به نظرم کلا اصرار نداشته باشید بچه ۹، ۱۰ ساله برنامهنویسی یاد بگیره. تو این سن بیشتر باید بازی کنه وقت برای برنامهنویسی زیاده. یه سری چیزهایی رو نشون بدید و ببینید علاقهمند میشه یا نه.
الگوریتمهای ساده میتونه نقطه شروع خوبی باشه. نمیدونم تا چه حد در سطح این سن هست ولی این به نظرم میرسه.
اگر هنوز بلد نیست با مفهوم ب.م.م و ک.م.م شروع کنید. مثلا دو چرخدنده یکی با ۱۰ دندانه و یکی با ۱۵ دندانه هست. هر کدوم چند دور باید بزنن تا دندانههایی که اول کنار هم بودن دوباره کنار هم قرار بگیرن. اگر بتونید با خودتون چندتا چرخدنده ببرید میتونه خیلی بهتر باشه.
بعد ازش بخواهید ببینه میتونه یه الگوی کلی برای هر تعداد دندانه پیدا کنه. تا جلسه بعد وقت زیادی بدید.
اگر هنوز جواب رو پیدا نکرده بود و علاقهمند بود راهش رو بگید.
میشه البته سراغ مسائل سادهتر هم رفت مثل پیدا کردن بیشینه سه عدد.
پیادهسازی اینا در کامپیوتر کمی دانش زبان انگلیسی هم میخواهد و ممکنه زود باشه.
پینوشت: برنامهنویسی انتزاعیتر از نجومه و شبیه ریاضی هست و میتونه آموزشش سختتر باشه.
با شما موافقم. واقعیت، چیزی که باعث شد خودمم دنبال نقشه راه باشم این بود که به نظرم برنامه نویسی به معنای اون چیزی که تو ذهن ما هست و کد نویسی برای این سن سنگین و ممکنه نهایت به زده شدن منجر بشه.
به همین خاطر دنبال اینم که ببینم تو دنیا چکار می کنن.
این بچه گویا سرش خیلی تو گوشی و کامپیوتر هست و ابراز علاقه کرده به این وادی و مادر ایشون میخواد حالا که این وقت رو میذاره، هدایت کنه به مسیر درستش و خب چون تجربه خوبی از آموزش نجوم داشتن از من درخواست کردن.
باید بیشتر بگردم. اما تا حالا دو تا مورد یافتم. یه نمونه استفاده از برنامه اسکرچ هست و مورد بعد هم که شما گفتین یاد دادن الگوریتم از طریق بازی و پیدا کردن روابط.
چه فرصت خوبی! با روبین میتونه حین بازی کردن، تفکر الگوریتمی رو یاد بگیره:
اگه سوالیام در مورد روبین داشتین بپرسین حتما.
به نظرم زمان یادگیری خیلی چیزا برای بچههای نسل جدید میتونه خیلی زودتر از بچههای نسل ما باشه، با توجه به هوش و ارتباط نزدیکی که از بچگی با تکنولوژی برقرار میکنن.
موفق باشی @najme
منم میگم قبلش یا همزمان با برنامه نویسی با کتاب علوم رایانه بدون رایانه پیش برید، فعلا فقط دو سه صفحه اولش رو خوندم جالبه، شروعش میاد با کارت بازی به بچه یاد بده کامپیوتر چطور فقط صفر و یک کار میکنه.
بچهها از چه سنی و چه مدلی ازش استفاده کنن، کمک بزرگترها رو لازم ندارم احتمالا.
خیلی سخته مدیریت هیجان بچهها تو سن پایین، خواهر من خیلی سعی کرده برای بچههای ۷ ساله و ۴ سالهاش دستگاه اختصاصی نگیره ولی تو ارتباطات فامیلی و الگوپذیریهای بچهها مدیریت این مسأله واقعا سخته. پیشنهادم اینه بحث زير رو بخونيد و اگه مايل بوديد اونجا ادامه بديم:
سلام
با توجه به تجربهی خودم با یه مثال جواب میدم.
فرض کنید قراره به یک ربات اموزش بدین که چایی براتون درست کنه و بعبارتی اونو برنامهریزی کنیم.
مراحل به صورت زیر خواهد بود.
۱- ایا کتری اب داره؟ اگر داره برو ۳ وگرنه برو ۲
۲- داخل کتری به اندازهی کافی آب بریز
۳- کتری رو روی اجاق قرار بده و اجاق رو روشن کن
۴- ایا اب جوش اومده برو ۵ وگرنه صبر کن
۵- چایی دم کن
۶- تمام
گرچه این مثال خیلی دمدستی است اما یادمه این مدل تفکر الگوریتمی یا سیستمی کمک کننده بود در یادگیری برنامهنویسی، البته برای خودم
در ادامه باید بگم برای برنامه نویس شدن باید بتونیم الگوریتم رو با یک زبان برنامه نویسی پیاده سازی کنیم.
زبانهای مفسری یا کامپایلری داریم. شاید الان پایتون زبان همه پسند ساده ای باشه.
در کنار زبان، دانش سیستم عامل و اینکه معماری سیستم چیست به ما کمک میکنه که بتونیم برنامه نویس خوبی بشیم. یکم بحث در این قسمت تخصصی میشه. اما علاوه بر دانش معماری سیستمهای کامپیوتری نیاز به تمرین زیاد برای یک برنامه نویس خوب شدن است.
نکته توانمندی حل مسائل کامپیوتری رو با کتابهای ساختمان داده و طراحی الگوریتم میتونید ارتقا بدین.
ببخشید که دیر جواب میدم، بازهی سنی که در حال حاضر میتونن استفاده کنن ۸ تا ۱۵ ساله.
بعد از خرید روبین آموزشهایی در اختیارشون قرار میگیره که خود بچهها میتونن ازش استفاده کنن. اینا رو به نقل از علی سلیمی، مدیر فنی تیم روبین گفتم.
یه استارتاپ در آمریکا هست اسمش رو فراموش کردم اما با گیمیفیکیشن و درگ اند دراپ برنامه نویسی رو یاد میده تا سن ۹ سال بعدش تا ۱۲ سال کد رو به روش های متناسب با سن کودک آموزش میده و هزینه دوره اش هم کم نیست پول خوبی میگیرن اما بعد از پایان دوره بچه شی گرایی و جاوااسکریپت رو فرا گرفته و با استاندارد های آمریکا میتونه دولوپ یا پروگرمینگ کنه
شرمنده همه اصطلاحات رو فارسی نوشتم به خودم بر خورد اما خب چاره چیه