چرا رنگ برگ درخت های مختلف با هم فرق میکنه؟

حتی تو یه موقع مشترک از سال، درخت های سبز هم طیف رنگی متفاوتی دارن و همین جلوه ی خیلی قشنگی به پارک ها و درختستان های مختلف این روزا داده.

2 پسندیده

خیلی از گیاهان هم رنگ رنگی هستن و لزوما سبز نیستن. اصلا این رنگ ها رو چی تعیین می کنه و چی طبیعت رو به همچین انتخابی میرسونه؟
#پرسش

1 پسندیده

ظاهرا این تنوع به خاطر بهینه کردن جذب نوره در گیاهان و جذب حشرات به برگها برای مرحله گرده افشانیه. تنوع رنگی از طریق رنگدانه اتفاق میوفته. اگر درخت از طریق میوه و هسته تکثیر پیدا کنه معمولا کاربرد دوم بی اهمیت میشه و اکثرا رنگ سبز که خاصیت جذب نور بیستری داره رو انتخاب میکنه!

4 پسندیده

چرا سیاه رو انتخاب نمی کنند؟!

بیشتر میزان جدب در ناحیه طیفی خاصی هدفه. این برگها نسبت به رنگ سبز شفافن.

:confused:
نفهمیدم کلا چی گفتید، چرا طیف خاصی؟ چطوری انتخاب کردن؟

بیشتر به کارکرد برگ در مورد فوتوسنتز برمیگرده. توی ویکیپدیا مربوطه میتونید در موردش بخونید.

با جزئیات فوتوسنتز تقریبا آشنام فقط این سوال که چرا سبز و نه سیاه جواب قانع کننده ای نداره. برای سیستم بهینه نبوده که همه طیفها و انرژی رسیده بهش رو جذب بکنه؟

نوری که از خورشید میاد طیفی از رنگ ها رو شامل میشه. که به قول معروف مثل بسته هایی از انرژی هستن که گیاهان با جذب این بسته ها، انرژی اونها رو به صورت انرژی شیمیایی ذخیره می کنند.

حدس زده میشه در زمان های گذشته که حیات در حال تکامل بوده دسته ای از موجودات روی سطح اقیانوس ها زندگی میکردن که برای حیاتشون (تو محدوده طول موجی که ما قادر به دیدنش هستیم) فقط از طیف رنگ سبز استفاده می کردن و این باعث شده مابقی نوری که به کف اقیانوس میرسیده شامل طول موج سبز نبوده و اون موجودات با استفاده از بقیه طیف، ادامه حیات دادن که نوه نتیجه های این موجودات کف اقیانوس بعدها روی خشکی شدن گیاهان با برگ سبز که با اومدن روی سطح زمین خشک دچار تنوع رنگی هم شدن.

یه نظر دیگه هم میگه شاید جو اون موقع به صورتی بوده که نور سبز خورشید رو منعکس می کرده و در نهایت چیزی که به اجداد برگ های گیاهان امروزی میرسیده فاقد نور سبز بوده.

خلاصه اینکه باید دید چی باعث شده این اجداد جوری تکامل پیدا کنن که بی نیاز از طیف نور سبز باشن.

#پرسش
چی میشه که تو پاییز برگاشون زرد و رنگارنگ و شاعرانه میشه؟

7 پسندیده