چرا دخترا باید منتظر باشن که انتخاب بشن؟

ایا مثلا پسرها بهشون برمیخوره اگه انتخاب شن یا مثلا اتفاق خاصی میفته؟
ایا ربطی به تفاوت های ساختاری (بیولوژی) دختر و پسر داره؟
یا صرفا مربوط به رسوم و سنت های جامعه میشه؟

دخترها در روند انتخاب

11 پسندیده

این بیشتر رسمی مربوط به دوران “پدرسالاری” در تمدن هست. اگه به مراجع تاریخی در مورد دوران مادرسالاری مراجعه کنید دقیقا برعکس این مسئله وجود داشته. به این مسئله به طور تلویحی اینجا اشاره شده.

7 پسندیده

موضوع درست وجالبیه تاحالا چند بار برای خودم هم پیش اومده که اصلا چرا دختر ها نمیرن خواستگاری پسرها؟

1 پسندیده

من فکر میکنم به روحیات دخترا ارتباط داره.مثلا اگر از کسی که به خواستگاری اش میرن، جواب رد بشنون ممکنه افسردگی بگیرند و دیگر به خواستگاری هیچ کس دیگ ای نرن
اما خب پسر ها اگر بارها هم برن و جواب رد بشنوند اونقدر حساسیت به خرج ندن

7 پسندیده

میتونیم فکرکنیم که یه دخترمیادخواستگاریمون!ریکشن زیاد جالبی نیست.منکه نمیدونم باید چی کار کنم!؟اگه یه دختربیاد خواستگاریتون چی کارمیکنید؟

1 پسندیده

شاید نگاه انسان ها به شخصیت دختر تغییر کنه.البته خب عرف جامعه هم خیلی تاثیرگذاره؛ کشورهای دیگ در این مورد چه آداب و رسومی دارند؟

2 پسندیده

فکر میکنم بیشتر به همون ساختار مرد و زن مربوط میشه.

مردها نقش شکارچی رو بازی میکنن و زن ها نقش شکار. البته الان گفته میشه که این خانومها هستن که مشخص میکنن کدوم شکارچی به شکارشون بیاد، خیلی پیچیده شد! ببخشید :grinning:

5 پسندیده

در جوامع امروزی که مرد ها مسئول تامین خانواده هستن و قطعا در طول زندگی تصمیم های مهمی باید بگیرن این تصمیم برای شریک زندگی رو هم بهتره مرد ها بگیرن.

2 پسندیده

آیا اگر زنها پیشنهاد ازدواج را طرح کنند،نقش تصمیم گیری مردها از بین می رود؟ چه ارتباطی میان تامین خانواده و انتخاب همسر وجود دارد؟

5 پسندیده

کاملا مخالفم زیرا نظر شماقطعیتی باتوجه به جامع اماری اکنون نداره.منظورتون چیه که مرد ها تصمیم میگیرند؟اون تصمیم های مهم چی اند؟اصلا اگه زنی وجود نداشته باشه ایا ممکنه که تصمیم های مرد عملی بشه؟

4 پسندیده

به عقيده من اگر ما به اطرافيان مون به عنوان يك انسان نگاه كنيم نه به عنوان زن يا مرد ديگه فكر نمي كنيم كه زن بايد خواستگاري كنه يا مرد بلكه اين سوال رو از خودمون مي پرسيم كه آيا اين انسان همون كسي هست كه ارزش داره " عمر " و يك بار فرصت محدود زندگيم رو باهاش تقسيم كنم؟
اگر جواب سوال مثبت بود پس عقل حكم مي كنه فرصت را غنيمت بشماريم زن يا مرد شروع كنيم زندگي كنيم تا برسيم و برسانيم…

ضمن اينكه مساله ي انتخاب شدن دختران در ايران حداقل در تهران به ويژه برخي مناطق نسبت سال هاي قبل تغيير كرده چون ازدواج ها غالبا سنتي نيست و خواستگاري و رفتن خونه ي دختر اجراي يه رسم و سنته نه يه تقاضاي واقعي. بنابراين ممكنه پسر انتخاب شده باشه. در واقع هيچ اهميتي نداره كي اول مي گه مهم اينه كه هر دو طرف نهايتا هم ديگر رو انتخاب مي كنن.

