برای تولید برق چه میزان آب مصرف می‌شود؟

از توجه شما به این موضوع خیلی خوشحال شدم.

دو نکته را بهتر است اضافه کنم:

1. در مورد اول (سمت چپ، آبی پررنگ) که مربوط به انرژی هسته‌ای است، ۴۵۰۰۰ گالون (۱۷۰ هزار لیتر) به ازای هر یک مگاوات-ساعت آب استخراج می‌شود. یعنی ۱۷۰ لیتر آب به ازای هر کیلووات-ساعت استخراج می‌شود.

2. باید بین آب استخراج شده (Withdrawal) و آب مصرف شده (Consumed) تفاوت قائل شویم. متاسفانه در متن اصلی من به این موضوع توجه نکرده‌ بودم و تخمین نهایی چهار الی پنج برابر بیشتر از مقدار واقعی شده بود. جایی خواندم که حدود ۱۰ درصد آب استخراج شده مصرف می‌شود و بقیه آن به محیط اطراف برمی‌گردد (متاسفانه مرجع‌اش را پیدا نکردم).

با توجه به دو نکته بالا، در آمریکا حداقل ۱۰ الی ۲۰ لیتر آب برای تولید هر کیلووات-ساعت انرژی (نیروگاه هسته‌ای و ذغال سنگ) مصرف می‌شود که با جدول شما همخوانی بیشتری دارد.

آماری که درباره نیروگاه شهید مفتح همدان موجود است جالب توجه است:

مدیرعامل نیروگاه مفتح همدان با بیان اینکه سال گذشته (۱۳۹۵) تولید نیروگاه مفتح همدان ۵ میلیون مگاوات ساعت بود که برای تولید این میزان ۱۰ میلیون مترمکعب آب نیاز داشت.

بر اساس این آمار، مصرف آب نیروگاه همدان ۲ لیتر به ازای هر کیلووات-ساعت است. طبق گفته مدیرعامل نیروگاه مفتح همدان، با راه‌اندازی برج خنک کننده خشک، ۲۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی شده است. بنابراین برای تولید هر کیلووات-ساعت آب در نیروگاه همدان کمتر از ۲ لیتر آب مورد نیاز است.

پرسش

پرسش اصلی من این است:

2 پسندیده