3 نوشته به موضوع قبلی اضافه شدند: بازخورد گزارشهای روزانه معلمِ کلاس اول دبستان
شنبه، 24 آذر
تدریس ای ی ی ای
ابتدا با تصویر کتاب شروع کردم:
به نام خدا
( بعد از اینکه در کتاب قرآن شعر به نام خدا را یاد گرفتن در آغاز هر درس وقتی میگم به نام خدا اونها می خونن:
به نام خدا، بسم الله/ مشکل گشا، بسم الله
همیشه بر لب ما / اسم خدا، بسم الله
ما را بود نگهدار / در هر کجا بسم الله)
درس امروزمون دربارهی کشور زیبا و بزرگ مون ایرانه. دور نقشه چه رنگهایی رو میبینید؟ رنگ های پرچم
تو این نقشه چه کسانی رو میبینید؟ (بچه ها پاسخ دادن امین و دوستاش چون امین هم در قسمتی از نقشه ایستاده است، بچهها چنین برداشتی داشتند )
مردم ایران. به مردم ایران چی میگن؟ ایرانی.
دو تا دریای زیبا و بزرگ هم داریم، بالا دریای خزر و پایین دریای عمان. خب حالا چندتا جمله دربارهی این تصویر بگیم:
اینجا نقشهی کشورم ایران است.
مردم ایران لباسهای مختلفی میپوشند.
به مردم ایران، ایرانی میگویند.آنها زبان های مختلفی دارند.
به سراغ کارت واژهها میرویم و بچهها شروع به خواندن آن میکنند.
با کمک کلمات کارتواژه متن درس را همخوانی میکنیم.
دوباره به کارتواژهها برمیگردیم: بچه ها به نشانههای قرمز رنگ نگاه کنید: چند شکل دارند؟ بعضیها گفتن دو، بعضی ها چهار.
از آنها خواستم این تعداد شکلی که می گویند، چه شکلی ان؟ روی هوا بنویسید.
بعد از این به سراغ نشانههای جدید میروم، با کاغذ رنگی قبلا آنها را برش داده ام. روی تخته سمت راست جدول ترکیب را نوشتهام. سمت چپ نیز لوحهی درس را نصب کردهام.
امروز شهرک الفبای ما چند تا همسایهی جدید داره. بچه ها گفتیم که این شش نفری که این بالا هستن (صداها) گروه نجات شهرک ما هستن. چون جمعیت شهرک زیاد شده بود و مشکلاتشون بیشتر، این آ.ا و اَ َ ما نیاز به کمک داشتن و نمی تونستن تنهایی از پس کارا بربیان به همین خاطر ای و سه تا داداشش برای کمک به مردم شهرک الفبا اومدن.
ای ما کالسکه داشت( یک دسته، دو تا چرخ، یک صندلی) ، می تونست تو خریدها و … به مردم شهرک کمک کنه. گاهی اوقات هم دسته شو برمیداشت و یک چرخ ساده میشد برای بقیه صداها. اونا خودشون چرخ ی رو میکشیدن و میبردن. وقتی س میاومد کنارش میشد سی، ب میاومد میشد بی و …
اما بچهها یکی دیگر از این داداشا ی بود، این ی ما فقط فقط آخر میاومد. نگاش بکن: ی ی ی
و داداش بعدی که ای هست، فعلا بچه ها رفته سفر.( این ای ، ای مستقل است، و جون با ه و ﻪ میآید و هنوز تدریس نشدهاند، در زمان دیگری معرفی میشود).
تکرار و تمرین جدول ترکیب
نوشتن یک صفحه از کتاب مهارتهای نوشتن
تکلیف
ز رو چون تدریس نکردم، به م تغییر دادم.
ٰ
یک شنبه، 25 آذر
فارسی
دومین صفحه از فارسی مهارتهای نوشتن
ریاضی
ابتدا با کمک چینهها و نمایش انگشتی تمرین کردیم. به تعداد انگشتان دست چپ چینه آبی و به تعداد انگشتان دست راست چینه سبز بگذار.
