تا حالا مورچه های پلاستیک خوار دیدین؟

حدود 4-5 سال هست تو خونه ما مورچه هایی وجود دارند که علاوه بر مواد طبیعی، به خوردن مواد مصنوعی هم خیلی علاقه مند هستند. دستمال کاغذی، پارچه و پلاستیک یکی از علایق شدید این مورچه هاست.

مثلا در تصویر زیر می بینید که چطور مورچه ها به سه راهی های برق و سیم های پلاستیکی هجوم آوردند.


تصویر مربوط به همین امروز در خانه ما هست و مطمئنم که ماده ای روی این سیم ها نریخته که مورچه ها رو جذب کنه.

برام این سوال وجود داره که واقعا چی باعث میشه مورچه ها به خوردن مواد مصنوعی مثل پلاستیک رو بیارند؟

در حال حاضر نوعی کرم و قارچ پلاستیک خوار هم وجود دارند. آیا می تونیم این مورچه ها رو هم مثل اون دو، برای تجزیه پلاستیک معرفی کنیم؟ :slightly_smiling_face:

15 پسندیده

اگر که مطئمن بشید که پلاستیک میخورن خیلی خوبه. تازه در کل مورچه همزیستی بهتری داره تا اون دو تا. مطمئنید که سیم و پلاستیکها آغشته به چیزی نیستن؟

2 پسندیده

بله مطمئنم. هجومشون به پلاستیک فقط به این سیم ها محدود نمیشه. کلا به پلاستیک های مختلف علاقه دارند، حتی کیسه های نایلونی.

3 پسندیده

به نظرم با جاهای مربوطه تماس بگیرید. البته ممکنه تغییرات ژنتیکی هم داشته باشن.

1 پسندیده

خیلی جالبه!!!
به نظرم یه مشکل فقط هست اونم اینکه این مورچه ها به جایی برن که نباید.

1 پسندیده

ما به مدت چهار روز خونه نبودیم و برق سه راهی ها رو کلا قطع کرده بودیم. وقتی اومدیم خونه دیدیم که هیچ مورچه ای روی سه راهی ها نیست اما توی دو نقطه اطراف اتاق تعداد زیادی مورچه مردن.
البته مردن مورچه ها به صورت دست جمعی در خونه ما خیلی اتفاق می افته. و جالب اینه که هیچ سمی هم ما داخل خونه (به جز در یک نقطه خاص، که اون هم سم جامد هست) قرار ندادیم. اما مورچه ها در اقصانقاط خونه می میرن، مخصوصا وقتی چند روزی خونه نیستیم. آیا زندگی مورچه ها به بودن افراد خونه بستگی داره؟

ولی نکته جالب تر اینه که دو روز بعد از اینکه برق سه راهی ها وصل شد، دوباره حضور پر تعداد مورچه ها روی «یکی» از سه راهی ها دیده میشه. آیا میدان مغناطیسی جذب کننده مورچه ها هست؟ چرا روی بقیه سه راهی ها مورچه ها حضور ندارند؟

9 پسندیده

به این نتیجه رسیدم که برق هم عامل جذب کننده مورچه ها نیست. چون دوباره ناپدید شدن از روی سه راهی ها.
به دلخواه خودشون رفت و آمد می کنن انگار.

5 پسندیده

خیلی جالب بود. عاشق اینجور مشاهداتم.
جذب شدن مورچه ها به مدارهای جریان و احتمال ربط اون به میدان مغناطیسی رو یه نفر به صورت مشاهده و سوال تو سایت نشنال جئوگرافیک مطرح کرده؛ زیر این مطلب

اینجور:

وقت باید بذارم برای ترجمه و جمع بندی مطالب مرتبط به این موضوع. اگه بتونم بعد براتون میگم.

