حس بویایی چطور کار میکنه؟

بو چطور تولید میشه؟ چطور حس میشه؟
آیا مثل رنگ های اصلی، بو های اصلی هم داریم که بشه از ترکیبشون همه بو ها رو درست کرد؟

5 پسندیده

در سقف حفره ی بینی گیرنده های عصبی(دندریت نورون ها)وجود دارن که در راس آن ها مژه ها(یا مو مانند ها)یی قرار گرفته،بو ها که درواقع به صورت مولکولی در هوا پخش شده اند با رسیدن به این مژه ها در نهایت باعث ایجاد پیامی عصبی خواهند شد که این پیام به قسمت هایی به خصوص در مغز(لوب بویایی)خواهند رسید و مغز اطلاعات ناشی از بوهای مختلف را پردازش خواهد کرد و ما متوجه ی بویی خواص خواهیم شد.
البته توضیحات مفصل تری هم وجود دارند اما به طور کلی این اتفاقی ست که در بینی رخ می دهد.

شما را به این مطلب ارجاع می دهم.

4 پسندیده

خواهش میکنم این توضیحات مفصل تر رو هم بهم معرفی کنی اگر کتاب یا مقاله خاصی هست

1 پسندیده

اینجا نوشته که ده تا بوی اصلی وجود داره ولی توی ویکیپدیا هفت تا بوی اصلی نام میبره، بعضی جاها هم نُه تا!!
این تفاوتا دلیلش چیه؟ ایده ای ندارین؟

متاسفانه مطالعه ای تا کنون در این زمینه نداشته ام اما چون اصولا به مطالب ویکیپدیایی که غالبا منابعی نامشخص یا نامعتبر دارند،اعتقادی ندارم به نظرم ترجیح با مطلب خبرگزاری مذکور است.
البته همانطور که می دانید در علوم تجربی به خصوص در زیست شناسی همه چیز قطعی و اثبات شده نیست،اثبات مربوط به ریاضیات است و در زیست ممکن است هر چیزی رخ دهد و استثا های زیادی هم وجود دارند.
در ضمن آنطور که من برداشت کردم همه ی این دسته بندی ها برای ساده شدن کارِ دانشمندان است و یقینا در این میان تفاوت هایی بین کارِ گروه های مختلف وجود دارد.

1 پسندیده