بعد رنگ آمیزی کتاب را انجام دادند. خب بچهها حالا به تصویر کتاب نگاه کنید، دایره ها چطور دسته بندی شدند؟ بله یک پنج تایی و یک دوتایی. این یک نمایش دیگر از عدد 7 است.
سپس عدد 7 را معرفی کرده و شکل آن را روی تخته نوشتم. به دست من نگاه کن … ( با وجود اینکه رعایت جهت نوشتن را خیلی تاکید میکنم، اما نمی دانم چرا بعضی از بچهها با روش دیگری می نویسن، که سخت تر هم هست قبلا آموزش نادرست دیدن؟ )
صفحهی بعد هم به همین شکل تمرین شد.
جشن ولادت امام حسن و شب یلدا
داستان این جشن را بعدا در داستانهای مدرسه مینویسم.
دوشنبه، 26 آذر
قرآن
حالا دیگر دانشآموزان میتوانند چند کلمهی ساده قرآنی را بخوانند، با روش اشاره و همخوانی شروع میکنیم:
فارسی
تکمیل کتاب نوشتاری درس ای ی ی ای
در حین انجام تمرینات متوجه شدم خیلی از دانشآموزان این درس را به خوبی یاد نگرفته اند.
ریاضی
تم 11
در این تصویر چه خبره؟
بله دبستان دخترانه ریحانه تعطیل شده. حتما آنها هم وسایلشان را جمع و مرتب کردن و حواسشون بوده که چیزی جا نمونه.
چند نفر در حیاطمدرسه ایستاده اند؟ چند نفر به سمت راست میروند؟ چند نفر به سمت چپ میروند؟
تعداد آنهایی که به سمت چپ میروند با تعداد انها در حیاط مدرسه اند، برابرند؟
چند تا پرندهی آبی رنگ داریم؟ چند تا خاکستری و مشکی؟ با هم برابرند؟
چند تا خط عابر پیاده میبینید؟ پرچم ما چند رنگ داره؟ با هم برابرند؟
تعداد پرنده های سمت چپ چندتاس؟ تعداد پرندههای سمت راست چندتاس؟
تعداد پنجرههای مدرسه را بشماریم… تعداد دانشآموزان را هم بشماریم… با هم برابرند؟
به نظر شما در این تم می خواهیم چه چیزی یادبگیریم؟
برگزاری جلسهی شورای معلمان، نقد و بررسی طرح درس تدوین شده برای درسپژوهی با حضور کارشناسان اداره
سه شنبه، 27 آذر
فارسی
دوباره درس ای ی ی ای را تدریس کردم.
طرح درسی دیگر نوشتم که بخش ارائه فعالیت ها را در اینجا برایتان مینویسم:
1.چهار شکل صدای (ای ی ی ای) را رو با کاغذ رنگی برش داده و در چهار قسمت روی تخته می چسبانیم. در زیر هر کدام کلماتی با همان صدا را می چسبانیم.
2. داستان زیر را برای دانشآموزان تعریف میکنیم:
در یک روز خوب خدا که همهی بچههای شهرک الفبا خواب بودن، سروصدایی را شنیدن، یکی میگفت بگیر که نشکنه، اون یکی میگفت مراقب باش نخوری زمین و … ! با این همه سروصدا از خواب بیدار شدن که ببینن چه خبره!
متوجه شدن که یک خونوادهی چهارنفرهی پرجنب و جوش دارن به شهرک ما اسباب کشی میکنن. یکی از همسایه ها (ن ن) اومد بیرون . گفت سلام آقای عزیز، خوش آمدین! میشه خودتون را به ما معرفی کنید؟
آقای ای گفت: بله. چرا که نه؟ ای اولم بچه ها / یه چوب دارم به همرام/ اول میام همیشه/ به غیر از این نمیشه / تو ایران و تو ایستاد / تو ایمان و تو ایست وای ( این کلمات روی تخته چسبانده شدن و صدای (ای) با رنگ دیگری مشخص شده است).