5 پسندیده

@leilay @Ali_Shakeri

دیروز فهمیدم که گرچه مورچه ها ظاهرا روی سه راهی حضور ندارند اما داخل سه راهی مشغول هستند! :slightly_smiling_face:متن قالب‌بندی شده

7 پسندیده

شما چرا این موضوع را به صورت یک پروژه تحقیقاتی بررسی نمی کنید. ریاست جمهوری، و یا شاید مرکز تحقیقات فیزیک نظری، مثل مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان، از این موضوع استقبال کنند. همین طور مراکز کارآفرینی. البته احتیاج به بودجه دارید. :face_with_raised_eyebrow:

2 پسندیده

چه جالب بوده این موضوع!
مورچه واقعا پلاستیک میخوره؟ توی خونه ما اصلا تا حالا ندیدم مورچه جذب همچین چیزایی بشه :no_mouth:
الان مورچه ها چی شدن؟ :neutral_face:

3 پسندیده

:thinking: جالبه

بعضی افراد هستن که تخصصی کارشون همینه و میان با تله گذاری مناسب ملکه مورچه ها رو میگیرن و همه مورچه ها رو جمع آوری میکنن.
اینکه توی ایران یا منطقه شما چه کسی این کار رو میکنه نمیدونم (توی منطقه خودمم نمیدونم تازه :neutral_face:)

اما حس میکنم اون ملکه، ملکه خاصی باشه :thinking:
زنبور ها و مورچه ها به صورت کلونی زندگی میکنن و کل محوریت اجتماعشون روی ملکه میچرخه.
اینجور که شما میگی پلاستیک به همشون هم نمیسازه و تلفات زیاد میدن اما ملکه زنده میمونه گویا :thinking:

واقعا موضوع خوب و باحالیه الان یه کشوری بودید که این موضوعات اهمیت داشت الان داشتن از خونتون مستندشو میساختن و تحقیقات شروع شده بود :blush:

4 پسندیده

این یکی از جالب‌ترین پست‌هایی هست که توی پادپرس دیدم!: ))) تعجب می‌کنم که چرا زودتر ندیده بودم؟

الان وضعیت مورچه‌ها به کجا رسیده؟
من بعید میدونم پلاستیک رو بخورن، اگه میخواستن بخورن تا الان چندین بار سه‌راهی‌تون تموم شده بود!: ی چون فقط نمیخورن که، یه مقدار زیادی ذخیره می‌کنن. پلاستیک رو برای رسیدن به چیزای دیگه زیاد دیدم سوراخ کنن.
احتمال میدم سه‌راهی‌ها بویی چیزی میدن. داغ نمیشن وقتی ازشون استفاده می‌کنید؟ مثلا داغ بشن و بوشون پخش بشه. مثلا با پاک‌کننده خاصی کسی تمیزشون کرده باشه یا کنار ماده خاصی یه مدت نگهداری شده باشن؟

به هر حال خیلی مشاهدات جالب هستن. بخش جانورشناسی دانشگاه تهران فعاله و اساتید هم پایه اینجور ماجراهان معمولا! یه گوگل بکن اگه استاد مناسبی برای مطرح کردن موضوع پیدا نشد من هم میتونم ایمیل‌شون رو بهت بدم.

8 پسندیده

سلام :slight_smile:

این پست مربوط به دو سال پیشه. مورچه ها هنوز تو خونه حضور فعال دارند اما دیگه به اون سه راهیه خیلی گیر ندادن. ولی مطمئنم که سه راهی برق آغشته به چیزی نبوده.
در مورد بو گفتی. حداقل بویی نمیده که برای انسان قابل حس باشه ولی ممکنه مورچه رو جذب کنه.

اثرات مورچه های ما در کمدهامون موجوده :slight_smile: نایلون های جویده شده و بعضا لباس های سوراخ شده.
پرده و رو مبلی رو هم می خورن!

