جایی که الان من توش فعالیت می کنم اسمش رایپوکلابه یه جایی که باشگاه مشتریان برای کسب و کارها راه میندازه. ایده ی خوبیه و…
باشگاه مشتریان = مشتری با عضویت توی اون به ازای تکرار فرآیند خرید، هدیه دریافت می کنه.
انواع مختلفی هم داره.
ولی سوالی که من از همه دارم اینه که چی میشه که شما به یه مغازه یا یه جا هر جایی حس تعلق پیدا می کنید؟
اگر بگید چه عواملی باعث ماندگاری شما توی یه سیستم به عنوان مشتری میشه حالا این سیستم هر جایی باشه؟
چی میشه که حس می کنید باید باز هم به اونجا سر بزنید؟
آیا اصلا همچین جایی توی ذهنتون دارید؟
اگر آره به طور متوسط ماهی چند بار ازش خرید می کنید؟
راستی شما عضو هیچ باشگاه مشتریان خاصی هم هستید یا نه؟
اولین فکتوری که به ذهن انسان خطور میکند این است که باید با تمام مشتری ها برخورد و رویه نیکو داشته باشیم و از خلق خوش استفاده کنیم، و دیگر اینکه مفاد کمتری نسبت به دیگر دوکان ها بگیریم حتی الامکان از قیمت که دیگر دوکان ها میدهند ما به اندازه 0.00000001 هم که قیمت را پایین بیاوریم مشتری مان را به خودمان جذب میکنیم، و یک نکته ای دیگر که تمام مشتری ها دوست دارند این که از نسیه یا قرض هم امتناع نکنیم این کار اگر چه به ضرر دوکاندار است ولی خیلی باعث جذب مشتری میشود ولی توصیه من به شما این است که از روزش قرض دادن خیلی استفاده نکیند چون روزی خواهد شد که تمام اموال شما تمام میشود و هیچ پولی در دست نخواهید داشت.
ممنون بابت نظرت ولی در یه مورد که همون نسیه است یه خورده به مزاق کسی خوش نمیاد هم تخفیف هم برخورد نیکو درسته تو چه انتظار خدمات دیگه ای خودت داری که یه کسب و کار بهت بده ؟
مثلا میخوای رفتی توی فروشگاه رفاه چای بهت بدن یا مثلا نسکافه یا هرچی… می خوای چی کار برات کنن؟
بلی این هم حرف بجایی است که به مشتری چای یا قهوه تعارف کنیم توام با پیشانی باز و وجهی خندان
خب سوالم رو تکرار میکنم آیا خودت به جایی وفاداری میری جایی همیشه یا نه؟ یا اصلا در مورد مفهوم وفادارسازی اطلاعات داری؟
من خودم در قدم اول در مغازه ای وفادار میمانم که در قدم اول اخلاق و برخورد نیک داشته باشد و در قدم دو گاهی هم نیسه بدهد، و جنس گران تر از دیگران نه بلکه اندکی از دیگران ارزان تر به من عرضه کند، درین حال من با آن مغازه همیشه وفادار خواهم ماند مگر اینکه بدانم این مغازه دار جنس بدلی و نامرغوب رابرایم عرضه میکند و نیز اگر گران تر از دیگران قیمت گذاری کند دیگر با آن مغازه وفادار نخواهم ماند، چون عقل اقتصادی من برایم هشدار میدهد که چرا به قیمت گران از دیگران تر بخرم درصورتی که مغازه های دیگر برایم ارزان عرضه کنند. “نظر شخصی خودم است”
در خصوص تدوین باشگاه مشتریان منابع فراوانی قابل مطالعه هست و شما هم در این زمینه استاد
اما در باشگاه مشتریان اینکه صرفا در مقابل تکرار خرید هدیه ای دریافت کنم بیشتر این حس را به من القا میکند آنها پول مرا میخواهند ، هرچه بیشتر پول خرج کنم بیشتر جایزه میگیرم( گرچه در همه جا همینطور است اما بهتر است اینطور القا نشود )
من به شخصه به جایی ابراز وفاداری میکنم که حس کنم صلاح مرا میخواهد