بعد از اون پسرک وروجکی از پشت سر اون دوید و اومد. آقای م م که با صدای اونها از خونهاش بیرون اومده بود. پرسید: چقدر شما شبیه همین! تو باید پسر آقای (ای) باشی! پسرک گفت: بله همه همین و میگن. من ( ی ) غیراولم. تو بینی و تو سینی / زودی منو میبینی/ یا توی سیب، یا تو اَمین/ هستم همیشه بعد از این
ناگهان از پشت کمد، دخترک خانواده، آروم آروم، با ناز و قر، یواش یواش اومد خونه! ببینید بچهها شکل شو: ی
خانم د که تنها بود، با دختر خانم صحبت کرد و بهش خوشامد گفت و ازش خواست خودش رو معرفی کنه: من ی آخر هستم/ تو بینی و تو سینی/ تو آبی یا گلابی/ زودی منو میبینی / نگام بکن … ی
حالا زود زود صدام کن : ی ی / ی ی خوبِ خوبِ خوب نگام کن و صدام کن. آفرین
بعد از اینکه کامل وسایل جابهجا شدن، مادرخانواده که خسته شده و به دیوار تکیه داده بود، اومد: ای . ببینین چقدر مادر و دختر شبیه همن! خب خانم ای میشه خودتو معرفی کنی؟
ای ای ای ای هستم/ توی سرمهای هستم/ فقط و فقط آخر میام/ با بعضیها دوست میشم/ از بعضیها دور میشم/ تو خانهای یا میوهای/ مدرسهای یا قهوهای/ منو میبینی نشستم
3. بعد از پایان داستان به سراغ بررسی کتاب میرویم.
در ساعت بعد کارتهایی را برای تمرین آماده کرده بودم به این صورت که کلماتی که صدای ای ی ی دارند و برخی کلمات دیگر را نوشته و به هر گروه یک پاکت با 18 کلمه دادم . در پاکتی دیگر همان کلمات به صورت بخشبخش نوشته شده بود. دانشآموز باید بخشهای آن کلمه را پیدا کرده و زیر کارت مربوطه قرار دهد.
سلام فرشته عزیزم خداقوت برای گزارش های عالیت سوالات این قسمتت از بچه ها خیلی خوب بود، چون وارد بحث تقارن شدیم بهتر بود توجه بچه هارو به پرنده هایی که تقارن دارند(فکر میکنم هدف کتاب هم از قرار دادن پرنده ها به اون شکل هم همین بود باشه) هم جلب می کردی(دوپرنده آبی روی دیوار) که میشد از خود بچه ها بخوای تا پیدا کنند که علاوه بر پرنده ها به پنجره ها هم اشاره می کنند ودری که داخل مدرسه هست .
چهارشنبه، 28 آذر
فارسی
تمرینی که امروز برای صدای ای ی ی انجام شد، ضمن آموزش نوعی ارزشیابی هم محسوب میشود. روی کارتهایی کلماتی که روی تخته در روز قبل نوشته بودم بعلاوه تعدادی کلمات جدید نوشتم و جای صدای مورد نظر را خالی گذاشته و از آنها خواستم آن را تکمیل کرده و بخوانند.
هر دانشآموز یک بار پای تخته آمده و کلمه مورد نظر را می نویسد.
ریاضی
در این تمرین به مفهوم تقارن و همانقدری می پردازیم:
ابتدا با چینه و ابزار شروع می کنیم، 5چینه سمت راست و 2 سمت چپ بگذار. حالا یکی یکی اضافه کن تا
همانقدر که در سمت راست داری، همانقدر در سمت چپ داشته باشی.
