آیا رشد کارمند معادل رشد سازمان است؟

حتی وقتی با رشد کارمند امکان ترک شرکت بیشتر بشه؟

1 پسندیده

#کامنت
نه معادل رشد شرکت نیست به نظرم. مثل وقتی که سایز پای آدم بزرگتر از کفشش میشه. خب باید کفش رو عوض کنه در حالی که کفش تغییر نکرده.

بستگی به سیاست اون شرکت داره که چطور امکانات و شرایط رو فراهم کنه تا کارکنانی که رشد می کنن، این رشد رو به کمک شرکت بیارن و این حس وفاداری در کارمند جوری القا و ایجاد بشه که نخواد شرکت رو ترک کنه.

بالاخره شرکت کلی سرمایه زمانی-مالی خرج کرده تا اون فرد به اون درجه از رشد برسه اگر همینجوری بخواد بره که یعنی ضرر. به همین خاطر هست که خیلی از مجموعه ها تعهد زمانی حین استخدام می گیرن و اگر فرد بخواد زودتر از موعد اونجا رو ترک کنه مشمول پرداخت خسارت میشه.

مسئله خیلی کلیه و به خیلی از شرایط بستگی داره. رشد اگه به معنی ارتقا شغلی باشه در ایده ال ترین حالت به یه مسئله مدیریتی منجر میشه که بهش میگن peter principle. اگر که منظور چیز دیگه ایه باید روشنتر تعریف بشه تا در موردش بشه صحبت کرد.
اگر که از منظر نفع شخصی نگاه کنیم یا حس وفاداری، نفع شخصی میگه که رشد فرد عموما به معنی عکس اون برای سازمانه (تقابل منافع شخصی و سازمانی). ایجاد حس وفاداری یا تعهد زمانی که @cimia اشاره کرده، شاید در کوتاه مدت مشکل را کنار بزاره ولی مشکلات دیگه ای با خودش داره. برای مثال، اگر تعهد زمانی بدون شرط ارزیابی باشه که منجر به افت فرد میشه و اگه به شرط ارزیابی باشه فرد میتونه با استفاده از اون کاری کنه که تعهد خود به خود از بین بره.

1 پسندیده

سازمانی که خودش رشد نکنه و یا عملکردش بهبود پیدا نکنه به نظرم یه حالت درجا زدن پیدا می کنه خصوصا اگر نتایج کارش هم مطلوب و کامل نباشه.

پرسش

در چه صورتی این دو رشد هم زمان خواهد بود؟ چطور میشه کاری کرد که سایز کفش هم افزایش پیدا کنه؟

#مقاله

این مقاله رو اینجا خوندم. جالب بود گفتم بذارم برای پادپرسی ها


یه حکایت مدیریتی:

روزی یه مدیر امور مالی از مدیر عامل می پرسه: "چه اتفاقی می افته اگر ما روی کارکنانمون سرمایه گذاری کنیم و اونا هم زمان با افزایش مهارت هاشون ما رو ترک کنن؟"

مدیر جواب میده:"چه اتفاقی می افته اگر ما این سرمایه گذاری رو انجام ندیم و اونها با ما بمونن؟"
:grin:


طرح های توسعه یکی از حوزه هایی هست که در مدیریت مورد غفلت واقع می شه. توسعه به این معنا که: کمک به کارکنان تا جهتگیری شغلی و فردی خودشون رو در آینده شکل بدن. هنوز به دلایل مختلفی این فعالیت ارزشمند مورد غفلت واقع می شه و یا اینکه به عنوان دسته های از تمرینات و فعالیت های صوری در دستور کار هست.

با این وجود، شرکت ها هزینه بالایی رو به دلیل از دست دادن استعداد های جوان متقبل می شن.

