من الان روی بام روبروی صورت گرفته ماه زیرش مریخ سرخ فام. ماه داره کم کم رو سیاه میشه.
حال شما و ماهتون چطوره؟
سایه زمین برروی ماه! آغاز گرفت ماه در محل رصدخانه سازمان فضایی ایران
منبع:
@iotame
من الان روی بام روبروی صورت گرفته ماه زیرش مریخ سرخ فام. ماه داره کم کم رو سیاه میشه.
حال شما و ماهتون چطوره؟
منم ماه را به تماشا نشستم. بسیار زیبا… اولین باره ماه گرفتگی به این زیبایی می بینم…
من هم لحظه گرفتگی کامل رو نگاه کردم. کمی غمانگیره که اونقدر آلودگی نور شهری بالاست که هیچ حسی از بودن یا نبودن ماه در آسمان در آدمها ایجاد نمیشه.
من برام جالبه که بشر بدون اینکه از بیرون به کل فضا مشرف باشه، اینطور دقیق تونسته طی سالها از اسرار طبیعت سر دربیاره که علاوه بر توجیه، قادر به پیشبینی پدیدهها هم هست.
جذابیتی برام نداره. یه پدیده طبیعیه که کم اتفاق می افته.دیدنش برام هیجانی نداره…
با همین آلودگی هم ماه، گاهی حتی اوایل ماه که هلال بسیار باریکِ در حال غروبه، یا اول طلوعش دم غروب که گاهی درشت و گرده، تو شهر پیداست، ولی غم انگیزتره اینه که کماند آدمای سر به هوایی که نگاهش کنن.
منظورتون از طبیعی، عادیه؟ یا از جنس طبیعت بودن؟
ماهگرفتگی و خورشیدگرفتگی نقش بسیار مهمی در تدوین و آزمون نظریههای علمی داشته.
مریخ در نورانیترین حالت خودش قرار داشت. خیلی جالب بود، شدت به نسبت بالا هم داشت، بخصوص وقتی ماهگرفتگی کامل شد این بیشتر به چشم میومد.
البته ماه گرفتگی هنوز کامل نشده، چون تازه فاز قرار گرفتن در سایه کامل شروع شده تا حالا ماه در نیمسایه قرار داشت، الانم که کلن رفت زیر ابرا
پدیده طبیعی. یعنی پدیده ای که در طبیعت اتفاق می افتد.اشاره کرده ام که کم اتفاق می افته بنابر این منظورم عادی نبوده.
خوب همین طبیعت و شناختش اعجاب (هیجان) آوره، من جایی خونده بودم که نیوتون 20 سال از عمرش رو صرف بررسی حرکت ماه به دور زمین کرده تا تونسته قوانین گرانش رو فرمولبندی کنه، چیزی که در داستانها به اتفاق برخورد سیب به سرش ربط داده میشه.
خوش به حالتون برق دارید
اینکه دادههای این پدیدهها در طول قرنها از طریق داستانها یا روشهای مدونتر گردآوری میشده تا راهی برای پیشبینی و درک این پدیده به بیارن، شگفتآوره. کاری که نیوتن کرد مطالعه دادهها و نتایج تجربی کسانی مثل تیکو براهه و کپرنیک بود. در واقع علم مدرن از همین داستانها شروع شد.
برادر دیگر اگر ما برق نداشتیم که می بایست جسدمان را از خانه می کشیدید بیرون… فکرش را بکنید الان در شب از در و دیوار گرما می بارد.
برق نباشه، آب چارَست، آب نباشه چی، کاری میشه کرد؟
عنایت می فرمایید که برای ما بی برقی یعنی بی آبی. چون اگر برق برود دستگاه پمپ آب از کار می افتد و آب قطره قطره از لوله جاری می شود. از سوی دیگر دستگاه تصفیه آب هم از کار می افتد چون نه آب وارد آن می شود و نه برق آن را بکار می اندازد…
ما طبقه چهارمیم برق میره آبم نداریم
امروز شما، فردا ما، پس فردا همه …
کسی هم حرفی نخواهد زد
خیلی جالب بود. جالب تر اینکه وقتی ماه به طور کامل گرفت و تاریکی همه جا رو فرا گرفت تازه فهمیدم ماه چه نوری داره و چقد وجودش توی آسمون مهمه. ما همیشه خورشید رو منبع نور و روشنی میدونیم ولی واقعا ماه نور مهتابی زیبایی داره که شبای تارمون رو روشن میکنه.
خیلی دوست داشتم منم فیزیک خونده بودم، احساس میکنم علم فیزیک خیلی خوب وجود خدا رو اثبات میکنه و کمک میکنه انسان بهتر خدارو بشناسه.
خوش به حالتون فیزیکی ها…