یعنی وقتی این دندون درده شروع میشه انگار کل سیستم بدنم میریزه به هم و فقط میخوام یه لحظه آروم شه. برای تسکین فوری این درد چه راهی رو میشناسین جز دارو؟
آب پیاز شنیدم می تونه موثر باشه
دندون در یه دفعه ای نمیاد. احتمالا قبلا بهت هشدار داده تحویلش نگرفتی .وقتی هشدارها رو تحویل نگیری میزنه به سیم اخر
تنها راه این که دچار دندون درد نشیم رعایت خوراک است متاسفانه بعضیا رعایت نمیکنن به مرور زمان دچار دندون درد میشن…
برام خیلی جالبه که یه مدتی این درد ساکته و به محض وجود یه فشار عصبی دوباره ظاهر میشه!!! واقعا جریانات روحی چطور رو درک ما از درد اثر میذاره؟
می تونی از بی حس کننده های شیمیای که طبیعی هستن استفاده کنی.
مثلا بوته گیاه کوکا (اریتروکسیلان کوکا) رو می تونی استفاده کنی . که باید تخلیص کنی اون ماده شیمایی رو ازش و تهش میشه کوکائین
, و تا الان تنها بی حس کننده موضعی طبیعی بوده که شناخته شده. مراقب باش معتاد نشی تهیه اش هم سخته. پس بی خیال این یکی شو.
چون حالت افیونی داشت شروع کردن به ساخت بی حس کننده های موضعی دیگه که افیونی نباشن. مثل اسپری های لیدوکائین که الان در بازار هست و برای دندون درد استفاده میشه. اینا نورونهای حسی درد رو برای مدتی از کار می ندازن اما خب این به معنای درمان نیست.
اما این اسپری یه مقدار زیادی کار می کنه یعنی لثه و زبان ادم رو هم درگیر خودش می کنه. برای همین یه سری درمان خانگی هست که بد نیست تست کنی قبل این که اسپری بزنی :
روغن میخک
محلول آب نمک
دم کرده نعناع
جویدن سیر
صمغ مر که شیره درخت مرمکی هست توی عطاری می فروشن. دستورش هم بهت میدن که چطوری استفاده کنی
تجربه شخصی من این بوده که (در نوع خاص دندون درد من) درمانهای خانگی موثر نبوده و نهایتا برای تسکین دردش به مسکن و بعدش به دندانپزشک روی آوردم. یه دندونی داشتم که نیاز به عصب کشی داشت ولی فقط وقتی که دچار استرس یا فشارهای عصبی میشدم درد میگرفت و در بقیه حالتها کاملا اکی بود
به سادگی
مساله اینه که مغز ما مثل یه کمد مرتب نیست که هر کشویی رو بکشی بیرون با یه وسیله خاص رو به رو بشی. مثلا بری توی سر کمد و کشوی سوم از سمت راست رو بکشی بیرون و گوشه سمت چپش رو انتظار داشته باشی که حس های مربوط به دندان درد رو توش پیدا کنی.
البته این جمله بالا کاملا درست هم نیست . بالاخره یه کشوهایی هست اما مساله اینه که این کشوها یه دفعه می بینی بهم ربط پیدا کردن. یعنی مثلا تو دندونت کاملا سالمه اما یه هو دچار درد شدیدی میشه.
یه مساله ای به نام “اندام خیالی” داریم. که اینطوریه. مثلا یه نفر یکی از دستاش(مثلا دست راستش) به هر دلیلی قطع میشه. اما بعد دچار خارش شدیدی در انگشت کوچک دست راستش میشه. دستی که نیست. اما اون حس هست !
توهم نیست. این به این دلیله که بخشهای مرتبط با خارش انگشت دست راست در مغزش تحریک شده. حالا به هر دلیلی. به دلیل بهم ریختگی کشوها
میشه حتی من چمجمه تو رو سوراخ کنم بعد یه الکترود بزنم به منطقه خاصی از مغزت و تو همه چیز رو توی دنیا خنده دار ببینی و کلی بخندی. یا مثلا یه منطقه دیگه بزنم که فکر کنی الان داری توی اتش می سوزی و حس درد و سوختن در اتش رو کاملا در اندمهات حس کنی
پس اگه دندونات کاملا سالمه و یه دفعه از این شوکها بهشون وارد میشه خیلی بهشون گیر نده. این سیم پیچی های مغزت هستن قاطی کردن
همچین جانوریه ها :دی
کاملا درست است.حالا بنده بااجازه کامل تر عرض می کنم در جهت تنویر افکارعمومی!
درمان هر بیماری،در پیشگیری شه!شاید این سخن و حرف هایی که خواهم زد،کلیشه ای به نظر بیایند،اما کاملا منطبق با واقعیت اند و تکرارشان ضروری.
برای مراقبت از دندان ابتدا باید این بسته ی مراقبتی را هیچ گاه فراموش نکنید و به ترتیب ازشان استفاده کنید:1-نخ دندان 2-مسواک وخمیردندان 3-دهانشویه ی روزانه.
این سه مورد باید،تکرار می کنم!باید “با هم” و "درست"استفاده شوند.در عین حال مراجعه ی 6 ماهه و حداکثر سالانه ی به دندان پزشک عمومی هم ضروری است.
بررسی مطالب گفته شده در لینک زیر خالی از لطف نیست.همچنین فیلمی در لینک مذکور هست که به خوبی روش درست مراقبت از دندان را نشان می دهد.
سالانه چند ایرانی به خاطر مسواک نزدن می میرند!
اول حتما بهتره دنبال دلیل دندون درد بگردین، گاهی دندون درد دلایلی غیر از پوسیدگی دندون داره و ممکنه به التهاب لثه یا بعضی بیماری های قلبی اشاره کنه.
اگه دندون درد به دلیل پوسیدگی دندون و التهاب هست، خوبه که التهاب رو کاهش بدین. برای این کار میتونین از محلول آب نمک کمک بگیرین: نصف-یک قاشق چایخوری نمک رو داخل آب جوش حل کنین و بعد از خنک شدن حدود 20-30 ثانیه داخل دهانتون بگردونین تا خوب قسمت های ملتهب رو شستشو بده.
استفاده از نخ دندون هم این جور وقتا خیلی کارامده، اطراف دندون ملتهب رو نخ بکشین. این جور وقتا معمولا لثه خونریزی خفیفی میکنه، اجازه بدین به خونریزیش ادامه بده تا التهاب از این طریق از لثه و اطراف دندون خارج شه. و بعد با انگشت به حالت مسواک محکم روی لثه تون بکشین. البته اگه التهاب خیلی شدید نیست و امکان فشار دادن لثه رو دارین.
درمان های گیاهی - سنتی دیگه ای هم هست که میتونین در این مقاله از سایت چطور مطالعه کنین: