بین این موضوعاتی که توی گزینه ها گذاشتین، مثلا بعضی هاشون از نظر من مهم هستن، اما خودم در موردشون دانشی ندارم، و حرف زیادی نمی تونم در موردشون بزنم. مثل میزان آب مصرفی در کشاورزی.
گزینه بهترین کتاب برای شروع کتابخوانی هم می تونه برای اهداف خاص (یا در موضوعات خاص) باشه. چون خیلی کلی است.
و یک سئوال:
چطور می شه نیاز بازار رو در این زمینه ارزیابی کرد؟
درباره اسم به یه چیز خیلی جدی که طنز خودشو داشته باشه برامون فکر میکردم. ولی چیزی به ذهنم نرسیده هنوز!: ))
درباره یک پاسخ برگزیده یچیزایی با @lolmol گفته بودم. مثل اینکه زیر قسمت پرسش، قسمت پاسخ داشته باشیم که بشه همه یا قسمتی از پاسخهای خوب رو بهش اضافه کرد. به نظرم لزومن بهترین پاسخ رو یک نفر نمیده و خیلی وقتا بخشهایی از پاسخهای چندین نفر بهترین پاسخ رو میسازن.
موافقم ، مثلا خودم حس میکنم پرسش های زیادی با هم ارتباط دارند ولی پراکنده اند، دیدم بعضی وقتا زیر یه پرسش اونایی که باهاش مرتبطه، نشون داده میشه، اما انگار هنوز جای کار داره، کاری که خودم تازه تو چنتا پرسش انجام دادم و تو هرپرسش جدیدی دلم میخواد ارتباطشو با قبلیا برقرار کنم.
به نظرم روند انجامش رو میتونیم کم کم، بهتر و بهتر کنیم، واسه همین گفتم اول دو تا سوال بپرسم
چه فرایندی رو برای رسیدن به یه جواب جمعی و مشخص میخوایم بوجود بیاریم؟ آیا هر پاسخ در ادامه پاسخ قبلی خواهد بود؟
از مشارکت کننده ها چه انتظاری میره یا بهتر بگم کار تیمی و جمعی رو چجوری معنا بدیم؟ مثلاً قراره هرکسی که در جواب دادن مشارکت میکنه وقت زیادی رو بذاره تا جوابهای کاملاً درستی ثبت کنه؟
بله خیلی ممنون. در مرحلههای بعدی این موضوع را اضافه میکنیم.
پرسش هفته به نظر من هم اسم خوبی است. چون ما قرار است هر هفته به یک پرسش سر و سامان بدهیم.
در همان موضوع میزان آب مصرفی در کشاورزی بحثهای خیلی خوبی شکل گرفته و به نظرم با جمعبندی همه پاسخها میتوان به یک پاسخ استاندارد به عنوان پاسخ برگزیده رسید. گاهی اوقات کمک یک پادپرسی میتواند تنها ارایه یک جمع بندی دقیق از همه پاسخها باشد.
در این برنامه قرار است که پرسشهای خوب گذشته از حالت کلی خارج شوند (خاصتر شوند) به طوری که پاسخ دادن به آنها راحتتر شود.
اگر منظورتان را درست فهمیده باشم، با تعداد کلیکهایی که مردم روی موضوعات مختلف کردهاند، میتوان فهمید که کدام موضوعات پادپرس بیشتر از بقیه مورد توجه بوده است. موضوعاتی که در نظرسنجی قرار دادهام جزو همین موضوعات مورد توجه مردم بودهاند.
کاملا درست است. به همین خاطر قصد داریم که در قالب یک تیم و با یک کار گروهی بهترین پاسخ را برای یک پرسش به دست بیاوریم. جنس پرسشهایی که در این چالشهای هفتگی با آنها سر و کار داریم بهتر است به گونهای باشد که همگی بتوانیم بر سر یک پاسخ بهتر توافق کنیم.
چه قدر خوب که مثل هم فکر میکنیم. پیش به سوی پرسشهای هفتگی
نظر من این است که در هر موضوع یک نفر سرپرست گروهی (دو یا چند نفره) خواهد شد که روی یک پرسش و پاسخاش کار میکنند. البته قصد دارم در مورد جزییات یک متن جداگانه بنویسم (با کمک نظرات دیگران) که موضوع چالشهای هفتگی روشنتر شود.
از مشارکت کنندهها انتظار زیادی نمیرود. همین که لینکی را اصلاح کنند یا ویرایش ادبی متن را به عهده بگیرند کافی است. جمعاوری نهایی پرسش و پاسخ به عهده سرپرست گروه است (البته این نظر من است). در کل قصد نداریم خیلی وسواس شدیدی از خود نشان دهیم و زمان زیادی برای این موضوع صرف کنیم. به نظر من با صرف زمان کم میشود خیلی از پرسشها و پاسخها را بهبود داد.
پرسش از تیم اجرایی
زمانی که به یک پاسخ جمعی رسیدیم، آن پاسخ به اسم چه کسی منتشر خواهد شد؟ آیا میتوان گفت که پاسخ مثلا از طرف گروه فلان منتشر شده است؟ یا این که اسم تک تک مشارکت کنندهها را می توان به عنوان پاسخدهنده نوشت؟
پیشنهاد
هر گروهی میتواند برای خودش یک اسم بامزه انتخاب کند. خوب است که گروهها با هم یک رقابت نرمی داشته باشند.
