از حسین عبده تبریزی شنیدم که میگفت توی وضع فعلی ایران حسابداری بهتری از مالیه. درحالیکه اونور رو میبینم، اوضاع کسایی که Finance کار میکنن خیلی بهتر از Accountantـهاست. چه وجه مالی، چه کار و اثری که روی محیط و اجتماع میگذارن. از آدم باهوش دیگهای هم حرف عجیبی شنیدم که ایران به الگوی توسعه و غیره نیاز نداره، به حسابدار و وکیل نیاز داره. حالا الگوی توسعه هم میخواهیم ولی چرا اوضاع حسابداری اینقدر بده؟ توی ایران رشتۀ مالی بهتره یا حسابداری؟
راستش من یه دختر خاله دارم که پارسال وکالت قبول شد و میخواست بره وکیل بشه ولی یه وکیل بهش گفته بود اگه میخوای یه کاری گیرت بیاد وکالت رو نرو و الان اصلا ایران به وکیل احتیاج نداره و فقط وقتت الکی میره…
این سوالتون یکم به این قضیه شبیه هست… اگه یک نفر بتونه با رشته ی مالی رشد کنه و مفید واقع بشه این بهتره و به عکس…اما درکل توی ایران شغل به سختی پیدا میشه و باید کلی دوندگی کرد تا یه شغل نسبتا خوب گیرت بیاد… این به این معنی نیست که شخصیت و روحیات فرد اصلا مهم نیست… شاید یک فرد اگه واقعا به یکی از این دو رشته علاقه داشته باشه میتونه توی ایران موفق بشه
در ایران حسابداری به مراتب شناختهشدهتر از مدیریت مالی است. فرصتهای شغلی حسابداری هم بسیار بیشتر. در کشور ما مدیریت مالی چندان جا نیفتاده. در اکثر مواقع یک حسابدار میتونه کار مدیر مالی رو هم انجام بده.
محتوای هردو رشته در خارج از کشور با چیزی که در کشور ما تدریس میشه تفاوت دارند. به همین دلیل نمیشه مدیریت مالی در ایران با فرضا ایالات متحده رو مقایسه کرد.
اینکه فقط به حسابدار و وکیل نیاز داشته باشیم برای توسعه و ول به سمت هدفی نامشخص سیر کنیم رو چندان جالب نمیدونم. همین ایده قبلا این بود که ما نیاز به مهندس داریم تا صنعت داشته باشیم به همین علت به گواه برخی آمارها جز 5کشور اول جهان در تعداد فارغالحتصیل مهندسی هستیم ولیکن صنعت ما خیلی جهش نکرده.