اول که سوالو خوندم فک کردم بعنوان یه زیستشناس باید در مورد این موضوع بدونم ولی هرچی ذهنمو بهم زدم و ته ذهنمو گشتم چیزی بجز نقشی که باکتریها تو تجزیه بدن بعد از مرگ دارن و اینکه بعد مرگ، بدن منابعی که براش انرژی تولید میکردن از دست میده، چرخههای تولید مولکولهای زیستی متوقف میشن و دیگه نمیتونه با صرف انرژی ساختارای منظم زیستی بسازه که برخلاف آنتروپین و نهایتا دستخوش بینظمی میشه و میمیره چیزی نمیدونم چقد عجیب که در مورد موضوعاتی اینچنینی نمیدونم. خوبه گاهی به آدم تلنگر بخوره که خیلی چیزارو نمیدونه
اینجا چهار مرحله رو برای تجزیه بدن بعد از مرگ گفته:
مرحله اول خود-تجزیه: بعد مرگ تنفس قطع میشه و جریان خون متوقف میشه بدن نمیتونه اکسیژن کسب کنه یا آب از دست بده کربن دیاکسید در بدن زیاد می شه و این باعث اسیدی شدن خون میشه این اسیدیته سبب تخریب غشای سلولها و درنتیجه آزاد شدن آنزیمهای تجزیهکننده از سلولها میشه که خودشون شروع میکنن به تجزیه بقیهی سلولهای بدن.
مرحلهی دوم پف کردن: آنزیمهای که از سلولها نشت کردن و همینطور باکتریها (فک کنم باکتریهای طبیعی بدن مثل باکتریهایی که تو روده موجود زندگی میکنن) باعث تولید گازهایی میشن که سبب افزایش حجم بدن میشه و اینجا فعالیت میکروارگانیسمهای دیگه و حشرات هم شروع میشه.
مرحلهی سوم تلاشی/تجزیهی فعال: مایعات بدن بعد از تخریبهای سلولی که تو مرحلههای قبل صورت گرفته شروع میکنن به آزاد شدن، بافتهای نرم مثل ماهیچهها شکلشونو از دست میدن و بافتهای سخت مثل مو، استخون و غضروف باقی میمونن. تو این مرحله جرم بیشتری از بدن از دست میره.
مرحلهی چهام اسکلتیشدن.
زمانی که طول میکشه تجزیه بدن انجام شه به عواملی مثل دما، رطوبت و دسترسی حشرات بستگی دارن. تو یه سایتی خوندم که مثلا وقتی محیط خشک باشه باکتریهایی که تو این تخریب نقش دارن کمتر میتونن باعث تخریب بشن و این تخریب دیرتر رخ میده یا اگه هوا سرد و یا خشک باشه و اکسیژن کافی وجود نداشته باشه بدن میتونه هزاران سال تا حدی سالم بمونه. یا مثلا مردان نمکی که نمک مانع از تجزیه بدنشون شده یا گاز متان که تو مردابها باعث سالم موندن اجساد میشه.
اینجا هم بطور دقیق گفته ترکیبات طبیعی مثل لاکتات، فومارات، NADH و ترکیبات نیتروژندار بدن که طی چرخههای متابولیکی زیستی تولید میشدن و تو رشد و تکامل سلولها، تولید انرژی یا بعنوان پیشسازهای مولکول های زیستی دیگه یا پیامرسانی سلولی نقش داشتن، بعد مرگ چه اتفاقی براشون رخ میده و چه اثری دارن. فک میکنم خیلی تخصصی میشه دیگه…