از نظر شما یک فرد با وقار چه فردی با چه ویژگی هایی محسوب میشه؟
چقدر این تعریف وابسته به فرهنگه؟ چه خصوصیاتی مستقل از فرهنگ، جا و مکان، از نشانههای وقار به حساب میاد؟
از نظر شما یک فرد با وقار چه فردی با چه ویژگی هایی محسوب میشه؟
چقدر این تعریف وابسته به فرهنگه؟ چه خصوصیاتی مستقل از فرهنگ، جا و مکان، از نشانههای وقار به حساب میاد؟
چه سوال خوب و در عین حال سختی! بذارین این شکلی بهش پاسخ بدم که «من چه موقع کسی رو بیوقار مینامم؟!»
وقتی با کسی برخورد میکنم که به ارزش واقعی من به عنوان یه انسان احترام نمیذاره، بیوقار میدونمش! این مستقل از فرهنگ و مکان افراد هست. با ارزشهای درونی یک انسان و اون چیزی که انسان باهاش زاده شده ارتباط تنگاتنگ داره و ربطی به نمود بیرونی اون ارزشها نداره.
در واقع اسم نمود بیرونی رو شاید بشه گذاشت احترام؛ و احترام و محترم بودن رو بشه بسته به فرهنگ تعریف کرد، ولی وقار رو نمیشه.
نمیدونم آدم باوقار چه خصوصیاتی داره، ولی میتونم بگم نقش وقار در روابط انسانی و حل مسئلهها و معضلهای انسانی خیلی پررنگه.
من هم دقیقاً یاد احترام افتادم و لاله خیلی خوب با ربط دادنش به انسانیت، عمومیش کرد و مستقل از مکان و زمان.
منم تکمیل میکنم که وقار که در لغت، به معنای آرامش و آهستگی و بردباری هست، یعنی سنجیده حرف زدن و رفتار کردن.
تو عرف بهش میگن: سنگینی، چون سنگینی حرکت رو سخت میکنه.
خوب این رو نباید با جسارت و شاد و چالاک و زودجوش بودن اشتباه گرفت، که متأسفانه گاهی اتفاق میوفته.