11 پسندیده

یه سینی چای دستتون بگیرین با توکل بر خدا ببرین برای مهمونا زیر چشمی یه نگاه به طرف بندازین طوری که بفهمه به انتخابش احترام میذارین و تشویق بشه که به انتخابش اسرار کنه بعد که نظرتونو خواستن بگین میخوام ادامه تحصیل بدم و فعلا تصمیم به ازدواج ندارین

4 پسندیده

:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:
اينم يه راهنمايي كاملا دقيق و جواب ده … واقعا بامزه بود

به نظر من همون اندازه كه يه پسر توانايي انتخاب كردن رو داره، دخترم همون اندازه قدرت و امكانش رو داره. كلا بيان و ذات خواستگاري از طرف زن جا افتاده نيست واسه همين دختر اين مسئوليت رو به عهده پسر ميزاره در حالي كه هر كسي رو كه انتخاب كنه رو ميتونه با رفتارش جذب كنه، به اين كار تو اصطلاح شكار كردن ميگن، دختر شكار ميكنه و بعد منتظر ميمونه كه طرف به نام خودش و به حساب خودش بياد جلو و انتخاب كنه. البته اين واسه دخترايي كه توي جامعه حضور پر رنگي دارن صدق ميكنه، نه دختري كه تو خونه نشسته و منتظر مرد رويايي هستش
در كل اعتقاد دارم كه تو عصر حاضر دخترها بيشتر امتخاب ميكنن تا آقايون

8 پسندیده

من فکر میکنم یه دلیل مهم این باشه که دخترها روحیه ی حساس و لطیف تری نسبت به آقایون دارن. شنیدن جواب منفی از سمت مردها، دخترخانم رو درهم میشکنه و خرد میکنه و تحملش براش خیلی سخته. به عقیده من به خاطر ارزش زیادی که به زن داده شده، مرد باید به خواستگاری بره تا حرمت و شخصیت خانمها حفظ بشه و همین طور از لحاظ عاطفی صدمه ای بهشون وارد نشه.

3 پسندیده

به نظر من يه دختر خانم اون هم امروزي بايد خيلي مسلط تر، منطقي تر و باهوش تر از اين باشه كه با يه جواب منفي شنيدن در هم بشكنه.

اصلا دوست ندارم دختر خانم ها رو اينقدر ضعيف ببينم…

براشون خيلي احترام قائلم و مي دونم اونقد اهداف مهم تر دارند كه با يه ذهن باز و پويا لحظه به لحظه ي زندگي شون رو فارغ از هر وابستگي مي سازن.

شخصا معتقدم ما مي تونيم همه انسان ها رو دوست داشته باشيم اما هرگز اجازه نداريم كرامت خودمون رو زير سوال ببريم.

تاريخ، زنان تأثيرگذار ي رو به خودش ديده كه قطعا اگر قرار بود با چنين نگاهي به اين مسائل در هم بشكنن هرگز نمي تونستن موثر باشن.

يه دختر خانم و احتمالا مادر آينده بايد بسيار محكم و هدفمند به سوي برنامه هاي تعيين شده ي زندگيش بتازه و هر وقت در بين راه همراه شايسته ي خودش رو پيدا كرد بتونه بسيار قدرتمند انتخابش كنه نه اينكه منتظر پيشنهاد باشه؛ چه برسه به اينكه از جواب منفي در هم بشكنه…