بعد از آن به تمرین کتاب می پردازیم:
چند تا پرنده داریم؟ 6 تا.
چندتا سه گوش داریم؟ 4 تا .
چند تا دیگ اضافه کنیم که تعداد سه گوشامون اندازه ی پرنده هاشه؟ حالا میشماریم و ادامه میدهیم… 5.6
چند تا اضافه کردیم؟ 2 تا
پس همانقدر که درسمت چپ پرنده داریم، همانقدر در سمت راست سه گوش هست.
خب بریم سراغ کفشدوزک:
همانقدر که در سمت چپ خانهی شطرنجی رنگ شده، همانقدر در سمت راست رنگ کن. طوری که اگر از روی خط وسط کاغذ را تا بزنیم، دقیقا دو نیمه مثل هم باشند.
ممنون بابت راهنمایی خوب ات. خودم به در مدرسه دقت نکرده بودم.
همچنان به توجه و دقت ات نیاز دارم.
شنبه، 1 دی
قرآن
سوره ناس
حالا دیگر لوحهی قرآن در کلاسم دارم. پس لوحه را نصب کردم و با روش اشاره سورهی ناس را تمرین کردیم. بعد از هر بار که آیهای با روش اشاره میخوانیم، یک بار روان و کامل آن را تکرار میکنیم.
سپس تعدادی از آنها که سوره را حفظ دارند، آن را میخوانند.
بعد از آن یک بازی را انجام میدهیم. به این صورت که هر کس یک آیه از سوره میشود. شما بسم الله الرخمن الرحیم، نفر بعدی قل اعوذ برب الناس، نفر بعدی ملک الناس، شما اله الناس و … همینطور تا آخر سوره. بعد آنها جلوی کلاس آمده و سریع باید طوری بایستند که ترتیب آیات درست و سوره کامل شود.
بعد از اینکه درست ایستادند، هر کس آیه اش را می خواند.
فارسی
تمرین جدول ترکیب و کلمه سازی با ترکیبات
ریاضی
تمرین اعداد با رنگ انگشتی
مقابل هر عدد به تعداد مورد نظر و با کمک انگشت اشاره و رنگ ها گردی بکش.
یک شنبه، 2 دی
فارسی
املا
در واقع املا قبل از تدریس جدید نوعی ارزشیابی تشخیصی محسوب می شود.
تدریس ز
شروع با پازل
پازل کلماتی که صدای ز دارند را آماده کردم. چند چوب آبسلانگ را کنار هم چیده و تصویر مورد نظر را از مجلات جدا کردم و روی آن چسباندم. سپس چوب ها را از هم جدا کردم. تصاویر مورد نظر: نماز. بابابزرگ. بازی مادربزرگ. کفشدوزک
بعد از آن آنها اسم تصویر را نام برده و از آنها پرسیدم چه صدایی در همه ی آنها شنیده می شود؟ کلمات را روی تخته نوشتم
قصه گویی
ابتدا ترانه ی ای زنبور طلائی هنگامه یاشار را پخش کردم.
زنبور را روی تخته چسباندم.
ر کوچولوی زبر و زرنگ ، یک روز رفت تو حیاط و شروع کرد به بازی. همینطور که داشت بازی میکرد، یهو یک زنبور زیبا دید که روی یک گل نشسته بودو وز وز می کرد. ر کوچولو تصمیم گرفت با زنبور بازی کنه. اونو تو دستش گرفت و یک بار لپش و کشید و یک بال شو بالا و پایین کرد و …
زنبورک زیبای ما که ناراحت شده بود و دردش گرفته بود، ر کوچولو رو نیش زد. ر کوچولو گریه کنان و هق هق کنان دستش و گذاشت روی لپش و رفت پیش مادرش.
مادر که لپ قرمز و چشم گریون ر رو دید، پرسید چی شده؟ ر کوچولو با هق هق جواب داد: ز ز ز ز زن زنبور…
از اونروز به بعد ر کوچولو لپ قرمزی رو ز صدا می زدن.
