چطور میتوان قدرت کلام را افزایش داد؟

حتما شما هم با آدمایی که قدرت سخنوریشون بالاست برخورد کردید. ⁦⁦🎙️⁩
اینجور آدما جمع رو در دست خودشون میگیرن، میتونن مدتها راجع به ایده یا موضوع مورد بحث صحبت کنند و به مطلب آب و تاب بدهند.
طوری صحبت میکنند که از گوش کردن بهشون خسته نمیشین.
به نظرتون این افراد چه ویژگی های دارن و چطور میشه سخنور شد؟

8 پسندیده

بشدت معاشرتی ، اهل احوال پرسی و گفت و گوهای روزانه ، اهل مهمانی و صحبت کردن ، اهل ریسک بالا ، اعتماد به نفس مثبت و خیلی وقت ها کاذب
البته اینا هر چی بیشتر حرف بزنند کمتر می تونند فکر کنند ولی بخاطر حرف زدن زیاد جذاب و باهوش به نظر میرسند ، که معمولا برعکسه
شما ظاهرا آدم درونگرایی هستید ، سخت میشه به این سمت رفت ولی اولین قدم شناخت خودتون هست ، یعنی به شیوه خودتون مجلس و باید دست بگیرید نباید تقلید کنید باید راه و روش خودتون و بسازید.

3 پسندیده

اتفاقا مهمانی رفتن رو خیلی دوست دارم و همیشه کسی رو پیدا میکنم که با هم معاشرت کنیم. شاید سوالمو خوب نپرسیدم. بیشتر دارم راجع به جمع های بزرگ تر و یک سخنرانی نسبتا طولانی صحبت میکنم. فرض کنید شما یه سخنران هستید چکار میکنید که مخاطبان تون حوصله شون سر نره؟ مطالب رو از یاد نبرید؟ اگر نیاز شد بداهه جواب بدهید جوابی شیک در آستین داشته باشید؟ به نظرتون ادبیات چقدر می‌تونه تو موفقیت سخنران تاثیر داشته باشه؟ آیا میزان مطالعه، دانستن ضرب المثل ها و اصطلاحات می‌تونه موثر باشه؟

1 پسندیده

آها موضوع سخنرانی هست ، راستش و بخوای نمی دونم.
ولی می دونم کلی کلاس هست در این مورد و حتی رشته دانشگاهی وجود داره که به شما میگن چطوری سخنرانی کنید و جمع و با خودتون داشته باشید.
سخنرانی های انتونی رابینز و ببین ، تئوری نیست ولی به صورت عملی شاید یک چیزایی دستگیرت بشه.

2 پسندیده

استاد بهرامپور تو سایتشون به طور تخصصی آموزش هایی رو برای سخنرانی و سخن وری دارن . کمی قیمت ها بالا هست ولی کفیت آموزش ها خیلی بالاست و واقعا ارزش خرید داره آموزش های ایشون .

به شخصه با سخنرانی در حد مجری گری و صحبت تو چند تا سمینار و همایش آشنایی دارم . سعی میکنم نکاتی که به نظرم مهم هست رو انجا بنویسم .

  • اگر برنامه ای که قرار هست توش صحبت کنید طولانی هست حتما یه یادداشت همراهتون داشته باشید که طبق اون یاداشت و سر فصل هایی که از قبل تهیه کردین صحبت رو پیش ببرین . چون وقتی آدم پشت میکروفن هست هیجان زده میشه و خیلی مباحث یادش میره .

  • یه سخنرانی خوب با یه معرفی (اگر مجری شمارو معرفی نکرده) پر انرژی و یه ارزش گذاری قوی روی سخنران شروع میشه . بعدش سخنران یه مقدمه به موضوع که معمولا بیان مشکل موجود هست رو مطرح میکنه و در نهایت صحبت های خودش رو با بدنه سخنرانی که معمولا راه حل مشکل مطرح شده هست ادامه میده و در نهایت با یک جمع بندی صحبت رو تموم میکنه .

