بارها به دلایل مختلف مطالب گوناگون را در لب تابم (یا گوشی )دانلود و ذخیره کردم به بهانه مفید بودن یا بعدن مراجعه کردن، اما اغلب به کار نیومدن. و فقط فضا اشغال کردن، چه طور تشخیص بدیم یا چکار کنیم که در این زمینه حجم سیستم ها و وقت خودمون تلف نشه؟
این وسواس خیلی عمومی هست که بویژه در جائی مثل ایران که حجم اینترنت و دسترسی به اون قابل اتکا نیست، خیلی رواج داره. به نظرم اولین کار تغییر عادت هست. هرچیزی که در دسترس هست رو دانلود نکنید، در عوض آدرس اون رو بوکمارک کنید با توضیح مناسب، این میتونه کمک کنه برای مراجعه بعدی. معمولا اگر زمان طولانی به سراغ فایلی نرفتیم، معنی اون اینه که بعدا هم نخواهیم رفت و در زمان های مشخص، این اطلاعات بهتره حذف بشه.
مشکل مهم دیگه اینه که اگر حجم و تعداد این فایلها زیاد بشه، دلیل دانلودشون هم به تدریج از ذهن پاک میشه و حتی اگه سراغشون برید باید کلی فکر کنید که چرا این مطلب اینجاست.
من پیشتر چنین مشکلی با حجم کاغذهای پرینت شده م داشتم! پرینت در دانشگاه در دسترس و مجانی بود و هر چیزی که میخواستم بخونم پرینت میگرفتم.
چند بار که مجبور شدم جام رو عوض کنم و کلی بارِ کاغذ داشتم؛ و یا چند بار که جای فیزیکی برای نگه داری صفحات پرینت شده کم آوردم عادتم رو تغییر دادم.
برا این مورد، کاری که میکنم اینه که مطالبی که جذاب تر هستن و فکر میکنم لازمه توش دقیق شم، در یه tab در موزیلا باز میذارم و معمولا هر هفته tabهایی که دیگه بهشون برنگشتم رو میبندم! و اونایی که جذاب تر بودن و برگشتم رو بوکمارک میکنم. اگه فایل ویدیویی یا موسیقی هست که خیلی باهاش حال کردم دانلود میکنم.
برای مطالبی از جنس فایل pdf هم یه پوشهی چرکنویس روی دسکتاپم دارم که هر چی فکر میکنم جذابه میذارم توش. اگه به فایلی در این پوشه دوباره برگشتم، و اهمیت داشت واقعا، از این پوشه منتقلش میکنم. وگرنه ماهی یه بار این پوشه رو پاک میکنم.
من برای این موارد همه را در گوگل درایو میذارم هر وقت لازم بشه میرم سراغش OneNote هم امکان خوبی هست
من خودم این مشکل رو هم روی گوشیم هم روی کامپیوترم دارم راه حلش رو پاک کردن یا دانلود نکردن نمیبینم برعکس فکر میکنم که باید گوشیم حداقل ۲۵۶ Gb و کامپیوترم ۲ Tb باشه تا تازه به اندازه ای که میخوام فضا داشته باشم
فضای کم قابل مدیریت کردن نیست