چرا یک ایده موفق می شود؟

اگه بخواهیم به منشا ایده ها نگاه کنیم، به نظر می رسد یک ایده از نوع نگاه انسان به یک نیاز (که این نیاز می تواند به خاطر کاستی و نقص و تمایل به بهبود شکل بگیرد) به وجود می آید. اما آنچه که ذهن منو به خودش معطوف کرده اینه که چرا برخی ایده ها کاربردی میشه و خیلی ها متوقف میشه، اما نکته ظریف تر اینه که برخی از این ایده ها که متوقف میشه بوسیله فرد دیگه ایی به موفقیت میرسه، این تفاوت در موفقیت ناشی از چیه؟ یک موضوع مشترک با تفاوت در نتیجه!

آیا دلیل موفقیت یا تفاوت در نتیجه از اعتقاد به موضوع نشات میگیره یا نوع نگاه افراد و تحلیل درست فضا و مکان آن؟ سمت و سوی نگاه ما، تحلیل های ما و اعتقاد ما به ایده باید چگونه باشه تا ایده ما به محصول تبدیل بشه؟

موفقیت یک ایده

3 پسندیده

من می تونم نظر شخصی بدم، البته شاید نظر من درست نباشه. ولی به نظر من، اول از همه، اون تیمه که تعیین می کنه یه ایده موفق میشه یا نه. نظر شخصی من اینه که حجم تلاش تیم، شاید 30% از موفقیت رو صورت بده اما توانایی تیم در چرخش کردن(Pivot) طی شرایط مختلف و مشکلات متعدد، می تونه عامل پیروزی باشه. باید دونست تیم هایی موفق هستند که وقتی با یه مشکل مواجه میشن، با چرخشی که انجام می دهند اون مشکل رو حل می کنند.
البته در کتاب ها من چند مورد دیگه رو هم خوندم که واقعا به نظر من مهم و کلیدی هستن. زمان(Timing)، مطالعه بازار قبل از اجرای ایده(Market Research) و قابلیت های فنی برای پیاده سازی، مهم ترین نکات هستند.
به عنوان نمونه، شبکه Orkut با مواجه شدن با مشکل درآمد زایی، نتونست این مشکل رو از طریق Learn کردن افراد حل کنه در حالی که فیسبوک این کار رو کرد.
یا مثلا، آیپد، اولین نسخه تبلت نبود، ولی در زمانی ارائه کرد که بازار اون رو طلب می کرد و با گوشی هوشمند آشنا شده بود و به دنبال تجربه جدیدی از خواندن کتاب و اینترنت گردی می خواست.
یا مثلا گوگل، اجرای بهتری داشت در حالی که همه می دونیم یاهو قبل از اون داشت بازار رو می گرفت.

2 پسندیده

خوب خیلی از گروهها دارای تیم های زبده ایی میتونن باشند و هستند که آموزش هم دیدند و شکست خوردند یعنی خود تیم بودن میتونه عامل موفقیت باشه این در حالی است که همه صاحب تیم هستند! اگه تیم علت موفقیت است چه تفاوت یا ویژگی منحصربفردی باید وجود داشته باشد تا عامل موفقیت باشه؟ آیا نوع نگاه افراد یا تیم ها به ایده، نوع تحلیل و شناسایی مستمر وضع موجود، نوع همکاری بین اعضا، شناخت موقعیت و وضع رقبا و بازار چقدر در موفقیت و به ثمر رسیدن ایده موثر است، چه ویژگی ها و عواملی در خود ایده یا افراد و تیم ها باید وجود داشته باشه تا ایده به ثمر برسه؟

اول از همه به نظرم یک «فرد» نیست که یه ایده رو به موفقیت می رسونه. بلکه یه تیم همگرا هست.
منظورم از یه تیم همگرا این هست که اکثریتشون به روشنی ایده رو درک کرده باشن و برای به ثمر رسیدن اون علاقه داشته باشن. (به نوعی شاید سهم مادی یا معنوی در اون برای خودشون دیده باشن، و البته رشد مهارت های خودشون رو.)
به نظرم رسیدن به موفقیت چند تا مرحله خیلی روشن داره که البته گفتنش از اون نظر خنده داره که همه اون رو میدونن:
1- فکر کردن
2- نقشه کشیدن
3- عمل کردن
ولی این یه روند تکرارشونده توی کار باید باشه و شما همیشه بازخوری رو که از محیط می گیرید وارد تصمیم گیری ها و نقشه کشیدن های خودتون بکنید. لازمه اش اینه که خودتون رو از محیط واقعی ای که محصول شما قراره وارد اون بشه ایزوله نکنید. این محیط میتونه شامل مصرف کننده های کالای شما و ذینفعان دیگر موجود در بازار باشه (یعنی سرمایه گذاران بالقوه و رقبا). اینها+خود شما جامعه ای رو تشکیل میدن که اطلاعات زیادی در اون رد و بدل میشه و شما باید بتونید از این اطلاعات برای بازخورد گرفتن و اصلاح روندهای خودتون استفاده کنید.

آیا میشه گفت علت موفقیت خیلی ایده ها ناشی از مطالعات قبل از اجرای ایده، زمانبندی مناسب آن، قابلیت های فنی برای پیاده سازی و وجود تیم همگرا برای موفقیت است؟ یعنی علل موفقیت ایده ها را در این موارد بدانیم؟ یا علت های دیگری می تواند در آن دخیل باشه؟ چقدر شانس میتونه در این موفقیت دخیل باشه [quote=“hdd.hmd, post:2, topic:1764”]
یا مثلا گوگل، اجرای بهتری داشت در حالی که همه می دونیم یاهو قبل از اون داشت بازار رو می گرفت.
[/quote]
آیا گوگل طرح و برنامه دقیق داشته یا شانسی تونسته موفق باشه، خوب شرکتی مثل یاهو که قبل از اون داشت بازار را می گرفت چرا متوجه ضعف های خودش یا ایده های جدید نشده؟ آیا واقعا متوجه نشده؟[quote=“asef.m, post:4, topic:1764”]
منظورم از یه تیم همگرا این هست که اکثریتشون به روشنی ایده رو درک کرده باشن و برای به ثمر رسیدن اون علاقه داشته باشن. (به نوعی شاید سهم مادی یا معنوی در اون برای خودشون دیده باشن، و البته رشد مهارت های خودشون رو.)به نظرم رسیدن به موفقیت چند تا مرحله خیلی روشن داره که البته گفتنش از اون نظر خنده داره که همه اون رو میدونن:1- فکر کردن2- نقشه کشیدن
[/quote]

مگه اون علل و عوامل موفقیت را که در بالا نام برده ایم را نمی دونسته یا برای موفقیت ایده و کسب و کارمون به عوامل کلیدی تر و حیاتی تر نیاز داریم؟ چطور میشه مطمئن شد ایده ما به موفقیت میرسه؟ آیا راهی داره؟