یعنی اگه حوصلهی کدزنی نداشته باشم، ولی عاشق دنیای دیجیتال باشم؛ آیا جایی برام در این دنیا وجود داره؟
کسی که به عنوان Software Engineer تو یه تیم هستش تو اکثر موارد کمترین کد رو مینوسه. و بیشتر وقتش به معماری نرمافزار، انتخاب تکنولوژی های مورد استفاده تو پروژه، review کردن کدهای بقیه برنامه نویسها و… میگذره.
البته این رو هم باید گفت که مهندس کامپیوتری که به برنامه نویسی مسلط نباشه، مثل آدمی میمونه که نمیتونه حرف بزنه. چون تنها راه درک کردن کامپیوتر، فهمیدن زبونش و طرز فکرشه. که این فقط با آشنا بودن با مفاهیم برنامه نویسی به دست میاد.
در آخر هم باید بگم “عاشق دنیای دیجیتال بودن” یه مساله هست و “Software Engineer” بودن یه مساله ی کاملا جدا. کسی که از صدای پیانو خوشش میاد، نیازی نداره بتهوون بشه.
بسیاری افراد که نمیتونن کد زنی کنند در قابل ایده پرداز وارد این بستر میشن. البته شغل های زیادی در این زمینه هست که بدون نیاز به کد زنی میتونید انجامش بدین.
برای مثال در علوم کامپیوتر مباحث و گرایشی داریم تحت عنوان داده کاوی (تحلیل محتوا) که رفته رفته داره مهمتر و پرکاردبردتر میشه (البته داده کاوی صرفا مربوط به این بستر نمیشه و ارتباط زیادی به علم آمار داره).
علاوه بر این استانداری در زمینه گسترش پروژه های نرم افزاری وجود داره که میگه کدزن ها باید بخشی از زمانشون رو به انجام امور اپراتورینگ اختصاص بدن و همینطور برعکسش. چون اپراتور یک سایت بودن نیز خودش نیاز به تخصص داره و برای سایت های مختلف تخصص های مختلفی نیاز هست. همینطور دید یک اپراتور و نیاز هاش از یک سیستم با یک کدزن مساوی نیست که همین باعث شده امروز نیاز باشه که کدزن ها هم تا حدودی از کارای اپراتور سیستم سر در بیارن تا بتونن یک سیستم مناسب، کاربردی و با حداقل اتلاف ایجاد کنند.
از طرفی پروژه های بزرگ، متوسط و کوچک همگی پایگاه داده دارند، ایجاد پایگاه داده عموما با تعامل سه بخش کاری در تیم انجام میشه :
- کدزن که مسلط به توانایی های لازم باشه
- مهندس نرم افزار که آرین در بالا بهش اشاره کرد
- طراح پایگاه داده
طراح پایگاه داده الزاما نمیتونه چیزی که مینویسه رو به کد تبدیل کنه ، ولی میدونه پایگاه داده باید به چه صورتی طراحی بشه تا حداقل اطلاعات هرز تولید بشه و سرعت در انجام درخواست ها به حداکثر برسه، همینطور میدونه که چطور باید پایگاه داده طراحی بشه تا برای انجام بروزرسانی ها دچار مشکل و محدودیت نشیم.
اینها مواردی بود که نیازی به کدزنی نداره، ولی همونطور که آرین گفت شما به یک حداقل علمی از زیان کامپیوتر ها نیاز دارید تا بتونید وارد این فضا بشید. علاوه بر اون در حوضه هایی هم که نیاز به کدزدن بسیار کمتر هست به این معنا نیست که اطلاعات تخصصی کمتری نیاز دارید، در این صورت شما صرفا نیازکمتری به آموختن زبان های برنامه نویسی دارید.
چند مورد دیگه از کار هایی که نیاز به کد زنی ندارند رو اضافه میکنم
طراح رابط کاربری UI designer
طراح تجربه کاربری UX designer
تستر کیفیت نرم افزار
متخصص بهینه سازی در موتور های جست و جو
متخصص تحلیل کسب و کار ( وبسایت )
متخصص پشتیبانی فنی
برای اطلاعات بشتر مطالعه شود:
10 Tech Careers That Don’t Involve Coding
Can we survive in software without coding skills?
16 Tech Careers You Can Land - No Coding Required
No Coding Skills? No Plan to Pick Them Up? You Can Still Land an Awesome Tech Job
بلی چرا که نه، من خودم دانشگاه مهندسی کامپیوتر را سپری کردم ولی از کد نویسی اصلا خوشم نمیآمد ولی رشته خودم را تغیر دادم فعلا مهندس نتورک هستم در یکی از شبکه های مخابراتی خصوصی و خیلی هم نتورکینگ را دوست دارم این رشته خیلی کارا و دلچسب است.