اخیرا یکی از موضوعات پادپُرس توجه گوگل رو به خودش جلب کرده، موضوعی که دربارهی چگونه باید در محیط مدرسه تحمل و احترام به افکار دیگران را تمرین کنیم؟ مطرح شده. برامون جالب شد که بفهمیم چرا این موضوع این قدر در وب سرچ شده. یه گشتی زدیم و فهمیدیم از طریق نوشتن مقاله درباره پرسش مهر، حتی کسب درامد هم میکنن!
من خیلی وقته تو مدرسه نیستم (و زمان ما یا پرسش مهر باب نبود، یا اگه بود مدرسهی ما اعتنای خاصی بهش نداشت). ولی به نظرم میرسه یه تکلیف شب به معلم ها یا دانش آموزا داده شده که در ازای پاسخ خوب به پرسش مهر بهشون یه جایزه ای تعلق میگیره. و این کار باعث شده حجم جستجو درباره پرسش مهر و یا احترام به نظر دیگران بره بالا:
خط آبی نمایش دهنده حجم جستجو برای عبارت «تحمل افکار دیگران» هست و خط قرمز حجم جستجو برای «کم آبی».
از این نمودارا و در ضمن تحقیق کوچک، دو تا نتیجه گرفتم که هر دوش برا خودم آزاردهنده س:
-
اگه ایده ی تکلیف شب برای معلما و دانش آموزا درست باشه، طیف زیادی از معلم ها و دانش آموزا به جای اینکه خودشون بشینن فکر کنن و پاسخی برای این پرسش بیابن، رو آوردن به جستجو و کپی-پیست!
پس چنین پرسش هایی باعث افزایش فکر کردن افراد نمیشه، بلکه باعث افزایش مطالعه و احتمالا آگاهیشون میشه. -
اگه نتیجه گیری بالا درست باشه، اون وقت تیم دولت باید احتمالا پیش از ما ازش خبر داشته باشه. و خوب اگه میخواد مطالعه و آگاهی مردم رو نسبت به یه چیزی بالا ببره، چرا نگران چنین چیزی بوده؟
مثلا بهتر نبود یکی از معضلات کنونی ایران، مثل کم آبی رو انتخاب میکرد تا آب وارد جستجوی ملت بشه؟
دعوتتون میکنم نقد خودتون رو به برداشتهای من، و یا سایر اتفاقات مطرح کنین. تمرینی میشه برای نقد افکار دیگران، که خودش مکمل تحمل و احترام به افکار ایشان هست!