#تحقیق
مطالعه می گه: آنالیز 1200 جوان موفق نشان داده که تعداد زیادی از بهترین ها به لحاظ توسعه حرفه ای خشنود نیستن. ما خواستیم از تعدادی مدیران جوان که اگر کارفرماشون چه اقداماتی انجام بدن به رشد اونها کمک میشه و اینکه اونها مایلند کارفرماشون چه اقداماتی انجام بدن و در این راستا تعدادی خلاء بزرگ یافتیم .اونها اعلام کردن که از موقعیت های توسعه حرفه ای و فرصت دیده شدن و واگذاری مسئولیت ها در بیشتر شرکت ها رضایت دارند اما نقطه ای که به نظر اونها توجه کمتری به اون شده بود: فرصت آموزش دیدن و مربیگری و آموزش های رسمی و توسعه مهرت ها بود.

بر پایه تجربیات چند دهه ای من (نویسنده مقاله :slight_smile:) در مدیریت سه دلیل وجود داره برا ی اینکه چرا طرح های توسعه اغلب نادیده گرفته میشه و سه دلیل برای اینکه این نادیده گرفتن یک اشتباه پرهزینه است:


چرا طرح های توسعه اغلب کنار گذاشته میشه؟

1- ما مایل هستیم که روی حال و اینجا تمرکز کنیم: به برنامه های کوتاه مدت و به نتیجه رسیدن در طی مدت زمان کم، اهمیت بیشتری داده میشه تا برنامه های بلند مدت.

2- برنامه ها و تمرینات مربوط به توسعه کارکنان نا کارآمد و وقت گیر: هنگامی که مدیر بودم ما مدت زمان بسیاری رو صرف توسعه کارکنان از طریق تمرین می کردیم. مسئله این بود که تمرینات گیج کننده و زمان بر بود و ما فقط سعی می کردیم چوپ خط ها رو پر کنیم و اونها رو انجام بدیم و این فقط از ما زمان می گرفت بی هیچ بازدهی.

3- در مقایسه با سایر امور وقت کافی برای این نوع از فعالیت ها وجود نداره: اغلب زمان انجام کارهای مهم تر هست. اگر اعتقاد دارید که طرح های توسعه ارزشمند هستند اونها رو ارجح بدارید و در اولیوت بذاریدشون و براشون دقایق و ساعت ها وقت بذارید.


چرا طرح های توسعه ایجاد احساسات شغلی بهتری می کنن؟

1- افراد متوجه هستن و حس می کنن که شما به آینده اونها توجه واقعی دارید.

2- باعث ایجاد حس وفاداری میشه و وفاداری کارآمدی رو افزایش می ده.

3- برای استعداد ها و جوانانی که با شما کار می کنن توسعه مهارت ها، آموزش و کسب مهارت و تنوع در این مورد مهم هست و اگر این برای اونها در شرکت شما فراهم نشه در جاهای دیگه دنبال آن خواهند بود. به عنوان یه تجربه شخصی: شرکتی که در جوانی در اون مشغول به کار بودم در بخش MBA سرمایه گذاری خوبی برای من انجام داد که هنوز اثراتش ملموس هست.

نکته آخر اینکه : طرح های توسعه حتما لازم نیست هزینه بر یا خیلی استادانه باشه. صحبت رو در رو با کارکنان و فهم توانایی ها و نیاز ها و شکاف های موجود و ارائه راهنمایی جهت بهبود اوضاع می تونه موثر باشه.

2 پسندیده

بلی این نکته هم قابل تامل است وقتی که کازمندان در یک شرکت رشد کنند ممکن است شرکت را ترک کنند و جای دیگری بروند که معاش بیشتری به دست بیاورند ولی وقتی کارمندان در یک شرکت رشد کنند باید شرکت هم به برای آنها سهولت های بیشتری ایجاد کنند و اگر امکان داشته باشد حقوق آنها را بالا ببرد من فکر میکنم درینصورت دیگر کارمند شرکت را ترک نخواهند کرد.

1 پسندیده