برای حذف ترقه از چهارشنبه سوری چه راهکارهایی پیشنهاد میدید؟

از خیلی وقته پیش، تلویزیون و دولت همه دست به دست هم دادن تا فرهنگ سازی کنن که ترقه بازی کار بدیه، ولی میبینیم که تاثیر این فرهنگ سازی خیلی کم بوده و هنوز که هنوزه، چهارشنبه سوری توی تهران مثل جنگه.

علت این مقاومت شدید مردم در برابر این فرهنگ سازی چیه؟

و اصلا این ترقه از کی وارد رسم و رسومات چهارشنبه سوری شده و نماد چیه؟

خلاقیت برای حذف ترقه از چهارشنبه سوری

به نظرم من، چهارشنبه سوری، ورزشگاه ها و شب سال تحویل تنها زمان هایی هستند برای شادی و خوشحالی جوانان، زمان هایی هستند برای تخلیه روانی انان.
چون جوانان در مدرسه، دانشگاه و سر کار اجازهو مجالی برای جشن، خوشحالی و شادی ندارند همه رودر این زمان ها انجام می دهند.
کشور چین رو در نظر بگیرین؛ چقدر جشن داره و همش اتیش بازیه ولی برخلاف ما که یه شب اتیش بازی داریم نه خسارت مالی داره نه جانی مگه در موارد نادر.
حالا به نظرم تعداد جشن ها باید زیاد بشه یا حداقل جشن های باستانی رو که داشته ایم بزارن برپا کنیم.
یا بزارن همه حق ورود به ورزشگاه ها رو داشته باشن.
باید قبول کنیم که جنس مخالف در کنار هم بیشتر خوش میگذرانند و انرژی بیشتری از شادی کردن در کنار هم کسب میکنند.
اجازه بدن در دانشگاه کلاس های موسیقی برگزار بشه و حتی واحد درسی هم داشته باشیم.
کنسرت ها رو محدود نکنن و کلی قانون برای جلوگیری از خوشحالی مردم وضع نکنن.
با اجرا شدن این موارد قضیه چهارشنبه سوری و خرابکاری در ورزشگاه ها حل میشود.

به نظر من اگه در شب 4 شنبه سوری بیان مکان هایی برای این کار بذارن بهتره، هر کی می خواد ترقه بزنه بیاد همون جا بزنه. به جای مقابله باهاش اینو به یه سمتی ببریم که به کسی اسیب نزنه و خود دولت ترقه های کم خطر و استاندارد رو توزیع کنه، هم درامدی برای دولته هم دیگه مردم ارامش دارن.

دولت با کل قضیه مخالفه. حالا دلیلش رو دقیقا نمیدونم.
پ ن پ: دولت پیست موتور و دوچرخه و… توی همه جا ساخته که همه جوان ها برن اونجا تخلیه بشن. مکان هم برای چهارشنبه سوری در نظر میگیره :mask:

فکر نمی‌کنم هیچ دولتی در دنیا چنین کاری انجام دهد. اصلا هیچ دولتی در موضوع جشن‌های مردمی دخالت نمی‌کند. دولت تنها وظیفه دارد قوانینی که توسط مجلس تصویب شده را اجرا کند و همچنین بودجه سالانه کشور را بین وزارت‌خانه‌های مختلف تقسیم کند.

این‌ها هیچ‌کدام وظیفه دولت نیست. مواردی که گفتید در حیطه مدیریت شهری قرار می‌گیرد و باید از شهرداری‌ها توقع چنین کارهایی داشت.

بنظر من اگه مثل قدیم(زمان اون خدابیامرز) خانواده‌ها به این مراسم برگردن ترقه خودبخود حذف میشه و جاش رو به تفریحات سالمی که در گذشته وجود داشت میده.

البته مانع اصلی که بر سر راه وجود داره اینه که حکومت با اینجور جشن‌ها و مراسم‌های ملی و باستانی مخالفه و میخواد حذفشون کنه. ولی خانواده‌ها اگه اراده کنن میتونن جلوی این کار رو بگیرن و چهارشنبه‌سوری رو مثل دوران قدیم با خوبی و خوشی برگذار کنن. :grin: