لامپ های کم مصرف و فلورسنت رو بعد از سوختن چه می‌کنید؟

سلام
خوشحالم که امروز می تونم این خبر رو به اطلاع برسونم که شرکت ما تونست، دستگاه امحا و بازیافت لامپ های کم مصرف و فلورسنت رو بسازه و گامی در جهت مدیریت صحیح این نوع پسماند ها برداره.

راستش این دستگاه الان در صنعت مشتری های خاص خودشو داره و صنایع مکلف هستند که پسماند های تولیدی رو خودشون مدیریت کنن.

اما مشکل اینجاست که در شهر ها مسئولیت این بخش به عهده شهرداری ها و به صورت تخصصی سازمان های مدیریت پسماند شهرداری هست.

خوشبختانه این حساسیت هم در بین مدیران شهرداری ایجاد شده که می بایست کاری برای این بخش از پسماند های خطرناک که فعلا در زباله ها رها می شن، بکنن.

با این توضیجات خوشحال می شم که اینجا یک اتاق فکر ایجاد کنیم که بتونیم راه حل خوبی برای این مشکل پیدا کنیم.

ضمنا شرکت ما اماده همکاری در این زمینه برای آغاز حرکت های مردمی هست.

مرسی از همه

8 پسندیده

ممنون برای این خبر خوب :heart:

اگه دوست داشتین شرکتتون رو هم معرفی کنید، مفیده؛ متناسب با موضوع، افرادی از گوگل یا خود پادپُرس به اینجا سر می‌زنن و خوب میشه به آدرس شرکت برسن.

یه سری سوال برام پیش اومد:

  • با مواد فلورسانس و خاصیت رادیواکتیوشون چه میکنید؟
  • بازیافت چه جوری اتفاق میفته؟ چه قسمت‌هایی از لامپ ها قابل استفاده س؟ (توصیف خیلی کلی منظورمه، در حد اطلاعات عمومی)
  • الان مردم با لامپ‌هاشون چی کار میکنن؟ (فکر کنم اکثرا همین طوری میندازن دور، مثل خودم!)
  • تو بعضی سفرهام، دقت می‌کردم؛ خبری از لامپ های کم مصرف در بعضی شهرهای اروپا نبود. چرا؟

در حال حاضر @mohifalahi کارهایی در زمینه‌ی ایجاد سیستم‌های مناسب برای بازیافت زباله‌ها در دانشگاه می‌کنن، احتمالا بخش اداری دانشگاه‌ها و یا خوابگاه‌ها هم جای خوبی برای این مدل فعالیت باشن.

4 پسندیده

من هم خیلی خوشحال شدم از این خبر. :facepunch:
حتما نام شرکتتون رو بفرمائید. :slightly_smiling_face:
ما در دانشگاه شریف در حال توسعه یک سیستم کلان مدیریت پسماند هستیم که البته هنوز در ابتدای راه قرار داره و یکی از اهدافمون هم تفکیک از مبدا و همچنین جداکردن جریان پسماندهای خطرناک از پسماندهای معمولی هست.
گروه دوستداران محیط زیست دانشگاه شریف هم در این زمینه فعالیت های خوبی انجام داده و قطعا یکی از بازوهای اجرایی ما در دانشگاه خواهد بود.

اما ما در آپارتمان خودمون هم زباله های خطرناک رو از زباله های معمولی جدا می کنیم.

4 پسندیده

من هم تشکر می کنم از شما به خاطر توجه تون به مسائل محیط زیستی.

شرکت ما (گروه فروردین) متشکل از افرادی هست که تا 20 سال سابقه در محیط زیست داریم. حدود 2 سال هست که با توجه به ضرورت هایی که در اطرافمون می دیدم، تصمیم به طراحی و ساخت دستگاه امحا لامپ های فلورسنت و کم مصرف گرفتیم.

خوشبختانه تونستیم اولین محصول یعنی دستگاه امحا رو مرداد 95 در پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران رونمایی کنیم. بعد از اون سفارش هایی داشتیم که همراه اون سفارشات تونستیم دستگاه رو هم از نظر عملکردی بهبود بدیم. خلاصه بعد از این سال ها و تجربه ها از تابستون امسال یعنی 96 در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس مستقر شدیم که فرآیند تجاری سازی این محصول رو آغاز کنیم.

کلا لامپ ها دارای 4 جزء کلی هستن، 1. شیشه 2. بخش فلزی 3. فسفر 4. جیوه که ما در مرحله اول با فرآیند فیلتراسیونی که انجام می دیم بخش خطرناک این لامپ ها که همون بخار جیوه هست رو فیلتر می کنیم. در این فرآیند فیلتر هایی که حاوی فسفر و جیوه هستن رو برای بازیافت به ازمایشگاه می فرستیم و شیشه و فلز هم که پس از شستشو قابلیت بازیافت دارن.

متاسفانه تا کنون هیچ اقدام عملی در جهت جمع آوری و دفع اصولی این نوع لامپها که تعدادشون هم خیلی زیاده انجام نشده، البته بخشی از این اتفاق به علت عدم وجود همچین دستگاهی بوده که خوشبختانه این مشکل حل شده. حالا باید خودمون دست به کار بشیم که برای جمع آوری و مدیریت این نوع لامپ ها اقدامات لازم انجام بدیم.

بله درست می گی، با توجه به اهمیت موضوعات بهداشتی و محیط زیستی در دنیا به دنبال جایگزین کردن ای نوع لامپ ها بودن که این کار خوشبختانه انجام شده. البته در ایران هم در مرحله انتقال به اون نوع لامپ ها هستیم. اما خیلی باید مراقب باشیم که این تعداد لامپ ها رو درست مدیریت کنیم مه به محیط زیست آسیب نرسونیم.

بازم توجه می کنم از توجه شما. آدرس سایت ما هم www.lamprecycling.ir هست. اطلاعات خوبی رو می تونید در اونجا بخونید.

4 پسندیده

سلام
خوشحالم که احساس می کنم قطعات این پازل در حال جور شدن هست و شرایط برای داشتن محیط زیست سالم فراهم می شه. من هم خوشحال می شم که بتونم در این ارتباط شما رو همراهی کنم.

آدرس سایت ما هم www.lamprecycling.ir هست. در خدمت شما هستیم.

4 پسندیده

منم همینکارو می کنم. دیگ چکار میشه کرد؟

چه فعالیتی انجام دادین؟

1 پسندیده

غرفه های بازیافت در تهران باتری ها رو تحویل می گیرن.
اما خود من باتری و لامپ ها رو به صورت جدا به پیمانکار جمع آوری پسماند خشک تحویل میدم.

1 پسندیده