پ.ن: این داستان رو عاطفه جان @atefe ساختن، امیدوارم درست تعریف کرده باشم.
بررسی کتاب
سرباز در سنگر است.
سرباز تیراندازی می کند.
پرچم ایران سه رنگ دارد.
به سراغ کارت واژه ها می رویم و میپرسیم که صدای ز در کجای کلمه آمده است؟ اول، آخر یا وسط؟
خب موفق باشید
درس پژوهی ، مشاهده ی تدریس همکار
در کلاس من یکی از اولیا، مدیریت کلاس را بر عهده گرفتند. تکالیفی که انجام دادند: انجام تمرینات مربوط به درس در کتاب مهارت های نوشتن. پیدا کردن نشانه مورد نظر در روزنامه
دوشنبه، 3 دی
فارسی
تکمیل کتاب نوشتاری
کاربرگ زمین
حالا که نشانه ی ز را یادگرفتهاند و علوم هم به درس زمین خانهی پرآب ما رسیده اند، جمله ی زیبایی که یادگرفته اند را مینویسند.
ریاضی
در این صفحه نماد مساوی معرفی میشود. که مفهوم آن قبل از این تمرین شد.
از آنها پرسیدم این علامت یعنی چه؟
پاسخ دادند یعنی ساکت. هیس…
سپس گفتم که در ریاضی هم برای بیان بعضی چیزها از علامتهای مخصوص خودشان استفاده میکنیم. وقتی میخواهیم بگوییم که این دو عدد با هم مساوی اند علامت = را قرار می دهیم. مثلا 4=4 می خوانیم چهار مساوی است با چهار.
در منزل بعد از تمرین با اشیاء مختلف، مشابه تصاویر کتاب، بخواهید که با کمک چوب خط ها علامت بین آنها را بسازدو رابطهی مورد نظر را بنویسد.
سه شنبه، 4 دی
فارسی
نقطه بازی
حالا که اعداد را یاد گرفتهاند می توانند این بازی را انجام دهند. قبل از این به آنها گفته بودم کلماتی که یاد گرفتهاند را روی کارتهای کوچکی بنویسند.
بالای دفتر اعداد یک تا چهار را نوشته و کلمات یک نقطه، دونقطه، سه نقطه و چهار نقطه را جدا کرده و زیر عدد مربوطه مینویسند.
این بازی برای دانشآموزانی که به نقطهها دقت نمیکنند و کم یا زیاد میگذارند، مفید است. همینطور برای اوقات فراغت فرزندتان بازی خوبی است.
پ.ن: باید درس جدید را تدریس میکردم، اما به خاطر درسپژوهی باید تا هفتهی دیگر صبر کنم.
ریاضی
آموزش عدد هشت
ابتدا با چوب خط و چینه نمایشهای مختلفی از عدد 8 را تمرین کردیم.
به جهت نوشتن فرزندتان دقت کنید.همینطور با ابزارهای مختلف مانند لیوان در تصویر کتاب بخواهید عدد 8 را به صورت 5 و 3 نمایش دهد.
درس پژوهی، مشاهدهی تدریس همکار
یکی از اولیا برای مدیریت کلاس در این تایم هماهنگ شده بود و کاربرگی که از قبل
آماده کردم را با آنها تمرین کردند.
در این تمرین ابتدا جانور مورد نظر را پیدا کرده و رنگ زده، سپس تعداد آن را در جای خالی می نویسند.
ورزش
آموزش مفهوم آمادگی جسمانی
ابتدا در حیاط نرمشها را انجام دادیم. روی ایک خط ایستادند. سپس از آنها خواستم با صدای سوت نرم تا رسیدن به خط روبرو بدوند. پس از آنها به عقب برگردند.
