حذف سلف سرویس و تغییر در نوع پذیرایی

_این موضوع اینقدر همه گیر شده که بیشتر از اینکه به نفع مردم و راحتی کار باشه بیشتر باعث اسراف و ریخت و پاش و پرخوری و بی فرهنگی میشود و نسل مارو دارد به سمت هوجوم و خودبینی و خودخواهی فردی نزدیک میکند این امر بیشتر دغدغه ایجادمیکند و بی فرهنگی اجتماعی به بار می آورد و هیچ بهداشت و نظارتی بر این ایده و طرح در نظر نگرفتند متاسفانه_**

1 پسندیده

من متوجه نشدم. مظورتون این هست که سلف سرویس عوض اینکه باعث کاهش دورریز بشه باعث اسراف شده؟

من فکر می کنم خیلی جاها که غذا اضافی رو دستم مونده به خاطر این بوده که اختیاری رو مقدار غذایی که بهم تحویل میدن در ابتدای کار نداشتم. مثلا همیشه غذا تو یه سری ظرفای هم اندازه و با حجم بالا بوده و یا بشقاب رو یه راست آوردن سر میز. در صورتی که اگر امکانش بود:

  • غذا رو می گفتم کمتر بکشن.
  • اگر سلف سرویس بود خودم دست به کار می شدم.
  • یا مقداری که حس می کردم با گنجایشم مطابقت نداره رو تحویل میدادم.

الان پرسشم اینه که: ابهام داره حرفتون: آیا سلف سرویس رو باعث اسراف می دونید؟

1 پسندیده

به نظر من هم سلف سرویس باعث اسراف میشه. مهم نیست شما چه قدر غذا برای خودتون می‌کشید. مهم اینه که آشپز چه قدر غذا باید درست کنه. برای کاهش هدر رفت آشپز باید بدونه که چه قدر غذا درست کنه.

از طرفی خوردن یه مسئله رقابتیه و حجم غذا روی میزان گرسنگی تاثیر می‌ذاره. اگه آشپز به اندازه درست کنه تمایل مردم برای خوردن بیشتر خواهد بود و اگه زیاد درست کنه غذا هدر میره. یادمه که تو یکی از عروسی‌هایی که دعوت بودم غذا به سرعت تمام شد و به خیلی‌ها غذا نرسید در حالی که خیلی‌ها هم غذاشون رو دست نخورده رها کردن.

به علاوه اگه غذایی هم اضافه بیاد چه کاری میشه باهاش کرد با توجه به این که کلی انرژی صرف پختنش شده و به زودی فاسد خواهد شد. باید دنبال راهی گشت که نتیجه نهایی‌اش غذای اضافی پخته نشده باشه نه غذای اضافی پخته شده.

1 پسندیده

سلام سرکارخانم شما خیلی منطقی به این موضوع دارید نگاه میکنید مثال میزنم براتون تا بهتر درک کنیدطرف میره داخل رستوران و سفارش میده میز اردور و غذا به صورت کامل آماده پذیرایی هست این فکر اکثر مشتریهاست که فکر میکنند اگر بیش از یک بار به میز اردور مراجعه بکنن جلوه ی خوبی نداره پس نتیجه میگیرن که از هر نوعی مقداری صرف بکنن و بعد از کامل شدن و در هنگام میل کردن غذا متوجه زیاد برداشتن مواد مصرفی میشوند و متوجه میشوند که دیگر ارزش این را ندارد که از گارسن ظرف بگیرند و به منزل ببرند پس هرچه سر میز دست خورده و اضافه مانده اسراف میشود و به سطل زباله ریخته میشود باز هم مثالهای زیادی برای گفتن تست و بنده به چشم خود دیده ام که چطور اینقدر بدون تفکر اسراف میکنند

سلام دوست عزیزم به نکته ی خوبی اشاره داشتی ولی نوع پخت و مقدار پخت مدنظر نیست بلکه نوع پذیرایی و مقدار پولی هست که این دغدغه را بوجود آورده اگر این حجم پولی که برای میز ازدور در نظر گرفته اند را تقسیم بندی کردو…

متوجه منظور شما نشدم. چون دقیقا مقدار پخت غذا روی هدر رفتنش موثره. این که ما کمتر بخوریم چیزی رو عوض نمی‌کنه. مهم اینه که چه حجمی از غذا پخته شده و درنتیجه دور ریخته میشه.