به قول کپیرایترها، یه سیبزمینی یه غذای «سالم» و سیرکننده برای یه نفر هست. منتها برای سالم بودن این غذا، لازمه دست از کره، پنیر پیتزا، سس کچاپ و این جور خنزر-پنزرای همراهش برداریم. از اون ور وقتی این طعمدهندهها نیستن، خوشمزگی سیبزمینی تحت شعاع قرار میگیره! پس حکم چیه؟
من دو تا دستور پخت سیبزمینی بلدم که از نظر من سیبزمینی رو خوشمزه نگه میداره و در ضمن سالم و ورزشکاری هم هستن. مخصوصا اگه کسی باشید که تصمیم گرفته کمی افزایش وزن پیدا کنه، یا حجم عضلاتش رو زیاد کنه؛ سیبزمینی گزینهی خوبی هست، حتی بهتر از برنج. چرا؟ جزئیاتش رو میتونین تو مقاله زیر بخونین:
ولی در کل سیب زمینی، اگه سرخ یا پوره نشه، ویتامینها و فیبرش بیشتر از برنجه (البته برنج سفید منظورمه).
یه سیبزمینی متوسط کبابی شده با پوست:
- ۱۶۰ کالری
- ۴.۳ گرم پروتئین
- ۰.۲ گرم چربی
- ۳۶.۶ گرم کربوهیدرات
- ۳.۸ گرم فیبر
- ۲۸٪ از نیاز روزانه ویتامین C
- ۱۲٪ از نیاز روزانه نیاسین (ویتامین B-3)
- ۲۷٪ از نیاز روزانه ویتامین B-6
- ۱۲٪ از نیاز روزانه اسید فولیک
- و بیش از ۱۰٪ از نیاز روزانه آهن، منیزیم، پتاسیم و فسفر
رو تامین میکنه.
سیبزمینی تنوری روی گاز
برین نونوایی سنگک و به اندازه ته قابلمه ازشون ریگ بگیرین. یه قابلمه قدیمی ترجیحا روحی و یا قابلمه داخل زودپزی که خراب شده رو هم بردارین و ریگها رو بعد از شستن بریزین توش.
حالا هر بار که دلتون سیبزمینی کبابی خواست، میتونین خیلی راحت سیبزمینیهاتون رو بشورین و هر سیبزمینی رو به چهار قسمت تقسیم کنین و بریزین رو ریگها. و بعد قابلمه رو بذارین رو شعله کم. در قابلمه رو هم بذارین تا سیبزمینی بخارپز هم بشه. بعد از یه ساعت بیاین و سیبزمینیهاتون رو زیر و رو کنین و قسمتهای بدون پوست رو بذارین رو ریگهای داغ تا بعد ۱۵-۲۰ دقیقه حالت کبابی بهتری به خودش بگیره.
تو این روش میتونین سیبزمینی رو با پوست بخورین! خوشمزه س
در ضمن وقتی سیبزمینی رو گذاشتین تو قابلمه، میتونین بهش کمی نمک و فلفل و نعنا هم بزنین. و البته پودر سیر و یا سیر له شده که بمالید روی سیبزمینیها فراموش نشه
سیبزمینی بخارپز تف داده شده
سیبزمینی ها رو بشورین، پوست بکنین، و بریزین ته قابلمه. به اندازه یه ته لیوان یا یه نعلبکی بهش آب اضافه کنین (چند بار که سیبزمینیهاتون کته شد دستتون میاد چقدر بسه!). به سیبزمینیها ادویه و چاشنی مورد نظرتون رو بزنین، من نمک و فلفل و نعنا میزنم. ۱-۲ قاشق غذاخوری هم به آب تو قابلمه روغن زیتون اضافه کنین. بعد در قابلمه رو بذارین و بذارینش روی شعلهی کم، یا روی یه شعله و زیرش شعله پخش کن بذارین.
بعد از اینکه آب ظرف تموم شد، سیبزمینی تو روغنی که اضافه کرده بودین تف میخوره و این طوری یه سیبزمینی خوشمزه دارین.
سیبزمینی بخور، و اون رو سالم بخور!
هر دو این سبک پختن سیبزمینیها رو میتونین تو خونه و بدون نیاز به فر یا ابزار چندانی تهیه کنین. مهمتر از همه، هر دو این روشها برای آشپزهای خلاق-تنبلی مثل من که دلشون نمیخواد زمان زیادی رو برای غذا صرف کنن، عالی هستن. آخه احتمال اینکه سیبزمینیتون تو این روشها بسوزه نسبتا کمه.
سیبزمینی تو رژیم غذایی شما جایی داره؟ چقدر؟ سیبزمینیهاتون رو چطوری میپزین؟
پ.ن. سر فرصت از غذای خودم عکس هم میگیرم و تو پست میذارم
از سری موضوعاتِ پروژهی کوتاهمدت یادگیری آشپزی