من هم با @Ali_Shakeri موافقم که نوشتن نقد یکی از موثرترین راههای کمک به کیفیت سرویسهای داخلی هست، و یه نکته رو میخوام به این راهکار اضافه کنم:
به جای تمرکز و مانور دادن روی کالاهای ایرانی، بیایم روی خدمات مربوط به این کالاها و یا خدمات ایرانی مانور بدیم. به سه دلیلِ تقریبا مشابه ولی با بیان متفاوت:
-
اینکه چرخ گوشت ایرانی پارس خزر بیشتر از چرخ گوشت آلمانی بوش بیشتر صدا میده، شاید توسط بعضی امکانات و زیرساختهای فنی کنترل میشه که در دسترس تولیدکنندگان ایرانی نیست. ولی اینکه خدمات پیش و یا پس از فروش پارس خزر به چه سبکی ارائه میشه، کاملا در دست تولید کننده ها و سلیقه و طرز فکر ایشون هست.
-
تولیدکنندهای که از صرفِ رانت استفاده کرده برای بالا اوردن اسمش و نه تواناییها و منش کارکنانش، مسلما در ارائه ی خدمات هم ضعف خواهد داشت و به راحتی شناسایی میشه.
-
اصلا کالا یه چیز (شیء) هست، در حالی که خدمات روحِ کسب و کار رو بروز میده. و به نظرم کسب و کاری که روحش سالم باشه، در صورت حمایت مناسب، میتونه آهسته و پیوسته جسمش رو هم به سلامت برسونه. در حالی که عکسش صادق نیست.
تجربه
من امروز مهمانِ رسانهی اکوسیستم بودم؛ رسانهي نسبتا نوپایی برای پوشش اخبار استارتاپها. به دلیل یه ناهماهنگی، میزبان حدود نیم ساعتی دیرتر رسیدن سرِ قرار. ولی اولا با پوششِ خوبِ همکار ایشون، من چندان متوجه این دیر رسیدن نشدم و مشغول گپ و گفت بودم تا ایشون برسن.
دوما، میزبان در انتهای قرار، دیر رسیدنشون رو خیلی مسئولانه پذیرفتن و برای جبرانش با هزینهی شخصی و نه شرکتی، برام اسنپ گرفتن! به هیچ وجه انتظارش رو نداشتم، و این سطح از مسئولیتپذیری رو تا الان حتی تو شرکتها و سازمانهای حرفهای هم ندیده بودم.
این دو مورد از حرکتِ رسانهی اکوسیستم، نمونهای از خدمات و تجربهی خوب هست که ارزش معرفی داره، ولی کجا میتونم معرفیش کنم؟