مثلا ضریب شکست، پراکندگی و …، برای کروماتین ، غشا و … اندازه گیری شده؟
این مطالعه می تونه به درد بخور باشه اصلا؟
اطلاعاتی که خواص اپتیکی در مورد مواد غیر زیستی به مردم میده چه چیزایی هست؟ این جو اطلاعات رو از خواص اپتیکی مواد زیستی هم میشه بیرون کشید؟
اگر که رفتار مواد در برابر نور هست، در مورد مواد غیر زیستی اساسا به همین درد میخوره که بفهمید اگر که ماده ای نور بهش بتابه جه پاسخ نوری دریافت میکنید. از این پاسخ در کاربردهای مختلف میشه استفاده کرد. منظور از مواد زیستی تا حدی گنگ به نظر میاد، چون بعید میدونم ماده زیستی از منظر اپتیکی خاصیت عجیبی داشته باشه که بخواد اون رو متمایز کنه. مگر اینکه فعال بودن در اثر تابش واین حرکتها رو به حساب بیارید.
درسته حق با شماست عبارت مواد زیستی گنگ هست و اگه بخوام دقیق تر بگم انواع و اقسامی از مواد رو در بر می گیره، از انواع پلیمرها تا کلویید و غشا و … که شاید برای هر کدوم از اینها باید این سوال رو به صورت جداگانه پرسید.
#پیشینه سوال
به یه دسته مواد برخوردم به اسم mechanical metamaterial
که به نظر می رسه با این مواد می شه یک سری ویژگی های مواد زیستی رو به صورت مصنوعی بازسازی کرد. یک سری از این مواد خواص اپتیکی جالبی هم گویا دارند. حالا سوالی که به ذهنم رسید این بود که آیا خواص اپتیکی مواد زیستی واقعی که در طبیعت یافت میشه مطالعه شده و آیا میشه چنین مطالعه ای رو قیاس کرد با اونچه که مثلا در مورد جامدات دو ضریب شکستی انجام شد و باعث شد مردم متوجه ساختار داخلی اون دسته از مواد بشن؟ یا این قیاس چیز دور از ذهنی هست؟…
مفید بودن این مسائل قطعا هست. مثلا همون مثالی که در مورد فهمیدن ساختارها از داده های اپتیکی گفتید یکی از مسائل مهمه توی این حوزه به شمار میره.