مصرف زیاد آب در خوابگاه ها رو چطور میشه مدیریت کرد؟

ظاهرا توی خوابگاه های دانشگاه ها خیلی آب زیادی مصرف میشه. به عنوان مثال قبض خوابگاه زنجان (شهید احمدی روشن) دانشگاه شریف بین 4 تا 5 میلیون تومان میاد!
میشه بهم کمک کنید تا بفهمیم واقعا مصرف این همه آب نیازه یا نه؟ و اگر نیاز نیست چطور میتونیم این موقعیت رو بهبود ببخشیم؟

مصرف آب خوابگاه ها

3 پسندیده

واقعا خیلی جاها به نظرم میشه صرفه جویی کرد… مثلا یکی از راه حل ها می تونه استفاده از “آب خاکستری” باشه. سیفون ها به نظرم دو تا مشکل دارن: 1- آب تمیز و دست نخورده رو هدر می دن 2- حجم این آب هم کم نیست تو هر بار استفاده

به نظرم هر چند استفاده از “آب خاکستری” نیاز به در نظر داشتن یه سری تجهیزات داره. اما به نظرم در بلند مدت و برای جلوگیری از "جنگ آب " خیلی مهم باشه.

#به اشتراک گذاری تجربه

اینم یه لینک جالب راجع به آب خاکستری

2 پسندیده

ممنون نجمه. مطلبی که اشاره کردی واقعا مهمه.
مطلب لینک رو هم خوندم و لذت بردم. ولی در مورد استفاده از آب شستشوی لباس و آب روشویی نیاز به سیستم های ساده ای داریم که این کار رو اتوماتیک بکنه. خیلی دوست دارم یه همچین سیستمی برای دستشویی ها طراحی کنم؟
راستی اینوکمپ هامون کجا هستند؟ :slight_smile:

چنین صحنه ای زیاد دیده میشه تو خوابگاه ها و یا حتی در شیرهای آب باز در مکان‌های عمومی:

#پرسش:
۱- چرا شیرهای آب در بلند مدت به چکه کردن میفتند؟ به کدوم قسمت سیستم مربوطه؟
۲- چه جوری میشه از این آب هدر رفته بهره برد؟ و بیشترین استفاده رو کرد؟ (با فرض اینکه جلوی چکیدن رو گرفتن سخته).
#نمونه ی الهام‌بخش:
۳- چه فرقی بین سیستم یک چراغ برق (به جریان افتادن الکتریسیته) و سیستم یک شیر آب (به جریان افتادن آب) هست که اولی بعد از استهلاک در اثر مصرف نهایتا میسوزه و ما رو مجبور میکنه چراغ نو بخریم، ولی دومی تا کلی آب هدر نده ما رو اگاه نمیکنه بابت خریدن شیر آب جدید؟!

1 پسندیده

خیلی‌ وقت‌ها آرزو کردم کار‌های فنی‌ بلد بودم و یک جعبه ابزار که خودم سریعاً تعمیر کنم…

1 پسندیده

شیرهای آب اهرمی به نظرم مدت بیشتری کار می کنند. تو خونه ما که املاح آب زیاده و سریع شیر آبهای مدل پیچشیمون خراب می شد و چکه می کرد این نوع اهرمی خوب دوام آورده.

آیا درست حس می کنم؟ واقعا دوامشون بیشتره؟

کاش توی درس حرفه و فن مدرسه این چیزها رو به ما اموزش می دادن

1 پسندیده

تجربه های الهام بخش

میشه از ایده ی بقیه کشورها که نسبت به ما اقتصادی تر فکر می کنند الهام گرفت. دو تا نمونه:

  • آلمان، در یک مهمانسرای شهری :point_left: دوش آب حمام ثانیه ای کار می کرد. با فشار دادن یک دکمه، دوش فعال میشد و بعد چیزی حدود 50-60 ثانیه قطع میشد. برای فعال کردن مجدد لازم بود دکمه مجدد فشار داده بشه. چون فشار دادن مکرر دکمه سخت و خسته کننده است، به شدت در مصرف آب صرفه جویی میشه.

