چهارشنبه سوری یه روزه، یه ماهه که الان توی تهران بچه ها ترقه میزنند و خیلی جاها هوای بدی داره
حتی اگه مردم می خوان ترقه بزنن، نمیشه محدودش کنند به یه روز چهارشنبه سوری؟
به نظرم واقعا یه جاهایی دیگه رسما رو حقوق شهروندی هم پا میذاریم.
در چند روز اخیر کمپین هایی رو دیدم که مردم راه انداختن که چهارشنبه سوری متمدنانه تر برگزار بشه. مثل آتیش درست کردن و دور هم بودن و قصه و خوش گذرونی.
زنجان بودم فکر می کردم جنگ جهانی سوم شده از بس که همه جا در حال انفجار بود.
#به اشتراک گذاری تجربه
چرا بچه ها از ترقه زدن لذت می برن؟ به خاطر صداش؟ هیجانش؟ این که محدود به روزهای خاصی میشه و تکرارش در روزهای دیگه از طرف پدر مادرها ممنوع میشه؟ چون نمیدونن که کارهای دیگه ای هم میشه کرد؟ یا چی؟
یه دلیل تحریک کننده میتونه خیلی ساده در دسترس قرار گرفتن ترقه و ابزارآلات چهارشنبه سوری از یه ماه قبل در مغازه ها باشه.
#تجربه
تا اونجا که من مطالعه کردم یکی از دلایل عمده این قضیه : عدم تخلیه صحیح هیجان هست. یعنی چون هیجان به صورت تدریجی و معقول تخلیه نمیشه شاهد این قضایا هستیم. هر ادمی به چالش و هیجان نیاز داره. گم شدن شادی از زندگی ما ایرانی ها خیلی این روزا توجهم رو به خودش جلب کرده. یه سیلی میاد و بعضی نکات مثبت گذشته ما رو با خودش میبره و چیزی به عنوان جایگزین نمیذاره متاسفانه. ملت بی حال…
نیاز این روزهای ما: نشاط اجتماعی و شادی های جمعی
نشاط اجتماعی
ایده پردازی
عرضه مقدم تره یا تقاضا؟
اگه عرضه کم بشه اما تقاضا زیاد باشه چی میشه ؟
@lolmol @Faezeh.T
در اقتصاد بازار آزاد که تعداد زیادی فروشنده و تعداد زیادی مصرف کننده (بدون وجود سقف و کف قیمت) وجود دارند اگه عرضه کم بشه و تقاضا بره بالا، قیمت محصول هم بالا میره. البته در مورد مایحتاج ضروری جامعه معمولا این اتفاق میافته که هر چی قیمت بره بالا همچنان تقاضای اون کالا حفظ میشه. اما در یک بازار تک قطبی (مثل بازار خودرو ایران) چون خودروهای خارجی به دلیل تعرفه بالای واردات خیلی قدرت رقابت با خودروهای داخلی ندارند مردم معمولا هر چه قیمت بره بالا همچنان یک یا دو گزینه برای خرید، بیشتر ندارند. البته مورد اخیر هماهنگی مردم در نخریدن خودرو نو از تولیدکنندگان داخلی تا حدی استثنا بود که اون هم با یه مانوری که دولت و شرکت های خودروسازی انجام دادند (دادن تسهیلات خرید خودرو) شکسته شد.
ولی در مورد بازار محصولات طرقه ای، این قدر میزان عرضه زیاد هست که برای اکثر مواد آتیش بازی، قیمت معقولی وجود داره و افراد به راحتی می تونن اونها رو تهیه کنند.
اگه فقط صدای بمب هست که حس خوشایندی میده چرا به جاش چیزی بادکنک نترکونیم؟ یادمه تو سلف گاهی پلاستیک قاشق و چنگالا رو میترکوندم خیلی خوشایند بود
یادمه یه جشن اتیش بازی رفتم که خیلی شبیه چهارشنبه سوری ما بود با این تفاوت که کسی ترقه و بمب و نارنجک و مسلسل نمیزد و شهرداری مسیول برگزاری همه اینا بود خوبیش این بود که ۱. خیلی زیبا و هنرمندانه بود ۲. کاملا کنترل شده بود ۳. یه ماه قبل و یه ماه بعد نداشت همون چند ساعت بود. این جشن سالی سه بار برگزار میشه در هایدلبرگ.
مواد اتیش بازی رو از چه ترکیباتی میشه ساخت که همین طرحهای زیبا رو تو اسمون تولید کنن ولی دود نداشته باشن؟
شاید به قول فایضه بهتر باشه شهرداری ها جاهایی رو مشخص کنن و جشن و سر و صدا و ترقه بازی مختص اونجا باشه و بیرون از اونجا ممنوع باشه که مزاحمتی هم برای کسی پیش نیاد… تازه کلی میشه تو همچین مکان هایی با برنامه ریزی دقیق تر مردم رو با روش های دیگه ابراز هیجان آشنا کرد (برگزاری مسابقه). من که خودم همراه خانواده میریم حیاط خونه و چوب هایی که از درختای حیاط قطع کردیم رو آتیش میزنیم و چایی و تنقلات و پرش از روی آتیش و بی سر و صدای ترقه… خیلیم خوش میگذره. هرچند خودم تمایل بیشتری دارم که اگر امکان بی خطرش باشه برم با مردم شادی کنیم همگی اما فعلا به خطر و خط خطی شدن اعصاب مبارکمون نمی ارزه.