دستورات پزشکان طب نوین برای درمان فشار خون بالا و… حذف یا تعدیل نمک در غذا هست. با ذائقه افراد چه میشه کرد؟
به طب نوین میشه در این خصوص اطمینان کرد؟
من از بچهگی غذای بینمک خوردم!
یادمه حتی وقتی برایم روی خیار نمک میزدند، میگفتم بد مزه شده!!
اگر خانوادهها نمک را کم کنند، کم کم شاهدِ حذفِ کامل فشار خون بالا خواهیم بود، طوریکه حتی نسل بعد علاقهی زیادی به استفاده از آنرا نداشته باشند.
بنظرِ من نمک بجای اینکه در غذا زده شود، باید بر سر سفره باشد، تا قبل از غذا کمی از نمک را با انگشت بخوریم، و بعد سراغ سرو برویم.
علتِ خوردنِ نمک قبل از غذا (اگه حوصله داشتید بخونید)
«دکتر تومانیانس» در این کتاب فواید مصرف نمک پیش از غذا را اینگونه بیان کرده است:
-
بنابر یافتههای علوم پزشکی، دهان محل تجمع انواع میکروبها است که بر اثر استعمال نمک پیش از غذا، آنها برطرف میشوند.
-
آب دهان (بزاق) از چشمههایی بهنام غدد بزاقی جاری میشوند که هرچه با غذا مخلوط شوند، غذا زودتر از گلو پایین میرود و زودتر هضم میشود؛ ورود نمک در دهان، غدههای اطراف دهان را تحریک میکند و به ترشح آنها سرعت میبخشد، از این رو، غذا را زودتر هضم میکند و برای فرو بردن حاضر میسازد.
-
زمانی که نمک وارد معده خالی از غذا میشود، غده معده را تحریک میکند و ترشحات زیادتری به وجود میآورد؛ پس «اسفیورت» نمک سبب زود فرو بردن و زود هضم شدن غذا میشود.
-
از آنجا که نمک پیش از غذا تحریککننده غدههای هاضمه است، بر اثر تحریک آنها، انسان میل به غذا خوردن مییابد بنابراین، نمک سبب زیاد شدن اشتها میشود.
-
چنانچه مواد شیمیایی، بیش از اندازه معمول در معده ترشح شود، موجب سوءهاضمه میشود و نمک پیش از غذا، بهدلیل دارا بودن اثر اسیدی، آن را خنثی و بیاثر و سوءهاضمه را برطرف میکند.
-
در بدن و خون و ساختمان جسم مقدار معینی نمک وجود دارد که اگر این مقدار کاهش یابد، موجب امراض مختلفی در اعضاء بدن میشود اما وقتی نمک پیش از غذا وارد معده شود، مقدار مورد نیاز را برای کمبود خود نگه میدارد و در حقیقت، مقدار از دست رفته را جبران میکند.
-
بدن انسان بهمنظور برطرف کردن نمک، به آب نیاز دارد و استعمال نمک، پیش از غذا و نوشیدن آب، سبب افزایش «ادرار» و شستوشوی کلیه و مثانه با آب نمک میشود.
-
بر اثر نمک خوردن، مقداری از آب بدن از روزنههای پوست بیرون میآید و به این ترتیب، سوراخهای تنفسی پوستی، پاک و پاکیزه میشوند.
-
خوردن نمک پس از صرف غذا نیز، غدد بزاقی را تحریک میکند و باعث زیاد شدن آب دهان میشود بنابراین، انسان ناگزیر به فرو بردن یا بیرون کردن آن از دهان میشود که در هر دو صورت، چربی یا غذای باقیمانده در دهان و بین دندان بههمراه آب دهان برطرف میشود.
-
اگر انسان غذایی بخورد که نمک آن کم باشد یا در معده ترشحات مواد نمکی نباشد، غذا دیرتر هضم میشود و این، سبب بروز سوء هاضمه میشود؛ خوردن نمک، پیش از غذا، این آسیب را برطرف میکند.
البته در خاتمه تذکر این نکته ضروری است که «نمک طعام طبیعی» چنین خواصی دارد و نه نمک شیمیایی یددار.
با خوردن نمک پیش و پس از غذا بصورت کم موافقم اما نمک پاشیدن به غذا یا برخی میوه ها هم در صورت نداشتن فشار خون و تشدید بیماری به اندازه کم میتونه حتی خوب باشه .
مصرف نمک باید به اندازه باشه نه کم و نه زیاد. مصرف به اندازه کاملا به سطح فعالیت ومحیط زندگی هر فردی مرتبطه و به نظرم نمیشه نسخه واحدی برای همه تجویز کرد. البته که برای عموم افراد جامعه که سطح فعالیت زیادی ندارند.و معمولا بیشتر در محیط بسته کار یا زندگی میکنند، توصیه به کم کردن مصرف نمک ه ولی برای کشاورز، کارگر و ورزشکاران مخصوصا کسانی که در محیط های گرم و شرجی فعالیت میکنند، مصرف بیشتر از حد نرمال نمک توصیه بشه