اندازه گروهها خیلی بزرگ نباشد تا تعامل افراد گروه با هم پیچیده نشود.
خیلی وسواس به خرج ندهیم و اگر فکر کردیم به پاسخ بهتری رسیدهایم آن را منتشر کنیم.
یه مدل پاسخ منتخب پیش از این، در موضوع زیر ایجاد شده: چطور مباحثه کنیم؟ . این شکلی هست که نویسندهی موضوع، بخشهایی از پاسخهایی که پسندیده رو پشت سر هم نقل قول کرده. این میتونه یه جور پاسخ جمعی باشه، که روی UI (نحوه ی نمایشش) برای پرسشهای هفته میشه کار کرد.
یه راه دیگه هم همونی هست که مطرح کردین: اسم تک تک مشارکتکنندهها و یا اسم گروه رو در زیر پاسخ بنویسیم.
با همین دو راه ساده میتونیم شروع کنیم و به مرور مطمئنم ایدههای بهتر از ذهن پادپرسیها میاد بیرون
این ایده رقابت رو دوست داشتم. باعث میشه کار زودتر و با انگیزه بیشتری جلو بره. در مورد کلیت طرح، جدای از این که کدوم موضوعات بیشتر افراد رو به پادپرس لینک کرده به نظرم میشه رو موضوعاتی که پتانسیل بالا اومدن داره و تو وب زیاد سرچ میشه هم فکر کرد. و این که یک برنامه برای جذب فرد بعد از این که جواب های ما درباره یک موضوع رو خوند داشته باشیم. ما قلاب رو میندازیم اگر ماهی مون رو نگیریم واقعا حیفه. از الان بتونیم رو جذب فکر کنیم حرکت های بعدیمون هم ساختیم.
اون اسم خوان هم جالب بود چون میشه شماره گذاری کرد.
میشه پادخوان هفته گفت که هم کمی به چالش (شباهت به خان) اشاره کنه هم به خواندن (خوان) هم به پادپرس (پاد)! خوان به معنی سفره هم میتونه باشه، از این نظر پادخوان یعنی جائی که پادپرس از میهمانها با بهترین پرسشها و پاسخها میزبانی میکنه. شبیه شعر شد که ناخواسته کلی معنی ازش اومد بیرون
سلام. سوال برام ایجاد شد که این پاسخ برگزیده چه ویژگی هایی داره که برگزیده میشه؟ و اینکه چرا با رای کاربرها نباشه؟ هرچقدر رای یک پاسخ بیشتر بالاتر نشون داده بشه مثلا.
و همچنان توجه دارین که پرسش «بهترین زبان برنامهنویسی برای تحلیل دادههای بزرگ چیست؟» خیلی کلی هست و میتونه شامل بحثهای سلیقهای بشه؟ به نظرم پرسشهایی با این ماهیت، باید با توجه به محدودهٔ مصرف (context) جواب داده بشن (دادهٔ چقدر بزرگ؟، دادهٔ با چه مدلی/ساختاری؟، از چه منبعی؟ و یا حتی دانش تیمی که قراره ازش استفاده کنه). ولی به هر حال قدم مثبتیه در جهت کوچک کردن محدودهٔ سوال…
پاسخ برگزیده قرار است یک پاسخ جمعی باشد. حداقل ویژگیهایی که به نظرم چنین پاسخی دارد این است که اشکالات ویرایشی نداشته باشد و در صورت نیاز مرجعهایی داشته باشد (نظر صرفا شخصی نباشد و کمی تخصصیتر باشد).
به نظر من این معیار خوبی برای انتخاب یک پاسخ خوب است. اما از آنجا که تعداد کاربرهای پادپرس فعلا محدود است (همینطور نظرات و سلیقههایشان) شاید این بهترین راه نباشد.
کاملا درست است. پرسش هر چه دقیقتر و جزئیتر پرسیده شود بهتر است چون در این صورت پاسخ بهتری دریافت میکند.
فکر کنم فعلا همین را تصویب کنیم تا بعد ببینیم چه میشود.
من فکر میکنم بهتره از ویراستارها و نویسندههای برتر استفاده نشه. دلیلش اینه که کم کم برای تعداد بیشتری وظیفه اجتماعی و نقش ایجاد بشه توی پادپرس. بعدش هم این که الان شبیه سیستم ایرانی شدیم که چند نفر هم کار دستشون هست و به هیچ کاری به طور کامل نمیرسن. پیشنهاد میکنم یه گروه از تازه واردها با توجه به سطح فعالیتی که دارن انتخاب بشن تا مقدمهای برای رشد آینده سیستم بشه.
کلا این پیشنهاد منو یاد انتخاب موضوع پایان نامه انداخت که اول با مسئله ذهنی شروع میشه و برای رسیدن به پاسخ دقیق و قابلیت تعمیم پذیری باید موضوع و جامعه محدود بشه…به نظرم برای انتخاب پرسش ها میشه موضوعات ترند کلی رو مشخص کرد و برای هر موضوع چندین زیرمجموعه (که هر کدوم از یه جنبه به موضوع نگاه کردن) به صورت سوال مطرح بشه:thinking: