بزرگترین نیکی و خوشی که از ثروت به تو رسیده است، چیست؟

سوالی است که سقراط از کفالوس در کتاب جمهور می پرسد، من هم از شما در پادپرس

8 پسندیده

فکر می‌کنم آسایش و آرامش بزرگترین دستاورد ثروت است. البته این به معنی این نیست که هر ثروتمندی آسایش و آرامش دارد بلکه پیش‌زمینه‌های دیگری هم باید فراهم باشد. یکی از این پیش‌زمینه‌ها کنترل کردن سطح توقع است چرا که هیچ محدوده‌ای برای بزرگ شدن آرزوهای یک انسان و در نتیجه ثروت وجود ندارد. داشتن حس زیبایی‌شناسی هم یکی دیگر از این پیش‌زمینه‌ها است که هر کسی ندارد.

شخصی که بر سطح توقع‌اش کنترل دارد در یک خانه کوچک و چه بسا محقر احساس خوشبختی می‌کند در حالی که شخص جاه‌طلب در یک خانه بزرگ و زیبا احساس ناراحتی می‌کند و رنج می‌کشد و سعی می‌کند با تغییر محیط اطرافش به خوشبختی برسد. به همین خاطر فکر می‌کنم موهبت ثروت را کسی درک می‌کند که ذهنی قوی با قابلیت درک زیبایی‌ها داشته باشد.

6 پسندیده

تو این دوره ای که داریم توش زندگی می کنیم پول و ثروت (البته اگر منظور سوال از ثروت همون پوله!:grinning:) بزرگترین محدودکننده بشر در زندگی است. من خودم زمانی بیشترین لذت رو از ثروت می برم که بهم اجازه تجربه چیزای جدید و تو زندگیم بده و من و برای انتخاب اونا محدود نکنه.
حالا اگه منظور سوال از ثروت پول نیست مردونه بگین یه چیز معنوی تر بنویسم!!:sweat_smile:

4 پسندیده

خودخودشه! :wink: :smile:
البته اگ دروغ نگفته باشم، چون حقیقتا سقراط و خیلی درک نمی کنم! فلسفه اس دیگ …

1 پسندیده

یه کیس چالش برانگیز توی نظریه های اخلاق هست: « شرايطي كه “خوب” برای یک گروه تنها در حالتی رخ می دهد که ديگران آسيب ببينند.» یعنی شما، برحسب یک سری پارامتر، باید انتخاب کنید که گروه 1 آسیب ببیند تا گروه 2 به “خوب” برسد، یا برعکس.
و انتخاب اینکه کدوم گروه به خوب برسند نشان دهنده ی اینه که شما “پیامدگرا” هستید یا “غیرپیامدگرا”.
ولی این که توی کدوم دسته هستید معنی خوب یا بد بودن شما رو نمی ده.

به نظر من آدما وقتی احساس خوشبختی می کنن که به باورهاشون عمل می کنن و توی اون ها زندگی می کنن. حالا یه گروه وقتی با قناعت زندگی می کنه حس می کنه کار درستیه. یه جوری به خودش می قبولونه پول خوشبختی نمیاره.
یه گروه دیگه می بینی با عیاشی خوشه. یه گروه با بیزنس من بودن. هیچ کدومشون برتری ای نسبت به هم ندارن. هستن دور هم دیگه.

به شخصه، بزرگترین خوشی و نیکی ای که پول برام تا حالا داشته، امتحان کردن انواع پنیرهای جور واجور بوده. کلن از این که طعم های جدید می چشم حس خوبی دارم. یا ادای فیلما رو در آوردن خیلی بهم حال می ده. می خوام یه روز حشره سوخاری بخورم. هشت پا و خرچنگ و خوک هم توی لیستم هستن. :blush:

حالا چی شد اینو پرسیدین؟ سقراط می خواسته کتاب بنویسه، شما برنامه تون چی بود؟ :grin:

5 پسندیده

برنامه ام این بود که از برنامه های دیگران استفاده کنم! :wink: شاید منم بتونم خوشی که اون فرد کسب کرده رو تجربه کنم :upside_down_face:
یا شاید هم ثروتم خیلی زیادیه، می خوام ایده بگیرم که چکار کنم با این همه فراوانی! :lying_face:

2 پسندیده

فکر کنم بخاطر سبک اون زمان، تا حدی مفهوم ثروت و قدرت قاطی بوده. من که در اون حد نداشتم که نیکی و خوشی دلخواه رو تجربه کنم. اگر بود:

  • متوسط باشه آرامش و اینکه دنبال دغدغه های ذهنی باشم.:snail:

  • زیاد باشه چون قدرت هم میاره حس خوبی داره! :lion:

2 پسندیده

لایک ویژه، خیلی خوب بود این :grin:

یعنی دقیقا چجوری؟ :face_with_raised_eyebrow:

:smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:مطلب بسیار جالبی بود و نظرات جالبتر

2 پسندیده

آخر شب اومدم جوابتونو خوندم بعدش یادم رفت دیگه جواب بدم!
ساری مای فرند :blush:

اممممم… چجوری؟ مثل فیلما دیگه! چیزایی که برام جذابیت داره توی یه فیلم رو مثلن انجام بدم توی زندگیم
مثلن صب پاشم پنکیک درست کنم برا خودم و عشقم :yum::heart_eyes::grin:
سفرهای خاص رفتن و کلن اینجور چیزا

1 پسندیده

بزرگترین خوشی میتونه این باشه که، خدددددددددددایا منم دیگه میتونم از تمام مواهب این دنیای بزرگ بهره ببرم، منم هر مسافرتی بخوام بی هیچ دغدغه ای میرم، بهترین ها رو میخرم، بهترین جاها میرم، بهترین ماشین رو سوار میشم:heart_eyes: و بزرگترین نیکی که از ثروت میرسه اینه که تا دنیا برقرار باشه به خاطر کمکهای خییییییلی زیادی که به کم درآمدها کردم، به خوبی ازم یاد میکنن:relaxed:

2 پسندیده

سالها پیش در خدمت بزرگی بودم که پندی بهم داد که همیشه بیاد دارم ایشان فرمود خداوند همیشه یه جای کار ما آدما رو لنگ میزاره تا هیچوقت بواقع احساس بی نیازی نکنیم گفتم مگر خدا میخواهد ما را عذاب بدهد گفت نه خداوند چون عادل هست اگر به کسی تمام و کمال بدهد مجبور میشود به همه بدهدچون فقط خودش کامل است به یکی زیبایی به یکی ثروت به یکی اخلاق و…به یکی هم معرفت عطا می کند ثروت هم شاید اسایش بیاورد ولی هیچگاه آرامش نخواهد آورد.
بقول حضرت سعدی
در معرفت بر کسانیست باز / که درهاست بر روی ایشان فراز

2 پسندیده

از ثروت(مال💵)؛
سلامش🙋 رسیده
ولی
خودش هنوز نرسیده(فکر کنم تو مسیر رسیدن ب من غفلت کرده و راه رو پیدا نکرده)

2 پسندیده

بشر با ثروت از مادیات آزاد میشه و در آرامش به معنویات میپردازه و همچنین میتونه تاثیرگذار بشه شکوفا بشه و شکوفا کنه

1 پسندیده

درود
با عنایت ب پاسختون بنده تا حدودی مخالفم
بودند کسانی که با ثروت حریص تر و آزمند تر شدند!!

2 پسندیده

چیزی که تونی رابینز ازش به اسم financial freedom یاد میکنه خیلی اهمیت داره. این آزادی به فرد کمک میکنه که به کارهای مورد علاقش برسه و به خودشکوفایی فکر کنه. انگیزه از ثروت میتونه این باشه.

بعلاوه کمک به خانواده در مواقع لازم که بتوانند رشد کنند و مسیرشون رو بروند.

2 پسندیده

یکی از تناقضهایی که در مورد ثروت وجود داره نحوه کسب ثروته. من یک زمانی به تناقضهایی که در اطرافم با هرم نیازهای مازلو میدیدم فکر میکردم، به کمی مدل گسترده‌تر رسیدم :grin: اسمش رو گذاشتم هرم یوسی-مازلو :grin::grin:

دو تا نکته مهم در این مسئله اینه که آیا ثروت با نقض یکی از نیازهای بالاتر انسانی به دست آمده یا نه (تعارض) و دوم اینکه ثروت به فرد پتانسیل میده نه لزومی انگیزه یا اجبار برای کاری ارزشمندتر.

با یک مثال بخوام توضیح بدم: فرض کنید یک نفر ثروت رو با کلاهبرداری از دیگران به دست میاره. این شخص به مرحله نیازهای بالاتر زندگی مثل دوستی و حس اجتماعی نمیرسه. دلیلش هم اینه که احترام به این مسائل دقیقا در تناقض با تامین زندگی (ثروت) قرار گرفته، همینطور اینکه شخص از نقض این مسائل جایزه به دست آورده (یادگیری مثبت).

حتی اگر ثروت از مسیری غیرمتناقض با مسائل سطح بالا مثل دوستی و حس اجتماعی به دست اومده باشه، تنها به فرد پتانسیل توجه به اینها رو میده نه لزوما انگیزه یا حس خودجوش. معنی این حرف اینه که مثلا اگر با دو نفر، یکی تامین از نظر مالی و دیگری فقیر، دوست باشید، امکان اینکه ارزش و ماندگاری دوستی با فرد تامین بالاتر باشه، بیشتره!

نظرتون چیه در مورد این هرم؟ :grin:

2 پسندیده

رابین هود کجای هرم یوسی-مازلو قرار میگیره؟! :grin:

2 پسندیده

رابین هود به نظرم تعارض احساس انسان دوستی در مقابل حس اجتماعی رو تداعی میکنه. البته حس نسبت به اجتماع پیش-مدرن که خود به خود این تعارض در سیستم سختگیرانه اجتماعی وجود داشت.

1 پسندیده