ها یا موضوعات لازم روشون نصب میشه.
شاید بد نباشه در فضای وب هم همچین موضوعی داشته باشیم . هر بنری که در فضای وب وجود داره بی برو برگرد تبلیغاتیست. یک وبسایت راه اندازی بشه بنر های اطلاع رسانی در مورد مسائل اینچنینی رو در اختیار وبسایت ها قرار بده ، از انتشار این بنر ها احتمالا کسی درآمدی نخواهد داشت ولی هرکس که دوست داشته باشه میتونه اونهارو منتشر کنه!

1 پسندیده