چراغ‌های روشن مکان‌های عمومی

سلام
هر وقت میخوام از توالت کتابخونه یا خوابگاه بیام بیرون مردد می مونم که چراغ های اضافی رو خاموش کنم یا نه؟ خاموش و روشن کردن چراغ ها به دفعات باعث کوتاه شدن عمرشون نمیشه؟ هزینه مصرف برق اینجا بیشتره یا هزینه ای که برای ساخت و خرید یه لامپ مصرف میشه؟ هزینه خودکار کردن سیستم روشنایی انقد زیاده که اینجاها ازش استفاده نمیشه؟ تو این سیستم ها عمر لامپ با خاموش روشن شدن پایین نمیاد؟

چراغ های روشن مکان های عمومی

در ادامه ی روشن موندن چراغای برق در مکان های عمومی

در ادامه ی چرا این وقت روز این لامپها باید روشن باشند؟

در ادامه ی طراحی لامپ هوشمند

در ادامه ی آیا استفاده از لامپ های کم مصرف، بهترین گزینه هست؟

در ادامه یانرژی های پنهان موجود در سیستم های اطرافمان

3 پسندیده

توی تصویر لامپ های رشته ای هست که توی کشور ما کمتر از اونها استفاده میشه و بیشتر جای اون رو لامپ های کم مصرف CFL و LED گرفتند. اما خوب منظور شما احتمالا کاهش طول عمر لامپ های کم مصرف در نتیجه روشن و خاموش شدن هست.
اطلاعاتی که اینجا آوردم از دپارتمان انرژی آمریکا هست. این کاملا درسته که عمر یک لامپ (به استثنای لامپ های LED) با روشن و خاموش کردن کاهش پیدا می کنه.
لامپ های رشته ای و هالوژن از اونجا که اتلاف زیادی دارند هر زمان که ازشون استفاده نمی کنیم باید اونها رو خاموش کنیم.
اما در مورد لامپ های CFL (همون هایی که ما به عنوان کم مصرف می شناسیم) چون از لحاظ انرژی بهره وری بالایی دارند ظاهرا این قانون براشون وجود داره:
اگر کمتر از 15 دقیقه بیرون از اتاق خواهید بود آنرا روشن بگذارید.
اگر بیشتر از 15 دقیقه بیرون از اتاق خواهید بود آنرا خاموش کنید.
و در مورد لامپ های LED هم روشن و خاموش شدن بر عمر اونها تاثیری نمی گذاره.


می خواستم این رو هم اضافه کنم که قیمت سیستم رله+سنسورهای حرکت برای روشن و خاموش کردن کردن لامپ ها چندان زیاد نیست و اتفاقا برای جاهایی مثل سرویس های بهداشتی می تونه خیلی مفید باشه.

7 پسندیده

این مورد رو چطوری در یه مکان عمومی باید رصد کرد؟ یه جایی مثل سرویس بهداشتی های دانشگاه ها. چون من خودم می رفتم خاموش می کردم اما انگار کار درستی نیستی
مدارس راحت تره . چون زنگهای تفریح و کلاس مشخص هستن.

احتمالا وقتی فناوری های پردازش تصویر ارزانتر و در دسترس تر بشن این امکان فراهم میشه که میزان تردد و میانگین زمان حضور افراد در مکانها رو بررسی کرد و بر مبنای معادلات ریاضی یه الگو برای خاموش و یا روشن شدن لامپ ها، سیستم های گرمایشی و سرمایشی و … تعریف کرد و در حالت بهینه ورود اطلاعات به سیستم ، پردازش اطلاعات و تعریف الگوی فعالیت، به طور پیوسته انجام میشه!

این اتفاق الان در ماشین آلات افتاده، مثل خودرو های انژکتوری. کم کم ساختمان ها و بعد از اون شهر ها به ماشین آلات بزرگی تبدیل میشن که این روند های بهینه سازی در مواجهه انسان و محیط در اونها شکل میگیره.

3 پسندیده

در هایی که چشم الکترونیکی دارند یا پله برقی هایی که وقتی کسی سوارشون نیست سرعتشون کندتر میشه یا موارد مشابه، همه از تکنیک پردازش تصویر استفاده می کنند؟

@Faezeh.T
خیر…چشم الکترونیکی رو شاید یه نوع خیلی ابتدایی از پردازش تصویر بشه دونست اما پردازش تصویر دقیقا یعنی پردازش تصویر! یعنی ورودی سیستم یک فیلم ضبط شدست! مثل دوربین های اتوبان که میزان تردد خودرو ها سرعت اونا و … چک میکنه ، فقط با فیلم برداری از اتوبان! و یا آمار هایی که در شبکه های ورزشی مخصوصا برای فوتبال میدن که مثلا میانگین مسافتی که هر بازیکن دویده چقدره یا سرعت توپ چقدره و …
پله های برقی رو مستقیما اطلاعی ندارم اما تقریبا مطمئنم که بر مبنای باری(وزن سوار بر پله) که بر پله وارد میشه میزان آمپراژ در موتور ها بالا میره بعد اینجاست که یه سنسور وارد عمل میشه و سرعت رو تغییر میده…

1 پسندیده

@Faezeh.T @vahidaar
به نظرم با هزینه و پیچیدگی کمتر هم میشه مساله رو رفع کرد.
مجموعه رله و سنسور حرکت. اگر با قاعده بالا که میگه لامپ کم مصرف بیش از 15 دقیقه بدون استفاده روشن نمونه؛ موافق باشیم می تونیم رله رو طوری تنظیم کنیم که اگر سیگنالی از سنسور حرکت نگرفت بعد از 15 دقیقه خاموش بشه.
اگر هم روشنایی مون با لامپ های LED تامین میشه که این زمان رو می تونیم بسیار کوتاه تر کنیم.

6 پسندیده

درسته این راه حل مناسب و ارزانتریه! تکنولوژی های پیشرفته ای که هر روز معرفی میشن ذهن ما رو به پیچیده فکر کردن عادت داده.

1 پسندیده