یکی از علت هایی که مردم از خودرو استفاده می کنن اینه که زودتر برسن!
مثلا من صبحایی که باید زودتر برسم ودیرمم شده گاهی شده که از ماشین شخصی استفاده کردم به جای حمل ونقل عمومی و یهو دیدم نه تنها زودتر نرسیدم دیرترم رسیدم به این دلیل که توی ترافیکی گیر کرده که خیلی ها با همین فکر از ماشین استفاده کردن!
من اسم اینو گذاشتم پارادوکس ماشین شخصی!
اگه موافقین که چنین پارادوکسی هست، چی کار کنیم که این پارادوکس رو تعداد بیشتری از مردم ببینن؟ و راهکارتون برای حلش چیه؟
به نظر من این پارادوکست بیشتر تو حالتایی به وجود میاد که آدم باید در لحظه انتخاب کنه که چجوری مسیرش رو طی کنه و خیلی خیلی به حضور ذهن آدم و هوش هیجانی بستگی داره. حضور ذهن میگم واسه اینکه طرف قبل از اینکه راه بیوفته تو خیابونا بیاد مسیر رو بیاره تو ذهنش و بسنجه که تو ساعات مختلف با چه ترافیکی مواجه میشه و هوش هیجانیش بهش کمک میکنه که وقتی که عجله و استرس دیر کردن داره انتخاب کنه.
حالا به فرض هم که این پارادوکس باعث بشه افراد ماشین شخصیشون رو انتخاب نکنن و کم کم خیابونا خلوت بشه!!! خوب حالا یه عالمه خیابون خلوت داریم و وسایل حمل و نقل عمومی که وقتی عجله داری جوابگوی نیازت نیستن و این دوباره باعث میشه آدم ماشین شخصی انتخاب کنه و اینجاست که آدم دچار بن بست فلسفی میشه!!
یه سری قطب توی اینستاگرام درست شده شرو کردن فیلم فان ساختن. همین کلیپا میلیونی بازدید دارن. کافیه 5 تا فیلمشون اینو توش ضمیمه کنن. تمومه. نسل جدید قشنگ میره توی ذهنش
فکر کنم چون همین قطب ها میخوان معروف تر بشن. نیاز به جنبه های مفید بودن دارن. من چند تاییشونو دنبال میکنم. اغلب سطح فرهنگی زیادی هم ندارن اما نفوذشون با کلیپاشون خیلی زیاده و در کنارش نیاز به جلوه سازی دارند. هم مفته هم اینکه اثر گزاریشون بالاه. مهمترینشون مفت بودنشه چون برای همچین کارایی که ما داریم میکنیم نعمته
در ترافیک شدید من موافق هستم که هم مترو و هم موتر شخصی در گیر آن است، ولی من فکر میکنم که دلیل استفاده از موتر شخصی این است که مترو مسیر به مسیر مسافر پیاده میکند و مسافرین جدید بر میدارد به همین دلیل امکان دارد کمی دیرتر برسد ولی از ماشین شخصی که استفاده کنیم به هیچ مسیری توقف نمیکنیم به جز چراغ های ترافیکی که و مستقیم به طرف هدف حرکت میکنیم.
مشخصا مهمترین و اصلیترین دلیل استفاده از خودروهای شخصی همین است و گاهی اقدامی مثل افزایش قیمت سوخت این چنین افراد را به خشم میآورد (شروع تظاهرات جلیقه زردها) زیرا این مسئله هزینهای بر استفاده از خودروی شخصی است درحالی که با خودروهای شخصی زودتر به مقصد میرسند.
معتقدم برای شروع حل این پارادوکس که مطرح شده ، باید زمینهسازی کرد که مهمترین زمینهسازی ارتقای کیفی و کمی خدمات حمل و نقل عمومی است به گونهای که برای مردم ملموس باشد و اینطور نباشه که بین تبلیغات در خصوص خدمات حمل و نقل عمومی و واقعیت از نگاه مردم اختلاف وجود داشته باشه. وقتی مردم آشفتگی ، بینظمی و عدم دسترسی مناسب به وسایل حمل و نقل عمومی رو ببینند دیگه به هیچ طریقی نمیشه آنها را به عدم استفاده از خودروی شخصی قانع کرد چون کنار گذشتن خودروی شخصی رو یک ضرر می بینند .
بعد این زمینه سازی میشه خیلی تاثیرگذارتر و موثرتر تبلیغات و کمپینهای استفاده از حمل و نقل عمومی رو گسترش داد ، زمانی که مردم ضرر و هزینه اضافی رو در استفاده از خودرو ببینند که یکی از مصادیقش همین پارادوکس است.