بار بعد تا خط روبرو به پهلو بدوند. بار بعد زانو بلند بروند و برگردند. شبیه اسب راه بروند و برگردند. لی لی بروند و برگردند و همینطور تمرینات را انجام دادیم. بعضی اوقات خود بچهها مدل راه رفتن پیشنهاد می دادند.
پس از آن از آنها پرسیدم وقتی میگوییم فلانی بدنش آماده است یعنی چی؟ یعنی قوی است. بله. یعنی میتواند بیشتر کار کندو کمتر خسته شود. بدن سالمتری دارد.
خب چهار نفر داوطلب انتخاب شدند و مسابقهی بشین پاشو را انجام دادند. توضیح دادم که کسی که دیرتر خسته شد، یعنی بدن آماده تری دارد. یعنی آمادگی جسمانی بهتری دارد.
یک مسابقه ی سرعتی هم برگزار کردیم.
آفرین به این پشتکار و همت
ممنونم بابت همراهی تون…
فعلا که یک ماه عقب موندم، سعی می کنم جبران کنم.
گاها همکاران هم از کارهای کلاسشون تعریف میکنن حسرت می خورم که چرا باید کسی این کارهای ارزشمند رو نبینه و ازش استفاده نکنه. لذا سعی میکنم از آنهایی باشم که ناشر علم اند.
پیگیری و تلاشتون قابل تقدیره! دیر و زودش جبران پذیره.
بسیاری از بزرگان یا حس و حالش رو نداشتن یا بنا به عللی آثارشون رو ثبت نمی کردن !!!
از جمله مولانا
همانقدر که باید از حضرت مولانا بابت آثارشون تقدیر و تشکر کنیم همانقدر باید از شاگردان پیگیرشون مثل حسام الدین چلبی و… متشکر و قدردان باشیم
چهارشنبه، 5 دی
فارسی
انجام تمرینات درس
ببین و بگو برای اولین بار با سه تصویر آمده است که از سمت راست به چپ و از بالا یه پایین میخوانیم.
تصویر اول نقشهی ایران عزیز را نشان میدهد.
پرچم کشورمان سه رنگ زیبا دارد.
چند سرباز در حال گفتگو هستند.
یکی از سوالات درس مربوط به شهرهای ایران است. جالب بود وقتی پرسیدم تا به حال به مسافرت رفتی؟ چند شهر ایران را نام ببر. نتوانستند پاسخ بدهند.
یک نفر پاسخ داد: حرم. حتی یک نفر گفت: خارج
همخوانی شعر درس
ریاضی
در این صفحه نماد مساوی را تمرین میکنیم و الگوی شابلونی را ادامه میدهیم.
از فرزندتان بخواهید به کمک شابلون الگوهای مختلف بسازد.
تمرین صفحهی بعد مشابه تمرینی که دیروز کاربرگ آن را به دانشآموزان دادم. باید بشمارند و عدد آن را بنویسند.
علاوه بر تمرین کتاب می توانید از فرزندتان بخواهید داخل کمدش را نگاه کند و ضمن کشیدن شکل آن، عدد مورد نظر را بنویسد و برای آن چوبخط بکشد.
به طور مثال تعداد وسایل زیر را بنویس و برای آن چوبخط بکش.
کلیتش همین بود ولی جزئیاتش نه
شنبه، 8 دی
قرآن
پس از همخوانی سوره و خواندن انفرادی برخی دانشآموزان به سراغ شعر سوره میرویم. در کتاب قرآن، بعد از هر سوره شعری آمده است که در واقع معنی سوره است. این شعر هم دربارهی سورهِی ناس است که پس از گفتگو، هر دانشآموز نامی برای آن انتخاب میکند.
فایل صوتی سوره را برای فرزندتان بگذارید تا گوش کرده و زمزمه کند. این کار به حفظ سوره هم کمک میکند. هم باعث میشود کودک با قرآن انس بگیرد. تمرین لوحههای قرآن فراموش نشود.
