این شامل من میشه! و پس با اجازه ت با خیال راحت وارد بحث میشم و تصور عامیانه م از تکامل رو میذارم اینجا به قصد چکش خوردن:
یه جورایی هر چی در مورد موجودات زنده ی اطرافم نمیفهمم، اول ربطش میدم به تکامل!
مثلا جواب به سوال «چرا هر حیوونی فقط به بعضی صداها حساسه؟» رو هم اولش فکر میکردم بهتره ربطش بدم به تکامل! مثلا یه داستان تخیلی که میشه باهاش به همین سوال حساسیت حیوونا پاسخ داد این شکلیه: اولین دسته انسان هایی که سگ دیدن، شروع کردن به جیغ زدن(یه صدای تیز!). و بعضی از این سگ ها که کنجکاوتر بودن، با جیغ به انسان جیغ-زن نزدیک شدن، و انسان که دیده خطری از این سگ ها نمیرسه شروع میکنه به غذا دادن بهشون و اینجاس که این سگ ها نسبت به سایر سگ های قبیله که حساسیتی به جیغ نداشتن برتری نسبی پیدا میکنن و اینا بقاشون تضمین میشه!
سوالایی که الان دوست دارم راجع به تکامل زیستی بیشتر درباره ش بدونم:
-
چرا نظریه تکامل، یه نظریه س؟ و نظریه های مقابلش/رقیبش چی هستن؟
برداشت من از نظریه (یا تئوری) یه سری فرضیه س که با شواهد علمی کافی تایید میشن، ولی برای توصیف اون شواهد علمی، یکتا نیستن و در ضمن هر مشاهده در همون حوزه رو نمیشه باهاش توصیف کرد. یعنی نظریه های رقیبی هم هستن که میتونن قسمتی از اون شواهد + بعضی شواهد دیگه رو توصیف کنن. -
کی میتونیم بگیم فلان مشخصه در سیر تکامل در فلان جاندار ایجاد شده؟ ایا چنین کاری حدودی داره؟