  • هند، یک مهمانسرای داخل دانشگاه :point_left: آب گرم فقط به اندازه ی یک بازه ی 3-4 دقیقه ای در هر بار استفاده، فعال بود و فرد باید موقع حمام کردن جوری مدیریت کنه که فقط به همین میزان زمان، شیر آب باز باشه.

دنباله موضوع جلوگیری از هدر رفتن آب با تغییر ابزارها

10 پسندیده

اگر دانشگاه پول آب، برق، گاز و غذا را به صورت حقوق به دانشجو می‌داد و در عوض برای هر اتاق کنتور می‌گذاشت، به طوری که مدیریت هزینه‌ها دست خود دانشجوها می‌افتاد خیلی از مشکلات رفع می‌شد. در این صورت چون پول از جیب دانشجو می‌رفت، کمتر شاهد هدر رفتن آب و برق و غذا در دانشگاه‌ها بودیم.

چرا دولت در ایران می‌خواهد همه چیز را خودش کنترل کند؟

پ.ن. دانشگاه حتی می‌تواند اول هر ماه همه این هزینه‌ها (آب، برق، گاز و غذا) را از حقوق دانشجو کم کند و باقی مانده را به دانشجو بدهد. در این صورت دانشجو تلاش می‌کند تا با صرفه‌جویی بیشتر، پول بیشتری در پایان ماه دریافت کند.

پ.ن.۲. مشابه این اتفاق در کشورهای اروپایی می‌افتد. دانشگاه به دانشجویان حقوق می‌دهد اما با بی رحمی و بدون هیچ تخفیفی تمام پول اجاره خوابگاه و آب و انرژی را از دانشجو می‌گیرد. حتی غذا را هم وزن می‌کنند و به همان نسبت از دانشجو پول می گیرند. در نهایت پول کمی هم برای خود دانشجو باقی می‌ماند. خروجی چنین سیستمی صرفه‌جویی است.

3 پسندیده

با سلام
من خودم در یکی از خوابگاه های دانشگاه شریف زندگی می کنم. بحث دوستان رو مطالعه کردم. اینجا تقریبا اکثر شیرها از نوع اهرمی شدند و مسئله چکه آب دیده نمی شود. اما مسئله اصلی فرهنگ مصرف آب هست. شدت آب مصرفی در اکثر مواقع برای شستن ظرف، لباس و یا حمام بسیار بسیار بالاست به طوری که با نصف این شدت هم میشه راحت همین کار را انجام داد. در کنار فرهنگ استفاده، علت دیگر هم عدم پرداخت هزینه آب و حامل های انرژی در خوابگاه هاست و بنابراین افراد توجه کمتری به این قضیه می کنند.

موضوع بعدی هم که خیلی نظر من رو به خودش جلب کرد، آب هایی است که به علت راکد موندن برای مدتی هرچند کوتاه دور ریخته میشود که نمونه بارزش آب داخل کتری، فلاسک یا سماورهاست که به علت املاح بالا این کار توصیه می شود اما چرا باید این آب تمیز دور ریخته بشه!!! خیلی راحت می شود از این آب برای نظافت و شستشو استفاده کرد. این مسئله در اکثر مکان ها مثلا خانه ها و اداره ها هم به وفور دیده می شود.

به نظر من اگر بتوان در خوابگاه ها فرهنگ سازی کرد به گونه ای که مصرف صحیح آب دغدغه ذهنی دانشجویان شود، خیلی راحت می توان این آموزه ها رو به خانواده ها منتقل کرد. در حقیقت دانشجویان می توانند سفیرهای آموزش بهینه مصرف آّب باشند.

3 پسندیده

با سلام
کاملا ایده کاربردی بود بدلیل اینکه من در خوابگاه دانشگاه تهران هدر رفت شدید آب رو مشاهده کردم اما متاسفانه چون خوابگاه ها بصورت سوییت نیستند و استفاده از سرویس های بهداشتی بصورت مشترک هستند شاید راهکار استفاده از کنتور عملی نباشه اما چطور میشه که بصورت بنزین ک در ابتدا سهمیه بندی شد و از اعتبار کارت قابل برداشت بود، عمل شود.

1 پسندیده