طب شیمیایی به انسان ها خدمت کرده یا خیانت؟

چقدر داروهای شیمیایی توانسته‌اند بیماری شما را درمان کنند؟

1 پسندیده

چرا خیانت؟ اصلاً چه‌طور به ذهن کسی خطور می‌کنه که خیانت؟ من با جو جدید ایران آشنایی دارم، در اطرافیان‌ام می‌بینم که سعی می‌کنند از «قانون» ابن‌سینا معجون معجزه‌واری بیرون بکشند که بتونه دردهاشون رو شفا بده. پاسخ به سؤال شما مؤکداً بله‌ست.
فکر می‌کنم افرادی که به “طب شیمیایی” بدبین‌اند، نمی‌گم تاریخ بخونن، اصلاً نیازی نیست، بهتره برن از نسل سال‌مندمون بپرسند که چند از خواهر و برادرهاشون رو به‌خاطر بیماری از دست دادند؟ طب سنتی جایگزینی برای واکسن/شیمی‌درمانی/آنتی‌بیوتیک داره؟ شما سیر مرگ‌ومیرهای اطفال صدسال پیش رو نگاه کنید، با حالا مقایسه‌اش کنید؟ به مدد “طب سنتی” بوده؟
آره، جوشوندۀ فلان‌گیاه برای سرماخوردگی بد نیست، قبول. اصلاً سرماخوردگی رو با استراحت و میوه هم می‌شه برطرف کرد. ولی برای بقیه چی؟ من توی این مسائل رادیکال می‌شم، چون عصبی می‌شم وقتی می‌بینم مسائل این‌چنینی هنوز توی جامعه وجود داره.

پی‌نوشت: از عنوان طب اسلامی استفاده نکردم چون جعل متأخره و مضحک.

2 پسندیده

بدون شک خدمت کرده است. مادربزرگم تعریف می‌کند که زمانی مردم از بیماری سرخک می‌مرده‌اند. شاید به خاطر این که دارویی برای جلوگیری از تب در آن زمان وجود نداشته است.

برای بعضی از داروهای شیمیایی هیچ جایگزین سنتی وجود ندارد. به خاطر همین من هم مانند @Suhrawardi فکر می‌کنم که فضایی که علیه داروهای شیمیایی ایجاد شده است، یک فضای مسموم است و باید هر چه سریع‌تر از بین برود.

2 پسندیده

اینکه چطور به ذهن آدم ها خطور میکنه ، کاملا طبیعیه !
انسان های امروز حتی به بدیهیات شک میکنند،چه برسه به مسائلی که واقعا دغدغه است و ایراداتی بهش وارده!
من در دو مقوله با طب شیمیایی مشکل دارم؛
1.عوارض داروهای شیمیایی:چرا با وجود پیشرفت های شگرف علوم ،ما همچنان باید داروهایی مصرف کنیم که اگر برای یک عضو مفیده ،به چند عضو دیگ آسیب وارد میکنه!!! آیا واقعا پزشکان قادر به تهیه چنین داروهایی نیستند و یا مساله چیز دیگری است !
2.جراحی ها و برداشتن عضو : مثلا برای کیسه ی صفرا همین که با مشکلی مواجه میشه ، سریع تصمیم میگیرن عضو و جراحی کرده و بردارند.آیا این ساده ترین راه حل و حذف صورت مساله نیست؟ من خیلی از افراد رو بعد از عمل دیدم که اظهار داشتند درد همچنان باقی است و عمل جراحی مشکلی رو حل نکرده !
و اما اینکه آمار مرگ و میر نسبت به سال های گذشته تغییر کرده و پایین اومده ،قطعا دلایل دیگ ای هم داره که می تونم به بالا رفتن سطح بهداشت در جامعه اشاره کنم

2 پسندیده

شک به بدیهیات، منحصر به بازۀ تاریخی محدودی نیست، از ابتدای خلقت، همۀ تغییرها و انقلاب‌ها محصول همین شکاکیت انسان‌اند. مثلاً عصر روشن‌گری و انقلاب صنعتی.
شاید لازم بود سؤال رو به شکل دیگر مطرح می‌کردید، دو مثال‌تون تحت عنوان «افراط در وابستگی به “طب شیمیایی”» راحت‌تر منظورتون رو می‌رسوند.
در تأیید گفته‌هاتون می‌شه به گزارش سازمان جهانی اشاره کرد که مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران رو 16 برابر معیار جهانی [که البته با تحقیق @lolmol به نظر می‌رسه مرجعی برای تایید این دیتا وجود نداره] دونسته، یا سیاست جدید وزارت بهداشت مبنی بر کم‌کردن عکس‌برداری‌های مغناطیسی [البته بیش‌تر وجه اقتصادی براشون مهمه]

2 پسندیده

همچنان من فکر میکنم دو موردی که اشاره کردم مناسب تیتر سوال باشه.
میزان مصرف بالای دارو (همانطور که اشاره نمودید) و عوارض ناشی از آن بنظر من تاثیر منفی در سلامت افراد دارد و آنها را در یک فرایند دوباره به چرخه ی بیماری بر میگرداند.به همین دلیل افراد بیمار نه تنها سلامت شون رو به دست نمی آورند، بلکه بیمار و بیمارتر می شوند و مجبور به مصرف دارو.
آیا این فرایند حساب شده نیست ؟