برای مثال اگر من از فروشگاه شما یک کفش خریدم به قیمت آ تومان ، دفعه بعدی که قصد خرید کفش را داشتم بعد از خرید کفش دوم جوراب جایزه نگیرم. بلکه حمایتی از طرف فروشنده احساس کنم. بدین صورت که با توجه به خرید پیشین و مشخصاتی که از من نزد فروشنده موجود است پیشنهاد هایی مناسب من با دلایل مشخص برایم باز شود! یعنی در باشگاه به من بگویید : تو دفعه پیش این پوتین را خریدی و تقریبا 4 ماه از آن گذشته ، الان که میخواهیی دوباره کفش بخری من به تو پیشنهاد میکنم از این کتانی ها استفاده کنی به دلایل فلان . دلایل میتونن خیلی ساده باشن. مثلا الان تابستان است و پوتین به درد این فصل نمیخورد ، شما زیاد پیاده روی میکنید و بهتر است کفش نپوشید ، پای شما زیاد عرق میکند و این کتانی تا حدود زیادی جلوی بوی بد پایتان را میگیرد، عمر این کتانی از خرید قبلی شما بیشتر است ، این کتانی به سلامت شما کمک میکند و …
پس پیشنهاد تو اینه که یه سیستم حمایتی و ارتباطی بین فروشنده و مصرف کننده باشه که فروشنده از مصرف کننده حمایت کنه به جای اینکه بهش هدیه بده ؟
باشگاه موضوع بسیار گسترده ای هست که بده مشاهده کردم برخی کانون های تبلیغاتی بطور تخصصی خدمات ایجاد باشگاه مشتریان ارائه میدن
آنچه پیشنهاد میکنم داشتن یک داستان و جریان خوب برای باشگاه مشتریانتون هست.
بدین صورت که مشتریان و همراهان شما شرطی نشن ، بخر تا یک چیزی بهت بدم.
امکان فعالیت در باشگاه برای افرادی که قصد خرید ندارند هم باید فراهم باشه.
حمایت هم بخشی از کار هست ، هدیه هم اتفاقا بخشی از اون باید باشه و خیلی موارد دیگه
اینکه صرفا یک پرتال باشه که من واردش بشم و بعد از هر خرید یک هدیه ای بهم بده برای شخص من جذابیت نداره شاید اگر تخفیف بود بیشتر دوست داشتم چون کالایی که به من میدیم ممکنه اصلا بدردم نخوره
از طرفی دلیل اینکه گفتم تمرکز باشگاهتون روی کالا نباشه به این خاطر هست که کاربران در این صورت اصلا متوجه نمیشن که این باشگاه مشتریان شماست. چراکه الان خیلی از سرویس های عرضه کالای آنلاین از این روش برای افزایش فروش استفاده میکنند و باعث شده تا حدود زیادی اینکار یک امر طبیعی و یک وظیفه برای صاحبین کسب و کار های بزرگ تبدیل شود .
برای مثال یک خرید که از دیجیکالا یا نت برگ میکنید تا یک ماه آینده تو ایمیلتون انواع کد های تخفیف و پیشنهاد های ویژه براتون ارسال میشه.
راستی باشگاه مشتریان یکی از بهترین فضا هاست تا بتونید با استفاده از اون " جمع سپاری " یا " نوآوری باز " استفاده کنید
ئر اینجا کمی بیشتر در این مورد مطالعه بفرمایید
این فرآیند تاثیر فوق العاده ای در کاربران و همراهان کسب و کار شما داره
مرسی خوندم این موردی که گفتی رو اوکی آره به نظرم راهکار درستی رسید.
به نظر من برای محصولاتت مشتری پیدا نکن بلکه محصولی رو تولید کن که مشتری بخواد. همین. خودش میاد میخره ازت. میدونی چرا ما از گوگل استفاده می کنیم؟ چون محصولی رو طراحی کرده که ما بهش نیاز داریم، نه این که یه چیزی درست کنه بعدش به زور بخاد براش آدم پیدا کنه
در ضمن به نظر من به مشتری هات حتما بگو که چه کمکی از دستم بر میاد؟ و حتما هم کمکشون کن. ادم ها محبت و کمک را به خوبی درک می کنند و مطمئن باش دوستت خواهند داشت