5 پسندیده

مساله اینه که نیست. آدمها همه قوی نیستند. اصلا نمی شود باشند.دختر هم دختر است. احساساتی تر از پسر است. و زودتر مسایل را شخصی می کند( نه همه ولی بطور کلی گفتم) این نظر با دید خوار کنندگی گفته نشده است اما حقیقت است. در عین حال نه تنها در جامعه سنتی ما بلکه در جوامع پیشرفته هم با اینکه دو طرف همدیگر را برای زندگی انتخاب می کنند اما آن لحظه خواستگاری پسر از دختر همیشه انجام می شود و به نوعی یک رسم آیینی است برای نشان دادن احترامی که به دختر گذاشته شده و اهمیت پاسخ آری یا نه او. بالطبع این کار می تواند از طرف مقابل نیز انجام شود اما عرفی که ( اینجا قوی تر و آنجا در حد نمایشی از احساسات است) کمی جلوی آن را گرفته. می دانید ما وارث سالها رسم و رسوم و اعتقاداتی هستیم که در گذر ما به سمت یک جامعه مدرن می بایست تغییر و یا از بین بروند و اینکار بسیار سخت و زمان بر است.
مشکل این است که ما نمیتوانیم یکدفعه چهارتاپله را یکی کنیم.
به نظر من امروزه دختر ها هم انتخاب می کنند.بیشتر دختر های امروزی روابط اجتماعی گسترده ای دارند و این در انتخاب هایشان تاثیر بسزایی دارد.

4 پسندیده

به عقیده من احساسات و عواطف خانم ها خیلی با آقایون متفاوته و حساس ترن و این غریزه ی ذاتی اونهاست و ضعیف بودن حساب نمیشه. یه دختر هرچقدر هم بخواد تلاش کنه که خودشو قوی نشون بده از خصائص ذاتیش نمیتونه فاصله بگیره. هرچقدر هم تلاش کنه اینجور مواقع بازهم احساساتس جریحه دار میشه.

3 پسندیده

دوست عزيز پادپرسي! اصلا برام فرقي نميكنه كه با ديدگاه خوار كننده گي گفته شده يا برعکس، خانم گفته يا آقا و … اينا از نظر من مسائل حاشيه اي تلقي ميشه و ارزش پرداختن نداره.

مهم برام اينه كه اين واقعيت خواركننده بايد تغيير كنه و تبديل بشه به يك واقعيت پيش برنده.

مخاطب من هم اتفاقا دختر خانم هايي هستن كه خودشون رو قوي نمي دونن. چرا باید فكر كنن كه ضعیفن وقتی که مي تونن با به کارگیری راهکارهای درست، قوي و مقتدرانه عمل كنن؟

ارسطو (فیلسوف یونانی) میگه که نقایص زیادی در وجودش داره اما انسان توانایی به سوی کمال حرکت کردن رو هم داره (به نقل از کتاب مانند میلیونرها فکر کنیم اثر مارک‌فیشر)

نمی دونم چرا همه ي دنيا مي تونن تفكر كنن براي هر روز بهتر شدن از ديروز مي تونن بگن ما مي تونيم پس تغيير مي ديم اصلاح مي كنيم اما ما همچنان منفعلانه مي پذيريم :pensive:

براي انسان زيبنده تر نیست که براساس اراده رفتار كنه تا غريزه ؟

4 پسندیده

يه دختر يعني چي؟ اصلا نمي تونم اين قضاوت كلي رو بپذيرم.

شايد بعضيامون دور و برمون زناني رو نديده باشيم كه كاملا خودشون و احساسات شون رو مديريت مي كنن اما تاريخ كه خونديم … زناني كه بسيار قوي تر از آقايون عمل كردن. اونقدر اهداف مهم تر دارن تاكيد مي كنم اهداف مهمتر كه اين مسائل رو شايسته ي پرداختن نمي دونن چه برسه جريحه دار شدن احساسات و…

يه مثال ساده: يه دختر خانم كه مثلا در رشته ي حقوق و يا برخي رشته هاي ديگه تحصيل كرده البته رو شخصيتش كار كرده با آقايي كه تحصيلكرده مثلا در رشته هنر هست مقايسه مي كنيم. در بسياري مواقع شده كه آقا از جواب نه در هم شكسته ولي خانم بسيار منطقي مسأله رو حل كرده.

حالا سوال اينه كه: داستان خصيصه ي ذاتي و قوي نشون دادن و … اينجا چي ميشه؟

4 پسندیده