وقتی دور و برت پر از تبلیغاته،بهترین انتخاب کدومه؟

سوال جالب برای مشتری و مسئله‌ی مهمی رو برای کسب و کارها مطرح کردین؛ مخصوصا این مسئله باید برای کسب و کارهای امروزی مهم باشه، تعداد انتخاب‌ها اونقدر زیاده که اگه کسب و کاری به درستی کارش رو تبلیغ نکنه، حتی با وجود کیفیت کار، ممکنه با شکست مواجه بشه.

رفتار غالب مشتری چیه؟ مشتری‌ها و مخاطب‌ها به کدوم محصول یا خدمت بیشتر و بهتر اعتماد می‌کنن؟ چطور میشه تبلیغی اثربخش داشت؟

برای این سوال، دو پاسخ به ذهنم میرسه که از مطالعه‌ درباره‌ی کاربرهای نوآوری باز و همین طور بعضی مشاهداتم از کسب و کارهای انگلیسی زبان میاد:

  1. مشتری در وهله‌ی اول به تبلیغی اعتماد میکنه، که به مبلغش اعتماد داره! یعنی تبلیغ دهان به دهان، و یا مرور و پیشنهاد مشتری‌های سابق؛ مثل سیستم ثبت نظر مشتری در دیجی‌کالا. پس کسب و کارهایی موفق‌ترن که بتونن مخاطب و مشتری‌شون رو به شوق بیارن تا درباره‌شون صحبت کنن.

    این شوق آوری ممکنه از طرق مختلف رخ بده، مثلا:

    • خدمت باحال و خاص یکی از روش‌هایی هست که مخاطب رو سر ذوق میاره تا درباره اون خدمت صحبت کنه. مثال ساده‌ش این تجربه‌ي شخصی درباره مطالعه کتاب‌های نشر آریانا و نشر پینگونیو هست.

    • جمع‌سپاری،‌ هم‌آفرینی و یا بعضی کمپین‌های حل مسئله هست که کسب و کارهای زیادی خارج از ایران در حال استفاده ازش هستن. مثلا وقتی لگو ایده‌ی محصول رسمی بعدیش رو به جمع میسپره، عملا کاری میکنه که جمع به شکل خودجوش در حال فکر و صحبت راجع به نیاز بعدی لگو و سرگرمی بعدی خودشون باشن.

  2. مشتری به تبلیغی اعتماد میکنه که بهش اطلاعات مفید بده و باعث ارتقای سواد یا مهارتی در مشتری بشه. مثلا تبلیغی از آموزش IELTS رو تصور کنین که با محتوای آموزشی در همین حوزه همراه شده؛ یه ویدیوی آموزش Speaking که رایگان و باکیفیت هست، و به مخاطب کمک میکنه در وهله اول در عمل کیفیت خدمت رو تجربه کنه و بعد در صورت تمایل در کلاس‌های آموزشی ثبت نام کنه.

    این سبک از تبلیغات، یعنی تبلیغ به کمک آموزش، در خارج از ایران باب هست و متاسفانه چون صنعت آموزش یکی از درآمدزاترین صنایع هست، کمتر کسی داخل ایران از آموزش رایگان به دید ابزار تبلیغاتی بهره میبره. هر چند کانال‌های تلگرامی خوبی هم در این زمینه راه افتاده و نوید میده کسب و کارها داره میرن به سمت تبلیغ‌های هوشمندانه‌تر و اثربخش تر.

5 پسندیده