چطور آب های مصرف شده در منزل رو برای ورود به فاضلاب یا استفاده مجدد تفکیک کنیم؟

مقایسه تفکیک پسماند و تفکیک آب مقایسه جالبی بود.
اتفاقا در مورد پسماند هر چه میزان اختلاط مواد بیشتر بشه ارزش اون پسماند کمتر میشه چون لازمه هزینه و انرژی بیشتری برای تفکیک و بازیافت اون صرف بشه. در مورد آب هم دقیقا همینطوره. خوبه که بدونید بین 6 تا 18 درصد مصرف انرژی یک شهر به آب مربوط میشه، یعنی استحصال، انتقال و تصفیه آب. و این مقدار رقم واقعا زیادی هست. گرچه سیستم فاضلاب یکپارچه شهری روشی برای نگه داشت منابع آب هست اما اختلاط آبی که برای شستشوی دست استفاده شده با فاضلاب حاصل از دستشویی به شدت ارزش اون آب نسبتا تمیز رو پایین میاره و هزینه و انرژی بسیار بیشتری باید صرف تصفیه اون بشه. به نظرم باید به فکر بهره برداری سیستماتیک از آب خاکستری داخل خونه باشیم.
اتفاقا در زمینه استفاده مجدد از آب حمام اختراعی توسط مهرداد محجوبی دانشمند ایرانی مقیم سوئد انجام شده که با عنوان shower of the future شناخته میشه و میزان بسیار زیادی از آب و انرژی رو صرفه جویی میکنه. مکانیزمش به این صورت هست که آب حمام در یک چرخه بسته به سرعت تصفیه میشه و در صورت لزوم آب تازه وارد چرخه آب حمام میشه.

7 پسندیده

وقتی تقریبا 90 درصد آب مصرفی تو بخش کشاورزی مصرف میشه و از این مقدار، قسمت خیلی بزرگیش (به لحاظ جهانی هم این هدر رفت بالا هست) به هدر میره، در این حالت، صرفه جویی آب مصرفی در بخش مصرف خانگی و شهری که سهم به نسبت کمتری نسبت به بخش کشاورزی داره، چه اهمیتی داره؟ چه راه هایی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی وجود داره؟ کدوم کشورا تونستن این قضیه رو بهتر مدیریت کنن؟ خصوصا کدوم کشورهای کم آب؟

5 پسندیده

خونه های امروز اکثرشون آپارتمانی هستن و نیاز زیادی به پسماند آب خودشون ندارن، و میشه پسماند آب های قابل بازیافتشون رو هدایت کرد برای مصارف کشاورزی.

مثلا چطوره خونه های جدیدی که ساخته میشن برن به این سمت که یه لوله کشی آب های خاکستری داشته باشن که این آب ها همه شون برن به سمت استخری برای استفاده ی کشاورزها و باغبون ها!

3 پسندیده

من از خروجی آب تصفیه کننده آب خانگی که به فاضلاب هدایت میشد، مجددا استفاده کردم.
البته بدون پمپ اضافی و در همون محل آشپزخانه. حالا از اون قسمت آب که تقریبا دو سوم از آب ورودی به دستگاه میشه برای شستشوی ظروف وغیره استفاده میکنیم. قبلا از اتلاف اون خیلی ناراحت بودم وذهنم رو مشغول کرده بود.
حالا دنبال اینم که از آب باران واگر بتونم آب آشپز خانه وهر جایی که بتونم برای فضای سبز وشستشوی ماشین و… استفاده کنم. یه سئوالی هم داشتم که منتظر جواب اهل فن هستم.

2 پسندیده

میشه یه عکس هم بذارید دوست دارم منم اجراش کنم.

2 پسندیده

یه ویدیوی خوب دیدم برای راه اندازی سیستم بازیافت آب مصرف شده در حمام و همین طور ماشین لباس شویی توسط خود فرد (از تیپ کارهای دستی یا مهندسی های خودت انجام بده):

تنها چیزهایی که لازم داشت دو تا شلنگ بود و یه پمپ کوچک و به راحتی قابل انجام هست در خونه های خودمون.

روش دیگری هم در لینک زیر توضیح داده و نیاز به کمی مهندسی داره و به کمک یه لوله کشی آب حمام رو به مخزنی برای استفاده ی مجدد هدایت میکنن:

2 پسندیده

فکر کنم سخت‌ترین قسمت کار اینه که مواد شیمیایی رو از آب حمام یا خروجی لباس‌شویی جدا کنیم. متوجه نمی‌شم که در این ویدیو چه‌طوری این کار رو می‌کنه؟

یک سیستم تصفیه پیشرفته هم لازمه که بتونه مواد شیمیایی مختلف (شامپو، پودر ماشین و صابون) را از آب جدا کنه.