اتفاقا همین دو سال پیش یکی از دوستان بهم ایمیل زد و پیشنهاد همکاری پژوهشی داد اما من فرصت همکاری نداشتم! :grin:

7 پسندیده

ای بابا . golden time این تحقیق دیگه از بین رفت :pensive: :pensive:

شاید باورتون نشه ولی از همون 2 سال پیش تا حالا هر وقت که یه 3 راهی یا یه کولونی مورچه میبینم سعیم اینه که اتفاقی که اینجا افتاده رو شبیه سازی کنم . متاسفانه تا حالا به هیچ موفقیتی دست پیدا نکردم :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow:

شاید خیلی جاه طلبانه به نظر بیاد ولی شاید همین مشاهده به مرور به ما قدرت کنترل حشرات که پرجمعیت ترین ساکنین کره زمین هستن رو بده و تو مسیر یه جایزه نوبل هم ببریم بد نمیشه . ( آرزو بر جوانان عیب نیست
)

6 پسندیده

آقا کار خاصی برای دفع کردنشون نکردید که جواب بده؟ ما هم همین داستان پلاستیک خواری رو داریم، موندم چه کنم، موافق قتل عام کردنشون نیستم، یک راهی که دفع بشن و برن :slight_smile:

3 پسندیده

فهم رفتار حیوانات خوبه و حتی می تونه به نوبل هم برسه :slight_smile: ولی به نظرم هدف نباید کنترل باشه.
خیلی از فجایعی که در طبیعت شاهدش هستیم نتیجه تفکر به زنجیر کشیدن و غلبه بر طبیعت هست. نمونه اش رو در غلبه بر جنگل ها، سفره های آب زیرزمینی، رودخانه ها و … می بینیم. واقعیت اینه که طبیعت اگر در تعادل خودش باشه انسان هم می تونه در بلند مدت بقا داشته باشه. شاید فکر کنیم ما بدون جنگل، گرگ، خرس، شیر، کفتار، گوزن، آهو، خرگوش و … هم همچنان می تونیم زندگی کنیم. اگر زمینی داشته باشیم که کشاورزی کنیم و غذای خودمون رو تامین کنیم برامون کافیه. در صورتی که… وقتی ببر مازندران از بین رفت انسان ایرانی این جرات رو پیدا کرد که بره و جنگل ها رو پاک تراشی کنه و توش ویلا بسازه. بعد از اون بود که خاک فرسایش پیدا کرد و سیل راه افتاد و زندگی مردم رو با خودش برد. هر کدوم از موجودات در هرم اکوسیستم جایگاه خودشون رو دارند و هر کدوم رو از جاشون خارج کنیم یه نقصی تو طبیعت به وجود میاد.
زیاده گویی کردم صرفا برای اینکه توضیح بدم چرا با “قدرت کنترل حیوانات” موافق نیستم.

6 پسندیده

من شخصا نه. شاید حشرات موزی رو بکشم و بعضا مورچه ها اگه خودم رو اذیت کنند اما از سم استفاده نمی کنم. گرچه مادرم که تو آشپزخونه از دست مورچه ها عاصی می شد گاهی از سم مایع استفاده می کرد براشون و همیشه هم با غر زدن های من در این مورد مواجه بود :slight_smile:
به نظرم اگر پلاستیکی که می خورن واقعا چیز ارزشمندیه پراکنده شون کنید و جای اون وسیله رو عوض کنید.

3 پسندیده

مطمئنی مورچه هستن؟
الان شک کردم شاید موریانه باشن. بعضی گونه‌های موریانه علاقه خاصی به نابود کردن پلاستیک دارن :‌ )) بازم نمی‌خورنش، دنبال غذا میشکافن و میرن جلو.

تفاوت مورچه و موریانه:

۱. شاخک‌های موریانه راست هستن ولی شاخک‌های مورچه شکستگی دارن.
۲. مورچه کمر باریکه ولی فرم بدن موریانه بدون فرورفتگی‌ه.
بال‌هاشونم متفاوته اما لزوما مورچه یا موریانه بالدار نمی‌بینی.

7 پسندیده

ممنون از توضیحاتت.
اما نه، مطمئنم مورچه هستن ولی از گونه وحشی اش :sweat_smile:

4 پسندیده