  • نکته مهم دیگه اینه که سخنرانی اگر بیشتر از 10 دقیقه قرار هست طول بکشه سخنران باید هر 10 دقیقه یک بار حواسش باشه که یک سوال رو مطرح کنه و جواب رو از جمع بخواد . چون بعد از 10 دقیقه مخاطب عملا ریتم صحبت براش تکراری میشه و گوش نمیده . یک نکته مهم دیگه اینه که با تن صدا توی سخنرانی بازی کرد تا ریتم تکراری نباشه .

  • یکی دیگه از موارد مهم اینه که سخنران باید رابطه چشمی رو با تمام افراد حاضر در جمع حفظ کنه و حرکات بدنش خیلی تند نباشه یا این که خیلی ثابت نباشه حین سخنرانی . بهترین تمرین برای این مورد ایستادن جلوی آینه و سخنرانی برای آینه هست .

  • یه نکته مهم دیگه تپوق نزدن حین سخنرانی و رسا و واضح کلمات رو بیان کردن هست که تمرینش به این صورته که یه مداد بزارید بین دندوناتون و در همون حالت یه متن رو بخونید .

خیلی موارد مهم دیگه هست که از حوصله این جواب خارجه ولی همین موارد رو هم اگر رعایت کنید بدون شک سخن رانی شما برای مخاطب دلچست خواهد بود

4 پسندیده

برای سخنور خوب بودن برنامه ای ندارم . ولی کسی که تلاش کنه به لایه های ناخودآگاهش ،آگاه بشه و در رفتار و کردار و گفتار دروغ نگه و خود حقیقی ش رو به نمایش بذاره جذبش میشن .

3 پسندیده

یک سری اصول و مبانی یادگیری در خصوص سخنوری هست مثل تنظیم تن صدا ، زبان بدن ، اصولی برای حفظ کردن متن سخنرانی و … که من کاری باهاشون ندارم :grin:

چند روز پیش کتابی رو خوندم به نام «به زبان تد» از کارمین گالو که پیرامون تحلیل بهترین سخنرانی‌های تد و ویژگی‌های اون بود. چند نکته جالب داشت که یکی از بهترین نکاتش این بود که در سخنرانی اشتیاق داشته باشیم و اینکه محتوای سخنرانی رو در قالب یک داستان روایت کنیم (داستان فردی ، سایر اشخاص ، شرکت‌ها و شکست و موفقیت انها و …) مثلا میخواهیم مردم رو به یک برند جذب کنیم ، بهترین برای این برند داستان ایجاد کنیم و داستان برند رو بگیم. مردم شنونده به مراتب بیشتر جذب داستان میشوند تا حرفهای تخصصی و خشک و …

اگه در روابط اجتماعی خودمون هم نگاه کنیم متوجه میشیم افرادی بیشتر مجالس رو به دست میگیرن که خاطره و داستان برای گفتن دارن و معمولا در گفتگوهای خودشون از این داستانها استفاده میکنند.

3 پسندیده

ممنون از همگی بخاطر راهنمایی های مفید و ارزشمندتون
تشکر از @hesam_fardad که جناب بهرام پور رو معرفی کردند البته من استاد رو میشناسم و چند تا از سمینارهاشون هم بودم اما آموزش مخصوص سخنرانیشون رو تهیه نکردم و میدونید یه نکته ای که هست باید دانسته ها را در عمل به کار برد تا نتیجه گرفت. به شخصه فکر میکنم باید مطالبی که از هر استاد خوبی میشنویم تمرین کنیم تا مسلط شویم.
از @Amirali هم تشکر میکنم به نکته ی خیلی خوبی اشاره کردن، بله داستان و قصه های شنیدنی حتی داستان‌هایی که مربوط به خودت میشه می‌تونه سخنرانی رو جذاب تر کنه.

2 پسندیده