2 پسندیده

فسفر و نیتروژن موجود در مواد شوینده برای خاک خوبن و حتی خیلی کودها حاوی همین موادن. البته چون آب خاکستری خاصیت آلکالینی داره (بازی هست) برای گیاه های اسیددوست خوب نیست، مثل بعضی گل ها: آزالیا.

به همین دلیل مواد شوینده رو از آب خاکستری جدا نمیکنه. اول ویدیو توضیح میده که مدتی هست که از این آب برای آب دادن به گیاهانشون بهره میبره و مواد شیمیایی تا آسیبی به گیاه وارد نمیکنه.

در لینک زیر توضیحات بیشتری در این باره میده که بعضی گیاها حتی عاشق آب خاکستری هستن و آب ماشین لباسشویی یا حمام بیشتر از آب تصفیه برای رشدشون مناسبه:

3 پسندیده

کاملا شدنی هست
این طرح رو دخترم آماده کرده و قرار هست در طرح جابر امسال یک نمونه از دستگاهی که منجر به ذخیره ی آب پسامند خانگی و استفاده ی مجدد از اون میشه ارائه بده
در مورد کاهش مصرف آب ایده ها بسیارند و میشه با کمترین هزینه هم مصرف آب رو کاهش داد و هم از آب مصرفی دوباره استفاده کرد

4 پسندیده

در این مورد یک ایده ی عالی دارم
هر چند این ایده ی دخترم هست برای آبیاری گلهامون وقتی خونه نیستیم
میشه استخر یا منابع دخیره ی آب رو با تایمر تنظیم کرد و چندتا سنسور هم باید داشته باشه که وقتی آب پر هست ورودی آبش بسته میشه و وقتی آب به یک حدی میرسه ورودی آب باز میشه و منبع پر میشه
متاسفانه به خاطر بسته بودن مدرسه طرحهای دخترم رو هنوز نتونستیم ارائه بدیم و بعد از ارائه و مراحل مسابقات حتما اینجا عکس طرح اصلی و ویدیوی توضیحاتش رو میگذارم

3 پسندیده

عالیه :star_struck: ، مشتاقم زودتر توضیحات تکمیلی رو بخونم و بشنوم نتیجه ی طرح به کجا رسیده.

2 پسندیده

ما توی خونه از یه سطل آب ۱۶ لیتری محکم توی آشپزخونه استفاده کردیم.
به این صورت، موقع شستشوی میوه و غیره که به مایع ظرفشویی نیاز نداره، زیر شیر آب یه ظرف میذاریم و وقتی پر شد به سطل و سطل که پر شد به باغچه منتقل می‌کنیم.
این پیشنهاد مادرم بود. چون مادرم کلا به آب و انرژی خیلی اهمیت می‌ده.
علاوه بر این یک لوله پولیکای ۳ متری و زانو داریم که مواقع بارش بارون وصل می‌کنیم به ناودون تا آب به باغچه منتقل بشه.

با این روشها، با اینکه یک باغچه توی حیاط و دوتا بیرون داریم مصرف آبمون به حدی کمه که توسط شهرداری جریمه شدیم و چند ماه بدون اینکه بفهمیم داشتیم جریمه مصرف نکردن آب رو می‌دادیم تا اینکه به اجبار کنتور رو عوض کردیم و پول کنتور رو هم دادیم.

ولی به هر حال مصرف آبمون نسبت به ماه مشابه سال قبلش به نصف کاهش پیدا کرده‌بود.
این کار رو فکر می‌کنم سه ساله که انجام می‌دیم. البته به جز فصل زمستون که بشه به درخت‌ها آب داد.

2 پسندیده

محمد جان. چه کارهای خلاقانه ای برای جلوگیری از هدر رفت آب انجام میدین. آفرین.
البته من چون در شمال کشور هستم یک سری مشکلات دارم. مثلا در فصل زمستان و بهار، آب یکم زیادی داریم و نمیتونیم آب رو به باغچه هدایت کنیم.
با کمی تغییرات در سیستم، شاید بتونم همون راهکارها رو استفاده کنم.
مثلا آب ناودان ها رو به یک سری بشکه انتقال بدم.تا در فصل مناسب ازش استفاده کنیم.

3 پسندیده

بشکه جواب باغچه رو نمی‌ده. مگر اینکه یه چیزی شبیه آب‌انبار یا حوض درست کنین. فکر می‌کنم هزینه بشکه برای این حجم آب مورد نیاز باغچه زیاد باشه.

