ممنون از @lolmol که من رو به این بحث دعوت کرد.
به نظر من ایران با سیستم فرهنگی که داره شما هر کاری که بکنید دچار این سیستم مزحک و عقب افتاده میشید.
تجربه شخصی:
من راهنمایی و دبیرستان رو توی مدرسه ی تیزهوشان خوندم و دقیقن مثل چیزی که @yousef گفتن دانش آموز خیلی خوب (عالی) وارد شدم و متوسط از نظر همون سیستم و خوب از نظر میانگین آموزشی کشور فارق التحصیل شدم.
نتیجه این بود که چون دانشگاهی که قبول شده بودم دور بود و مسایلی که در اون زمان داشتم برای تحصیل به دانشگاه آزاد رفتم.
الان هم توی یکی از دانشگاه های سراسری به نسبت اسم رسم دار در حال تموم کردن دوره ارشد هستم.
پس همه جور برچسبی رو دیدم از بابا باهوش خفن تا دانشگاه آزاده دیگه آبکیه.
توی دانشگاه آزاد چیزی رو تجربه کردم که توی سمپاد نبود: عدم حس تعلق و نداشتن تمایل به پیشرفت در زمینه علمی. سمپاد و شریف هر دوی این ها رو دارن ولی دانشگاهی که الان درس می خونم هیچ حس تعلق نداره ولی حس پیشرفت توی بچه ها موج میزنه.
نتیجه تجربیات من این بوده من به شدت می تونم مغرور باشم و اعتماد به نفسی داشته باشم که اگه گِل داشته باشه خدایی میکنه اما یاد گرفتم صبور باشم، سکوت کنم و بذارم بقیه نشون بدن خودشون رو نشون بدن تا ببینم کجا می تونم مفید باشم اما توی دلم یه قرص بودن خاصی رو حس می کنم یه چیزی که بهم میگه من می تونم. این رو مدیون سمپادم.
پس سمپاد برای من مفید بوده که اعتماد به نفس داشته باشم و از خودم درون خودم همیشه مطمئن باشم ولی از معمولی بودن و تحصیل کردن در یه جامعه ی معمولی یاد گرفتم هر کسی در یه جایی می تونه قوی باشه پس به اون فرد هم مطمئن باشم و مغرور نباشم.
راه حل
باید یاد بگیریم که اینقدر برند باز نباشیم.
باید الگو برداری کنیم و بر اساس این الگو ترقی ایجاد کنیم مثلن اگر کسی به من بگه که قصد دارم مدرسه تاسیس کنه بهش میگم که باید حیاط بزرگ داشته باشه، حداقل 3 تا آزمایشگاه به نسبت مجهز داشته باشه، کتابخونه ای داشته باشه که یه آدم به شدت باحال و علاقه مند به دانش مدیریتش کنه، فضای ورزشی خوب داشته باشه و… نه اینکه با هدف ایجاد برابری اجتماعی سارمان سمپاد رو منحل کنیم و یه مشت مدرسه معمولی بدون روح ایجاد کنیم.
جامعه رو کنجکاو کنیم که روح ترقی توشون ایجاد بشه. اینجوری همه اعتماد به نفس پیدا میکنن(یه آمار که شاید براتون مفید باشه دانشگاهی که الان درس می خونم 70 درصد دانشجو ها مهاجرت می کنن 

)
این همیشه باعث برای من ایجاد یک حس حسادت نسبت به بچه های قدیم علوم پایه میکنه دمشون گرم و دمتون گرم.