فارسی
هر دانشآموز پای تخته آمده و یک کارت از کلمات را برداشته و می خواند. بخش میکند و روی تخته مینویسد. دیگران نیز در دفتر خود سرمشق میدهند.
می توانید با کارت کلماتی که فرزندتان ساخته بازیهای مختلفی را برای تقویت حافظه انجام دهید.
بازی 1: 5 کارت را روی زمین بچینید. ابتدا آنها را خوانده و سپس چشمانش را ببندد. یکی از کارتها را بردارید. باید نام کلمه را بگوید.
بازی 2: لازم است از هر کارت دو نمونه داشته باشد. سپس پس از بر زدن کارتها آنها را از پشت روی زمین می چیند و در نوبت خود دو عدد از کارتها را رو کرده و به دیگران نشان دهد. اگر کارتها هم شکل نبودند، آنها را به حالت اول قرار میدهد و اگر همشکل بودند،آنها را به عنوان امتیاز برای خود برمیدارد و اجازه دارد که دو عدد کارت دیگر را رو کرده و به دیگران نشان دهد و مانند حالت قبل عمل کند. سپس نوبت نفر بعدی است و بازی تا برداشتن تمام کارتها ادامه پیدا میکند.
مشابه کارت بازی حافظه
ریاضی
رفتن به بوستان
خب افراد زیادی برای تفریح به بوستان میروند. خوب به تصویر نگاه کن. این دونفر که اینجا دارند با هم بازی میکنند، فکر میکنی چه نسبتی با هم دارند؟ چه بازی انجام میدهند؟
خوب به لباس این پسر نگاه کن، روی آن چی نوشته شده؟ بله. عدد 2. تو ورزشهای مختلف گاهی به جای اینکه اسم فرد را صدا بزنیم، از اعداد استفاده میکنیم مثلا بازیکن شماره 2، توپ را پرتاب کرد.
خوب به لباس این آقا پسر که روی نیمکت نشسته نگاه کنید. دو تا جیب داره. شبیه همند؟ رنگ همند؟ بله. اگر از وسط یعنی خط دکمهها لباس را تا بزنیم دقیقا روی هم قرار می گیرند، درسته؟(شبیه لباس مادر)
شمارش پروانهها،برگهای درخت، افراد، آقایون ، خانمها و مقایسهی آن ها
یافتن الگو و خواندن آن
یکشنبه، 9 دی
فارسی
تدریس درس (اِ -ِ ﻪ ه)
از آنجایی که همکاران باسابقهی ما اظهار داشتند دانشآموزان در یادگیری این درس مشکل دارند و همکاران پایهی دوم و سوم هم بیان کردند که اشکالات املایی دانشآموزان همچنان در این صدا وجود دارد، با کمک هم طرح درسی نوشتیم تا یادگیری را به حداکثر و اشکالات دانشآموزان را به حداقل برسانیم.
طرح درس (اِ -ِ ﻪ ه)
تمرین کتاب مهارتهای نوشتن
ریاضی
معرفی علامت کمتر_بیشتر
از این تصاویر برای آموزش استفاده کردم ( البته نه به این خوشگلی )
البته در این صفحه فقط علامت کمتر است معرفی شده، یعنی در یک آمده است.برای مثال عبارت 7>5 می خوانیم پنج کمتر است از 7. در کتاب درسی آمده است که این علامت را از سمت راست هم می توانیم بخوانیم یعنی 7 بیشتر از 5.
پ.ن: من این را قبول ندارم. به نظر من ریاضی را همواره از چپ باید بخوانیم و اگر بخواهیم بنویسیم 7 بیشتر از 5 باید به این صورت عمل کنیم: 5<7
البته فعلا برای کاهش اشتباه علامت < را معرفی نکرده است. اما من هر دو را توضیح داده و آنها هم خوب یادگرفتند