1 پسندیده

متاسفانه در حیاط منزل جایی برای آب انبار درست کردن ندارم. البته دو تا باغچه دارم که گل و گیاه و درختان داخل باغچه اجازه همچین کاری بهم نمیدن. آب انبار نیاز به یک پمپ هم داره که هزینه هام رو خیلی افزایش میده. در سایت پینترست ایده های مختلفی برای استفاده از آب ناودان ها در بشکه یا مجموعه بشکه وجود داره.

2 پسندیده

سلام، خیلی ممنون از شما و پادپرس
از نوشته هاتون ایده گرفتیم و چیزهای جدید که منجر شد به جستجو تا برای ساختمان محل کارمون در پارک علم و فنآوری علوم پایه زنجان بطور جد به فکر استفاده از آب خاکستری و تصفیه آب فاضلاب بپردازیم.
به محض شروع کار، دوستان خوب اینجا رو که خیلی علاقمند هستند در جریان خواهیم گذاشت.

3 پسندیده

خوب، با توضیحاتی که بالا دادم و گفتم اداره آب فکر کرد (یا ترفند زد که) کنتور خرابه ۳ ماه پیش اومد کنتور رو عوض کرد، علاوه بر اینکه در ۶ دوره جریمه خرابی کنتور رو گرفت ازمون. و حالا دوباره در این دوره هم کاهش مصرف نسبت به میانگین رو می‌بینیم:


ما برای گاز هم از روش‌های کاهش مصرف استفاده می‌کنیم، از جمله استفاده از بخاری هوشمند. که باز اداره گاز هم اومد و گفت کنتور شما خرابه.
نمی‌دونم این همه شعار اصلاح مصرف رو کیا می‌دن.

2 پسندیده

این حجم از صرفه جویی موثر واقعا جالبه. ایکاش اینجور فرهنگ مصرف در بین مردم اپیدمی میشد! :upside_down_face:

نمیدونستم برای مصرف گاز هم میشه صرفه جویی موثری انجام داد. میشه یکم در مورد بخاری هوشمند بیشتر توضیح بدهید. البته بعید میدونم در خانه هایی که از پکیج یا رادیاتور استفاده میکنند عملی باشه.

2 پسندیده

البته خونه ما از نقطه‌های بسیاری درزهاش گرفته شده، بعد از درب حیاط یک پرده برزنتی وجود داره که در زمستون این طرفش راحت میشه ایستاد و طرف بیرونی بسیار سرده.
پنجره‌ها دوتا پرده دارند.
پاسییو یک پرده پلاستیکی می‌خوره.
شیشه‌های بالای پاسیو، تماما درز‌گیری شدند.
با این حساب، حال، آشپزخونه و اتاق دیگه به جز اتاق خودم با یک بخاری با شعله کم گرم میشه.
اما برای اتاق خودم، بخاری اتاق رو دوسال پیش در دیوار فروختم و اون موقع از دوستم که در شهرک صنعتی بزرگ شیراز، بخاری‌های ژاپنی هوشمند دسته‌دوم رو تعمیر می‌کنه و می‌فروشه یک بخاری خریدم.
این بخاری دودکش نداره، یک فن بسیار پرقدرت و بی‌صدا شبیه حلزونی کولر داره که هوای گرم رو با شدت به جلو می‌رونه و با سرعت اتاق رو هم دما می‌کنه. با اندازه گیری دمای خروجی و ورودی، شعله خودش رو تنظیم می‌کنه. جوری ساخته شده که شعله همیشه آبی می‌سوزه و مونوکسید نداره. دیگه چی بگم. بعضی نمونه‌هاش ۶ نوع سنسور مختلف از جمله سنسور اکسیژن و زلزله داره. نمی‌دونم مال من داره یا نه. بعد از ۷ ساعت اتوماتیک خاموش میشه چون فرض می‌کنه شما یادتون رفته خاموشش کنید. البته برای من اتفاق نیفتاده چون حداقل یک بار در روز خاموش می‌کردم.
این بخاری تقریباً یک پنجم بخاری معمولی گاز مصرف می‌کنه و گرمای بسیار مطبوع و لذت‌بخشی داره. چون اتاق کاملاً هم‌دما میشه. برعکس بخاری عادی که یک طرف خونه و بالا بسیار گرم و طرف دیگه خونه بسیار سرد هست.
نمونه‌های جدید این بخاری در ژاپن به هوش مصنوعی هم مجهز هست. یعنی می‌دونه چه ساعت‌هایی خودش روشن بشه یا خاموش بشه.

راستی اندازه بخاری اینقدر کوچیکه که با تموم شدن زمستون در عرض ۳ دقیقه بازش کردم و در لای وسیله‌هام جاش دادم.

2 پسندیده

جالب بود چه ایده خوبی و البته با هزینه کم میشه این قبیل وسایل رو تولید کرد. ممنون :heart_eyes: