آموزش تولید محتوای سایت (قسمت دوم) - آموزش یافتن بهترین کلمات کلیدی

کلمات کلیدی در سئو

کلمات کلیدی چیست و چه استفاده ای از آن ها می شود؟

وقتی من این سوال را در کلاس محتوا از بچه ها پرسیدم جواب های جالبی گرفتم. جواب هایی که به نوعی هم درست بود و هم غلط.

  • کلمات کلیدی کلماتی هستن که در متن بیشترین تکرار را دارند و برای سرچ کاربرها و سئو استفاده می شوند.

  • کلماتی که معمولا گوگل می شوند در ارتباط به متن.

  • کلمات کلیدی همان کلماتی هستند که در گوگل توسط مخاطب سرچ می شوند و ما باید آن ها را در عنوان و داخل متن بیاوریم.

  • استفاده کلمات کلیدی برای این است که موتور جستجو از طریق کلمات کلیدی کاربر را به متن هدایت میکنه.

  • سوال بعدی من از دانشجویانم این بود که ما کلمات کلیدی را برای کاربرها می نویسیم یا گوگل؟

و پاسخ دقیقا درستی دریافت کردم! با توجه به کاربر برای جلب توجه گوگل.

ما باید بدانیم کسی که برای سایت ها تولید محتوا می کند، نباید نقش یک کاتب را بر عهده بگیرد. باید یک بازاریاب، تحلیل گر، روانشناس و رفتارشناس و فروشنده ماهر باشد تا کسب و کار و سایت مورد نظر را به اهداف برساند.

اگر آموزش جلسه اول را نخوانده اید پیشنهاد می کنم اول سری به آموزش تولید محتوای سایت (قسمت اول) - کلیات بزنید.

کلمات کلیدی چیست؟

کلمات کلیدی، کلمات یا عباراتی هستند که در موتورهای جست و جو، که در ایران گوگل مورد استفاده بیشتری قرار می گیرد، توسط کاربرها سرچ می شوند. تولیدکنندگان محتوا با شناسایی و استفاده از این کلمات در مقالاتشان سعی می کنند تا به جست و جوی مخاطب نزدیک شوند.

اغلب افرادی که برای سایت ها خصوصا وب سایت های شخصی و یا سایت هایی مانند پادپرس می نویسند. تصور می کنند با تکرار یک کلمه خاص گوگل آن کلمه را به عنوان کلمه کلیدی متنشان شناسایی می کند. اما تکرار کلمه کلیدی تنها بخش کوچکی از کار است.

یافتن کلمات کلیدی

بیایید یک تمرین کنیم. در گوگل یک کلمه که مربوط به علایق یا بیزینس شماست را چک کنید. من کلمه خلیج فارس را انتخاب می کنم.

وقتی شما نیمی از کلمه را می زنید، معمولا گوگل پیشنهادهایی به شما ارائه می کند. این پیشنهاد ها تقریبا بیشترین جست وجو را داشته اند. وقتی یکی از کلمات را انتخاب می کنید و یا کلمه خود را تایپ می کنید و Enter را می زنید علاوه بر لیست سایت ها گوگل در پایین صفحه به شما پیشنهاداتی به رنگ آبی می دهد که می توان گفت بیشترین کلمات یا عباراتی است که مردم درباره کلمه مورد نظر شما جست وجو می کنند.

اگر هنوز هم از این لیست نتوانستید کلمات کلیدی متن خود را انتخاب کنید. روی هر کدام از کلمات یا عبارات آبی رنگ راست کلیک کنید و در یک پنجره جدید آن را باز کنید. در مورد کلمه خلیج فارس مثلا روی نقشه خلیج فارس کلیک می کنم. در جست وجوهای مرتبط با نقشه خلیج فارس یک سری کلمات و عبارات تکراری است و برخی جدید. استفاده از کلماتی که تکرار بیشتری دارند و یا کلماتی که در متن بیشتر به کار شما می آیند از این راه به راحتی و بدون استفاده از نرم افزارهای پیچیده ممکن است.