مفهوم خیانت توی سوالتون بیشتر به نظر می‌رسه اشاره به این داشته باشه که چیزی که طب شیمیایی جایگزینش شده (احتمالا طب سنتی) وضعیت سلامت بهتری برای انسان‌ها مطرح بوده که با ورود طب شیمیایی انسان‌ها مورد خیانت قرار گرفتن ولخ…

همچنین در مورد دو نمونه مثالتون‌:

بله با پیشرفتی که علم داشته بدیهیه که انتظار داشته باشیم داروهای موثرتر در سال ۲۰۱۷ تجویز بشه. این که نمی‌شه (با فرض وجود) به نظرم تقصیر طب شیمیایی نیست، فرآیند تولید و توزیع دارو از کنترل علم خارج هست و بیشتر مشمول بند سیاست و ثروت می‌شه.

بله‌، شما نمونهٔ کلامی‌ای رو مثال زدین و @Suhrawardi آمار علمی‌ای رو نشون داد که طبیعتا باز مقصر نیروی انسانی مسئول در اون زمینه هست و نه علم طب شیمیایی. البته باز هم اگه دقیق‌تر و صادقانه‌تر بخوایم دنبال مقصر قضیه بگردیم‌، می‌شه به نظام آموزشی و خیلی موارد دیگه هم ایراد گرفت (که البته به نظرم بهتره کسی که در این زمینه تجربه داره در موردش حرف بزنه).

البته در خصوص این موارد این رو هم فرض بگیرین که من برداشتم از «طب شیمیایی» اشاره به «طب مدرن» بوده‌! که روش‌های درمانی بر مبنای دستورات علمی و آزمایشگاهی داره (و شیمی بخشی از اونه) :wink:

2 پسندیده

بنظر من بزرگترین معضل در این زمینه تداخل کامل این علوم هست
هر دو در حال تلاش هستند که جای همدیگر رو بگیرند
برای من بارها پیش اومده که وقتی پیش یک دکتر ( مدرن و شیمیایی ) از یک دکتر سنتی صحبت میکنم خیلی بهش بر میخوره
چرا!؟!؟!

بسیاری بیماری ها درمان های سنتی دارند
درمان های سنتی همون استفاده از موارد شیمیایی در قالب موارد طبیعی و غیر فرآوری شده هست
بنظرم باید تعادلی بین این دو وجود داشته باشه
از طرفی طب و علم پزشکی سنتی به پیش گیری بسیار اهمیت میده
برای مثال میگه روزی یک سیب بخور تا از دکتر بی نیاز بشی
در حال که این امکان در طب شیمیایی وجود نداره. مثلا روزی یک کلداکس بخوری بیشتر احمق بنظر میرسی

هر دو عمل هم ضعف هایی دارند
بخصوص که شاید تاثیر طب سنتی روی برخی بیماری های جدید بسیار کم باشه و یا غیر قابل اندازه گیری
ولی اونچه واضح است و دوستان نیز بهش اشاره کرده افزایش مقدار ضرر طب مدرن برای تاثیر گذاری بیشتر هست
برای مثال شیمی درمانی !!!
واقعا عجیب نیست؟ فرد سلامتی بخش های مختلفی از بدنش رو از دست میده تا شاید یک بیماری رو بتونه در مان کنه

از طرفی طب سنتی هم بی ضرر نیست
برای مثال بسیار گفته میشه که هسته زر آلو درمان موثری برای درمان و پیشگیری از انواع سرطان محسوب میشه
این درحالیست که همین هسته زرد آلو ضرر هایی هم برای بدن میتونه داشته باشه

بیشتر از علوم ، مجریان علوم هستند که در حال خیانت به جامعه بشری هستند
برای مثال وقتی برای یک سرما خوردگی پیش یک دکتر میرید اون قرص و آمپول و … در نظر میگیره بدون اینکه فکر کنه بدن این فرد میتونه مقاوم بشه یا حتی این تجویز براش سنگینه و اون میتونه با چند لیوان آب پرتقال و چند لیوان آب و لیمو و بوخور گرففتن در دو روز هم درمان بشه
یا وقتی میرید پیش یک آروبند و در اینکه بتونه دررفتگی رو رفع کنه شک داره ولی حاضر نمیشه بگه برو یک عکس بگیر و به یک متخصص نشون بده، همون جوری دست به کار میشه و در رفتگی رو به شکستگی تبدیل میکنه

1 پسندیده

با وجود تمام این صحبت ها ناگفته نماند که طب اصیل و سنتی ایرانی و اسلامی پایه گذار طب مدرن امروزی هستند. کتابهای دانشمندان ما در زمینه پزشکی سالهای طولانی در دانشگاههای پزشکی اروپا تدریس و استفاده میشه

من هر دو رو لازم میدونم و ناگفته نمونه چندین سال هست که سعی کردم داروهای شیمیایی رو کمتر استفاده کنم
خیانت فقط از طرف مجریان بهداشت و درمان نیست خود مردم هم با مصرف خودسرانه ی دارو به سلامتشون ضربه میزنند
متعجب هستم از طرح این سوال مگه غیر از اینه که طب سنتی پایه ای بوده برای پزشکی امروز
خیلی ها به خاطر آشنایی دقیق با داروهای گیاهی و همچنین آگاهی از عوارض داروهای شیمیایی داروهای گیاهی رو ترجیح میدهند

1 پسندیده