اینترنت چه جوری کار میکنه؟

اینترنت چیه و چطور کار میکنه؟

دنباله‌ی موضوع اگه رئیس اینترنت بودی چی بهش اضافه می کردی؟

1 پسندیده

خوب باید بگم بسیار سوال پیچیده ای کردین. از اون سوالا که نمیتونم جلوی خودم رو بگیرم و پرحرفی نکنم. ولی بهتره اول بخش فنی پاسخ رو بگذاریم کنار و فکر کنیم همه دنیا از TCP/IP ، Routing Protocols و …خالی شده و یک پت پستچی[1] همه ارتباطات رو گردن گرفته!

اینترنت به طور ساده این است: من یک محتوایی رو به صورت قابل ترجمه برای مرورگرهای دنیا آماده کردم و طی شرایطی روی سرویس دهنده ای آماده گذاشتم و براش یک آدرسی معرفی کردم (کاری به Valid IP نداریم هنوز)، شما میخواهید این محتوا را در یک قاره دیگر ببینید، آدرسی را به شما دادم در مرورگر وارد میکنید و میلیونها متر کابل و صدها تجهیز شبکه دست به دست هم می دهند تا شما به سرویس دهنده من برسی و درخواستت رو بگیری و بر روی کامپیوترت ببینی.

آی پی چیه؟

برای اینکه هیچ آدرسی قاطی نشه هر سرویس دهنده ای روی اینترنت یک شماره پلاک (IP) منحصر بفرد داره. شاید بگین اینهمه وب سایت چطوری اعداد برای این پلاکها کم نمیاد؟ سوال درستیه ولی با کمی بازی ریاضی (Subnetting) و استفاده از روشهایی در ارائه چندین سرویس روی یک پلاک (Socket - Port Programming ) تا حدی توانستند مشکل رو حل کنند. اما حقیقت اینه که دیگه آخر دنیای پلاکهای قدیمی رسیده و به زودی این پلاکها به یک قالب جدیدی مهاجرت میکنه که نسل ششم اسم گرفتند و برای اینکه خیالتون راحت بشه اونقدر زیاد هستند که اگر تمام ستاره های کهکشان راه شیری هم نفری یک پلاک معتبر بگیرند باز هم عدد خواهیم داشت.

نام سرور یا Name serverها چطور کار میکنند؟

خوب اما شما برای رسیدن به صفحه من هیچوقت شماره پلاکش رو نمی زنید! درسته؟ بلکه با اسم صدا میکنید. مثلاً بجای اینکه بگید من صفحه 72.30.35.10 رو میخوام (پلاک صفحه یاهوو) میگین Yahoo.com رو میخوام. من نمیخوام وارد نام و نام گذاری و اینکه اون نقطه های بین اسمها چیه یا چرا Com یا چرا Org و … بشم فقط اینقدری بدونیم که وقتی شما میگین Yahoo.com رو میخوام، یک سرویس دهنده هایی روی اینترنت سوال شما رو می بینند و به مرورگر شما یاد میدهند که این Yahoo,com همون 72.30.35.10 هست و بگو چه سرویسی ازش میخوای!


پس خلاصه اینکه اینترنت از کامپیوتر متصل به سرویس دهنده اینترنت و مرورگر شما روی بستر این پلاکها و قوانین بینشون که TCP/IP هست شروع میشه، یه سری کابل و سوییچ و مسیریاب و … درخواستها رو به هم می رسونند و یک سری سرویس دهنده مسئول تبدیل پلاکها به اسمها و برعکسش هستند و نهایتاً سرویس دهنده هایی که صفحات مورد درخواست شما در اونجا در حال نمایش هستند روی همین مسیرو قوانین جواب شمارو بر میگردونن.

فقط برای اینکه بدونین چقدر موضوع پیچیدست باید عرض کنم غیر از تحصیلات دانشگاهی حداقل 7 سال هم تحصیلات تخصصی شبکه اختصاصی در حوزه شبکه لازمه که شما دقیقاً بتوانید به عنوان مدیر اینترنت به کارکرد اون کمک کنید. مثلاً CCIE Switching & Routing یا CCDE داشته باشید.

ویدیوی زیر رو هم ببینید در یک زمان کوتاه کلی ایده از اینترنت و نحوه ی کار کردن اینترنت به شما میده.


  1. خدا رحمت کنه خالقش رو که هفته پیش فوت کرد. ↩︎

3 پسندیده