چه وقت آدما باید ماشینشون رو عوض کنن؟

به نظر من آدم وقتی یه ماشین رو با علاقه خریده و اون ماشین کار میکنه با اصلاحات لازم میشه ازش سال ها استفاده کرد . یه آدم با سطح متوسط اجتماعی بخواد ماشین کارکردشو کمتر از قیمت خرید بفروشه و پول بذاره روش یکی دیگه بخره کمتر ضرر میکنه یا کمتر از اون پول رو بذاره برای تعمیرات و تعویض قطعات ؟
بعضیا میگن موتور سالم باشه و بقیه قطعات اشکالات جزیی به دلیل مصرف پیش بیارن میشه ماشینو تحمل کرد
و بعضیا میگن چقد میخوای پول تعمیرات بدی؟ عجب اعصابی داری.
خوب اگه من این ماشینو بفروشم همین تعمیرات میفته به گردن یکی دیگه تازه اگه آدم حساسی باشه و پول واسه تعمیرات بده قبل اینکه مجبور بشه . آخه بعضی از تعمیرات برای اینه که ماشین از کار نیفته و بعضیا برای اینه که ماشین خوب و سالم کار کنه و مثلا به محیط زیست آسیب نزنه.
ضمن اینکه خود میاشینای دست دوم که همه چیزشون بازیافت نمیشه . یعنی زباله روی زباله.

یه پادپرسی چکار میکنه در چنین موقعیتی؟

1 پسندیده

دوستی میگفت: یکی از بزرگترین عیب های دست سازه های بشر اینه که براش مرگ رو پیش بینی نمیکنیم! و این باعث میشه اون چیزی که ساخت دست بشر هست با مخلوقات طبیعی متفاوت بشه.

در مورد ماشین هم همینه.
#تجربه
تو قطر ماشین های نو خیلی گرون بودن و ماشین های دست دو، که نهایتا دو تا پنج سال میتونستن داشته باشن قیمتشون چندین برابر کمتر از ماشین های نو بود (مثلا هشتاد-نود درصد کمتر). بعد پنج سال هم حتما باس ماشینت رو میبردی اسقاطی. در ضمن آخر هر سال که میرفتی معاینه فنی، اگه آسیب ماشینت از حد استاندارد بیشتر بود اجازه ی سواری با ماشین رو نداشتی! یعنی لازم بود ماشین رو ببری اسقاطی.

این نوع قیمت گذاری و در ضمن رعایت استانداردهای فنی باعث میشد که هم بصرفه برات که ماشینت رو بفروشی و یه ماشین دسته دوی جدید تهیه کنی، و هم احتمال تصادف در اثر مشکلات فنی و یا آلودگی هوا در اثر کارکرد بد ماشین بیاد پایین.

2 پسندیده

اما من یه جا می خوندم که یه زمانی که کارخونه های نو پا در گذشته های دور (فکر کنم اوایل انقلاب صنعتی) شکل میگرفتن هدفشون تولید کالایی بوده که عمر طولانی داشته باشند اما بعدها که دیدن این به ضرر کارخونه ست، تصمیم گرفتن که کالایی بسازن که زودتر بمیرن. اولین تصمیم گیرنده ها هم فکر کنم چینی ها بودن (متاسفم از این همه اطلاعات سطحی :دی اما کلیتش همین بود )

یعنی مرگ رو در نظر گرفتن اما براش برنامه ریزی نکردن.

این مساله مربوط به دست سازه های بشر هم نیست فقط. فرایند پیری نشون میده که یه روزی مرگ میاد اما فرق طبیعت با دست سازه های بشر اینه که برنامه ریزی شده تر هست.

این مرگ پیش بینی شدۀ برنامه ریزی شدۀ دست سازهای بشر ی به نفع سیستم نیست

1 پسندیده