یادمان باشد. اگر کلمه کلیدی در متن ما کارایی ندارد، به هیچ عنوان از آن استفاده نکنیم و محتوای زرد تولید نکنیم.

چگونه پیشنهاد کلمات کلیدی را مدیریت کنیم؟

گاهی در بعضی موضوعات جست و جوی کلمه یا عبارت مورد نظر ما را به هدفمان نمی رساند. مثلا اگر موضوع مقاله شما حفظ گرمای پس از ازدواج باشد و دقیقا همین عبارت را جست و جو کنید، گوگل به شما هیچ کمکی در انتخاب کلمات کلیدی نمی کند. در این موارد بهتر است جست وجوی خود را دقیق تر و محدودتر کنید. مثلا گرمای پس از ازدواج را جست وجو کنید.

چنین جست جویی برای تولید محتوا دید خیلی بهتر و بازتری در خصوص رقبا، جست وجوی مردم و … می دهد. شما تحلیلگر محتوا نیستید پس خودتان را الکی درگیر نرم افزارها نکنید.

بسیاری از نویسندگان محتوای سایت به دنبال انتخاب کلمات کلیدی خاص هستند. این کار با تولید محتوا نکردن در فضای مجازی هیچ تفاوتی ندارد. مثلا تولید محتوا درباره اسب صورتی در یک سایت سوارکاری به جز موارد اتفاقی و یا کسانی که به شدت پیگیر مطالب شما هستند هیچ کارایی برای بهبود شما در گوگل ندارد. چون احتمال این که یک نفر در گوگل که به لوازم سایت شما و یا خدمات سوارکاری نیازمند است، اسب صورتی سرچ کند تقریبا نزدیک به صفر است.

بیایید با هم تمرینی که ما سر کلاس انجام دادیم را مرور کنیم.

اول مطالب را مرور کنیم:

  • جست و جوی موضوع مورد نظر
  • بررسی جست وجوهای مرتبط
  • بازکردن هر کدام از پیشنهادهای گوگل در یک پنجره جدید
  • بررسی جست وجوهای مرتبط در پنجره های جدید
  • انتخاب کلمات کلیدی

تمرین کلاس : فکر کنین قراره درباره تاریخچه رقص ایرانی یک مقاله بنویسید و می خواهید کلمات کلیدی مرتبط با آن را پیدا کنید. این تمرین را انجام دهید و بعد نقدها را بخوانید.

  • انتخاب یکی از شاگردان من رقص دختر ایرانی در عروسی و دیگری رقص خردادیان بود! درست است که چنین کلماتی در گوگل جست وجو می شوند اما باید یادمان باشد که شان سایت و موراد استفاده آن را فراموش نکنیم.

  • نکته دوم انتخاب کلمات کلیدی کلی مثل فرهنگ ایران . ایران باستان و … است. متن برای تخصصی شدن نیاز به کلمات تخصصی دارد. یادتان باشد هر چه کلمات کلیدی کلی تر باشند رسیدن به اهداف سخت تر می شود. مثلا یکی از کارمندان من این کلمات کلیدی را برای مقاله ای با موضوع سوغات اصفهان انتخاب کرده بود: گز، پولکی، برشتوک، شیرینی برنجی، شیرینی کرکی، جوز قندی، گلاب، عسل، نبات، سوهان عسلی، محصولات کشاورزی (انار، الگ (نوعی میوه از خانواده هلو)، گردو، گلابی، فیروز کوبی، مینا کاری، قلم زنی، خاتم کاری، مینیاتور، پارچه های قلم کار، پارچه های زرباف، آثار خوشنویسی، منبت کاری، گچبری، گره چینی، کاشی سازی، مشبک، قلاب دوزی، سکمه، ملیله دوزی، مسگری، نقاشی باستانی، معرق کاری، صحافی، سفال گری، قالی بافی و …

یادمان باشد این کلمات خیلی خیلی کلی هستند. تعداد آن ها خیلی زیاد است، دوم اینکه مقاله تخصصی سوغات اصفهان نیست. باید بشه گز اصفهان، پولکی اصفهان، خاتم کاری اصفهان و …

سوال یکی از شاگردانم درباره انتخاب کلمات کلیدی این بود که می توانیم چند کلمه کلیدی کلی و چند تخصصی انتخاب کنیم.

یادتان باشد که انتخاب کلمات کلیدی کلی آسیبی به نوشته شما نمی زند اما شما فرصت های خود را از دست می دهید. وقتی یک نفر سرچ کند گردو. با وجود مقالات بیشمار با کلمه کلیدی گردو و قدمت آن سایت ها خصوصا اگر سایتتان نو پا است، رسیدن به صفحات اول و دوم دشوار می شود. با انتخاب کلمات و عبارات تخصصی تر گوگل سریع تر شما را شناسایی می کند.

به موضوع رقص ایرانی باز میگردیم و بهترین کلمات کلیدی انتخابی را با هم مرور می کنیم: رقص ایرانی، آموزش رقص ایرانی، انواع رقص ایرانی.

نکته آخر و مهم انتخاب کلمات کلیدی

هر متنی باید یک کلمه کلیدی اصلی داشته باشد. کل متن حول کلمه کلیدی اصلی می چرخد و بقیه کلمات کلیدی در متن پراکنده می شوند. مثلا در مقاله تاریخچه رقص ایرانی می توانیم کلمه کلیدی رقص ایرانی یا تاریخچه رقص ایرانی را به عنوان کلمه کلیدی اصلی انتخاب کنیم.

یادمان باشد که هر کلمه کلیدی اصلی در هر سایت فقط یک بار قابلیت تکرار دارد. یعنی شما روی هر سایت یک مقاله با کلمه کلیدی اصلی رقص ایرانی می توانیم داشته باشیم. اگر دوست دارید درباره این موضوع بیشتر بدونید گوگل را برای همین گذاشته اند!

چجوری به گوگل کلمه کلیدی اصلی خودمان را می شناسانیم؟

آموزش بعدی رو از دست ندید!

12 پسندیده

این مطلب راجع به انتخاب کلمات کلیدی عالی بود :heart_eyes: ممنون. مخصوصا برای این قسمت مطلب:

و مثال‌های مشخصی که بعدش طرح شده. مثال‌ها خیلی به یادگیری کمک میکنن.

برای تمرین و پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب برای «تاریخچه‌ی رقص ایرانی»؛ من بعد از اینکه این سه عبارت رو پیدا کردم:

  • رقص سنتی ایرانی
  • رقص مازندرانی
  • رقص ایرانی

یه کار کوچیک کردم و رفتم تو ترند گوگل: trends.google.com

و هر سه عبارت رو زدم. با این کار دو تا اتفاق افتاد:

  1. فهمیدم کدوم عبارت بیشتر جستجو میشه: رقص ایرانی
  2. خود ترند بهم پیشنهاد یه عبارت مشابه داد: رقص عربی!

خروجی ترند رو نگاه کنیم:

حالا در این مورد پیشنهاد ترند گوگل به موضوع مقاله، تاریخچه رقص ایرانی، بی ربطه. ولی معمولا پیشنهادات ترند هم پیشنهادهای خوبی هستن، مخصوصا که روند زمانی جستجوها و حجم نسبی اون‌ها رو میگن.

7 پسندیده

ترند گوگل خیلی باحال بود :star_struck: ممنون.
فقط فکر کنم اگر متن ما فارسی هست و بیشتر فارسی زبان‌ها مد نظرمون هستن بهتر برای دیدن نتایج دقیق تر United States رو به Iran تغییر بدیم. البته در نتیجه کلی تغییری ایجاد نشده.

7 پسندیده

مرسی که می خونید و توجه می کنید حداقل می دونم الکی وقت نمی ذارم

3 پسندیده

استفاده از الکسا هم برای تحقیق کلمه کلیدی خوبه