ایجاد مرکز نگارش writing center در دانشگاه ها برای تسریع در انتشار مقالات

نه لزوما. بذارید کمی بیشتر توضیح بدم. به نظر من با توجه به تجربه‌هایی که داشتم، «نوشتن مقاله‌ی علمی پژوهشی» یک فن (ترکیب علم و هنر) هست. از هر فنی می‌شه استفاده‌ی درست با هدف درست و استفاده‌ی نابه‌جا داشت. این‌که برخی افراد بخوان از این فن سوءاستفاده کنن، دلیل بر این نیست که این فن رو بد بدونیم یا آموزش و یادگیری این فن رو مضر قلمداد کنیم. موج ِ مقاله‌گرایی ریشه‌اش از جای دیگه میاد و تا وقتی قوانین ِ حاکم بر دانشگاه‌ها به شکل فعلی باشه، این روند ادامه خواهد داشت.

مسئله و چالشی که در موضوع اصلی مطرح شد این هست که:

وقتی فردی وارد دانشگاه میشه، در هیچ بخشی از فرآیند آموزشی، درباره نحوه‌ی نوشتن و به چاپ رسوندن ِ کار پژوهیش راهنمایی و آموزشی دریافت نمی‌کنه. معمولا فرض میشه که کسی که پژوهشی رو انجام داده، از فن ِ به نگارش درآوردن ِ اون پژوهش هم برخورداره که تجربه‌های من نشون میده این فرض درستی نیست.
ایده‌ی مرکز نگارش، یکی از ایده‌ها برای پاسخ دادن به این نیاز هست که در برخی دانشگاه‌ها (که اتفاقا بخشی از اون‌ها انگلیسی‌زبان هستند یعنی مشکل انگلیسی نبودن زبان مادری ندارند) اجرا می‌شه.
در این مسئله با فرض اینکه نیاز به یادگیری فن ِ نگارش مقاله پژوهشی وجود داره، هدف این بود که این ایده مورد نقد و بررسی قرار بگیره.

بازاریابی علمی نه، هدفش اینه که تسهیلگری کنه و به مرور آدم‌ها رو رشد بده تا بتونن به طریق‌های بهتر و خلاقانه‌تری کارشون رو برای دیگران توضیح بدند. در واقع این کار، همون کاری هست که خیلی وقت‌ها افراد در یک جمع کوچک انجام میدن و نتیجه‌ی مثبت می‌گیرن. شما ممکنه با هم‌گروهی یا دوستتون درباره درفت کار ِ پژوهشی‌تون صحبت کنید و از ایشون کمک و راهنمایی بگیرید. ایده این هست که همین کار رو به شکل سازمان‌یافته بتونید انجام بدید.

شاید خوب باشه این رو هم اضافه کنم که تلاش برای فروش یک کار پژوهشی به یک ژورنال خوب و بیشتر دیده شدنش رو تلاش ِ ارزشمندی در مورد ِ یک کار پژوهشی ِ ارزشمند می‌دونم. این‌که یک کار بی‌ارزش بخواد از فن‌های ماهرانه‌ای استفاده کنه تا بیشتر دیده بشه، اولا مسئولیت ژورنال‌های مهم و معتبر هست تا تشخیص درست انجام بدن، ثانیاً این دیده شدن به نظرم رشد پایدار به همراه نخواهد داشت.

چه قدر فرصت خوبی! تجربه‌های شما حتما می‌تونه به درد خیلی از ما بخوره. غیر از استفاده از اسم و رسم در به چاپ رسیدن مقاله، استاد ِ شما از چه فوت‌های کوزه‌گری برای نوشتن کار پژوهشی‌شون استفاده می‌کنند؟ اگر فرصت داشتین، هر نکته ریزی که به نظرتون رسید، ممنون میشم در موضوع « چه طور یک مقاله ی خوب بنویسم؟» به اشتراک بذارین.

2 پسندیده