در این مقاله، نویسنده ادعا و پیشبینی کرده که «۹۵٪ از زبانهای کنونی دنیا هیچ وقت در دنیای اینترنت کشش نخواهند داشت و مخاطب جذب نمیکنن» و این به مرور باعث مردن این زبانها میشه.
نظرتون چیه؟
و اگه با پیشبینی اخیر موافقین، به نظرتون فارسی جز اون ۵٪ که زنده میمونن خواهد بود یا اون ۹۵٪ که فراموش میشن؟
نزدیک ۷ هزار زبان تو دنیا هست. که زبان فارسی با استناد به این لینک رده ۲۲ از جهت رایج بودن رو داره. این لینک هم نشون میده وضعیت وب فارسی اونقدرها که فکر میکنیم بد نیست.مقایسه ش با زبون انگلیسی بالطبع غیر منصفانه است. در مقایسه با زبونای دیگه میبینیم که وضعیتش قابل قبوله.
لینک دوم که وضعیت وب فارسی رو نشون میده یه کم عددهاش عجیبه. چون درصد هست فکر کنم درصد رشد رو نشون میده و نه وضعیت کنونی، وگرنه زبانی مثل عربی که مخاطباش ۵-۶ برابر فارسی هستن، از نظر حجم محتوای در دسترس وضعیتش باید بهتر از فارسی باشه.
الان مطمئن نیستم ولی فک میکنم تعداد وبسایت ها رو نشون میده که از زبون فارسی استفاده کردن. این لینک تو ویکی پدیا که لینک داده به لینک دوم هم درصد از کانتنت گفته. نه درصد رشد. تاپ ۱۰ میلیون سایت رو در نظر گرفته و زبنشون رو بررسی کرده. این لینک نشون میده در یه قسمتی هم حق با شمایت و کاربرای عربی بیشترن.
محمدمهدی باقری در اجلاس «توسعهدهندگان وب فارسی» سخنرانی خوبی داشته و راهحلهای خوبی برای بهبود ارائه میده. گرچه آمارها در این زمینه ضد و نقضاند امّا فکر نمیکنم وضعیت به این شکل باشه، من به نسبت زبانهای دیگه امیدواری بیشتری به زبان فارسی دارم، شاید بهاین علت باشه که علاقۀ بیشتری به این زبان دارم
در آینده نزدیک (100 سال آینده) به نظر من بعیده. روند دنیا این هست که یک زبان (انگلیسی) زبان روز علمی و کسب و کار مسلط هست ولی نکته این هست که اکثر افراد ان را به عنوان زبان دوم بلد هستند. خیلی بعید هست که در چند نسل آینده حتی در کشورهایی که زبان دوم انگلیسی قوی است، مادران یکباره زبان مادری را در کودک به انگلیسی تغییر دهند.