به به عجب سوالی!
دست دوستمون درد نکنه که این سوال خوب رو پرسیدن . از تمام استاد دانشگاه هایی که نظر منو میخونن خواهش میکنم که نظرشون رو راجع به تجربه من بگن تا بتونم دیدگاهم رو راجع به این موضوع بهینه تر کنم .
این جوابی که دارید میخونید درد دل یه دانشجوی کامپیوتره که ترم 6 کارشناسی از دانشگاه انصراف داده ! چرا ؟ الان عرض میکنم خدمت شما .
من عاشق تحصیل و مطالعه هستم . با یه رتبه خوب دانشگاه قبول شدم و 2 ترم شاگرد اول بودم منتها از ترم 3 که بخاطر استعداد و علاقم تو برنامه نویسی جذب شرکت های کامپیوتری شدم و شروع کردم به خدمت به جامعه ! کمی اوضاع پیچیده تر شد … به مرور فهمیدم با وجود این که کار ما تماماً با کدهای برنامه نویسی و الگوریتم ها سر و کار داره و به صورتی تئوری میشه بخشی از اون رو یاد گرفت ، هیچ چیزیش با دروس دانشگاه هم خونی نداره!
شاید 4% مطالبی که تو دانشگاه یاد گرفتم تو کارم به دردم خورد ! سر فصل های دانشگاه خیلی خیلی قدیمی هستن و برای انجام کارهای فنی مهندسی به هیچ عنوان نمیشد ازشون استفاده کرد . علاوه بر اون شاید هر ترم نزدیک 8 واحد دروس تخصصی مثل فیزیک ، شیمی و ریاضی رو باید یاد میگرفتم که فقط وقتم رو طلف میکرد . وقتی که میتونستم صرف مطالعه منابع به روز و آموزش های زبان اصل سایت lynda بکنم و با اون آموزش ها بهترین سرویس ها رو برای هم وطنای خودم فراهم کنم . درد آور ترین چیز برای من این بود که وقتی با اساتیدم راجع به این موضوع که نمیتونم نقطه مشترکی بین کارم و دروس دانشگاه پیدا کنم صحبت میکردم اکثرا میگفتن برو درس رو حذف کن!
به نظر من تنها دلیلی که اساتید با کار مخالف هستن اینه که دانشگاه های ما اصلا به خاطر کار کردن و خدمت کردن دانشجو تربیت نمیکنن . متاسفانه دانشگاه های ما تبدیل شدن به یه محیط بسته که تو اون محیط بسته افراد به همدیگه رتبه میدن ( لیسانس ، دکتری ، استاد و …) و در عمل این رتبه ها تو محیط خارج از دانشگاه به هیچ دردی نمیخورن و هیچ گره ای از کار کسی باز نمیکنه . جالبه بدونید بعضی از اساتید دانشگاه به اسم مدرک دکتراشون پروژه قبول میکنن و در نهایت پروژه ها رو تو سایت های برون سپاری با یک سوم قیمت قرار میدن نه بخاطر این که وقت ندارن ، بخاطر این که بلد نیستن ! این کار با دلالی چه فرقی میکنه ؟ در کمال احترام بهتره اون مدرک دکترا رو به عنوان کاغذ باطله برای سبزی استفاده کرد وقتی فرد یه خروجی که مردم دارن ازش استفاده میکنن نداره ! ببخشید اگه صریح گفتم.
همین امروز که این مطلب رو دارم براتون مینویسم یکی از هم کلاسی های من که ورودی ما بود منو دعوت کرد رستوران که شیرینی گرفتن لیسانسش با معدل 18 رو به من بده . بخاطر موفقیت دوستم براش خیلی خیلی خوشحالم منتها سوالم واقعا اینه . این مدرک لیسانس معدل 18 کامپیوتر وقتی که دوستم بلد نیست حتی یه اپلیکیشن ساده برای موبایل طراحی کنه یا اصلا طراحی نرم افزار پیشکش . وقتی بلد نیست یه خطای ساده ویندوز رو عیب یابی کنه به چه دردی میخوره ؟!! قراره با این مدرک و علمی که 4 سال جوونیش رو گذاشته پاش و خدا میدونه چقدر بیت المال هزینه شده برای استهلاک ساختمون دانشگاه ، سلف ، پول استادا و هیات علمی و… شاید با همین پولا بشه در سال چند تا کارگاه تولیدی راه اندازی کرد و برای خیلی ها اشتغال ایجاد کرد.
و کلام آخر این که به طور کلی همونطور که تو دنیا هر چیزی یه متضادی داره مثل اسید و باز ، تاریکی و روشنی ، بتمن و جوکر و … دانشگاه رفتن هم یه متضاد برای کار کردنه و این میتونه قوی ترین دلیل باشه برای این که چرا اساتید مخالف هستن با کار.